clio_1 06.05.07, 14:19 Czy któraś z Was robiła tam zakupy? Czy można płacić przelewem? Jak wygląda kwestia podatków i cła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielorybka Re: Strawberry.net 06.05.07, 15:16 regularnie sie tam zaopatruję płatnośc tylko kartą wypukła lub paypalem nie ma cła chyba, że urząd celny wyłapie paczkę, wtedy płacisz Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Strawberry.net 06.05.07, 20:01 No wlasnie, clo. Mi sie sie kilka razy udalo bez cla, ale znajoma na 3 paczki placila 2x. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Strawberry.net 06.05.07, 23:46 Mnie też niestety oclili zakupy. Mam pecha do Strawberry. Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re: Strawberry.net 07.05.07, 13:52 www.strawberrynet.com clo placi sie za zakupy za ponad 30 euro , poza tym Strawbberry zawsze zwraca zaplaconone clo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna_tika Re: Strawberry.net 08.05.07, 13:58 A jak to się załatwia? Przyznam, że kilka razy zamierzałam coś tam kupić, ale odpychała mnie kwestia cła Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re: Strawberry.net 08.05.07, 14:18 wysylasz do nich emaila z zaplaconym clem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Strawberry.net 08.05.07, 14:36 Jesteś pewna, że ZAWSZE zwraca zapłacone cło? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Strawberry.net 08.05.07, 16:32 a gdzie tam jest coś dla dzieciaczków bo ja ślepowron jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Strawberry.net 09.05.07, 00:20 dla dzieciaczków tam są środki do posiadania pięknej pachnącej mamy Odpowiedz Link Zgłoś
lakimi Re: Strawberry.net a platnosc karta 20.05.07, 12:06 mam pytanie do dziewczyn, ktore placily karta kredytowa za zakupy w strawberrynet. po pomyslnej autoryzacji karty i potwierdzeniu przyjecia zamowienia do realizacji, dostalam maila od nich, ze mam ponownie przyslac swoj adres i nr cvv2 do billingu. podobno taka maja procedure, inaczej moje zamowienie nie zostanie zrealizowane. troche to dla mnie podejrzane i teraz sie waham. czy wy tez musialyscie podawac im te dane w mailu? od lat robie zakupy w internecie placac karta (w strawberry po raz pierwszy) i jeszcze nie spotkalam sie z niczym podobnym. z gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Strawberry.net a platnosc karta 20.05.07, 20:21 nic nie wysyłaj, to nie od nich tez dostaję takie maile, olewam a towar dochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lakimi Re: Strawberry.net a platnosc karta 20.05.07, 20:50 w takim razie strawberrynet ma kiepskie zabezpieczenia ten mail wydal mi sie podejrzany, bo ma nieco inna szate graficzna niz potwierdzenie zakupow, ale ktos mial moje dane i nr zamowienia. wyslalam wiec maila do strawberry z pytaniem czy to ich mail, korzystajac z linka z ich strony www i odpowiedzieli mi, ze tak... czy to znaczy, ze ktos przechwytuje ich poczte? nie wysle im, oczywiscie, zadnych dodatkowych danych. jesli chca niech anuluja mi zakupy. w statusie zamowienia jest napisane, ze czekaja na autoryzacje platnosci, a przeciez moj bank potwierdzil im te transakcje. zobacze co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Strawberry.net a platnosc karta 20.05.07, 21:49 dostaniesz paczkę Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: Strawberry.net a platnosc karta 20.05.07, 21:54 Ja i moi znajomi zrobiliśmy tam juz ponad 80 zamówień przez kilka ostatnich lat. Cło zawsze zwracali, nikt nie miał tez problemów z kartą. A ceny przyznajcie sa fajniutkie. Gdyby nie strawberry w życiu nie byłoby mnie stać na takie kremiki i perfumki. Odpowiedz Link Zgłoś