Dodaj do ulubionych

Wózek Mutsy Easyrider.

07.05.07, 10:33
Dziewczyny czy któraś z Was ma ten wózek. Jesteśmy nim bardzo zainteresowani
ale chcielibyśmy poczytać opinie osób które go posiadają, jakie ma wady i
zalety.
Obserwuj wątek
    • betty1234 Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 10:40
      My mamy ale za dużo jeszcze powiedzieć nie moge bo byliśmy na dwóch krótkich
      spacerach. jak na razie dla mnie jak najbardziej OK.
      Mamy ten niebieski - Oskar zadowolony i sam każe mi sie wozić po domu.
      • coronella Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 14:20
        ja mam i jestem suuuuper zadowolona!!!! Jest bardzo wygodny, i ma super resorki.

Jesli go chcesz, moge miec go troche taniej niż w sklepach internetowych, równiez nowy.
    • koma.edziecko Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 16:05
      Ja go oglądałam i testowałam dzisiaj w sklepie i chyba się zdecyduję mimo że
      inny brałam pod uwaę.
      Jest naprawdę fajny,dosyć lekki,świetnie wyważony i dzięki pojedyńczym kółkom
      super zwortny,moja dwulatka miała w nim sporo miejsca,siedzisko po rozłożeniu
      jest dosyć długie.
      Jedeny minus jaki mi się rzucił w oczy to bardzo mały koszyk na zakupy,jest
      połowę krótszy niż w innych parasolkach tego typu.
      Kólka też są malutkie ale mi to nie przeszkadza.
      • betty1234 Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 18:14
        Koma bierz jest świetny. My dziś zaliczyliśmy kolejny tym razem dłuższy spacer
        i Oskarowi jest w nim wygodnie a ma juz prawie 3 lata. Co do koszyka to
        rzeczywiście ale ja dokupiłam sobie kiedyś komplet toreb/koszyków do zappa na
        angielskim ebayu i ta torba zawieszana na rączkę w zupełności mi do niego
        starcza, nawet na większe zakupy.
        O takiej mówię:
        i1.ebayimg.com/03/i/000/80/b9/daee_1_b.JPG
        i5.ebayimg.com/01/i/000/80/89/8ffe_1_b.JPG
        • koma.edziecko Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 19:18
          Betty a mogłabyś sprawdzić czy bez problemu można go tyłem wciagać po schodach?
          czy hamulec nie przeszkadza? bo to dla mnie ważne.
          Jak te małe kółka się sprawują? i amortyzatory naprawdę dobrze czuć? bo w
          sklepie to on raczej na sztywny wyglądał ale może się wyrabia.
          Cały czas myślę czy go kupić czy nie, szczególnie że w tej chwili trzy wózki mi
          się bardzo podobają i wzięłabym wszystkie ;-P ale mąż na dwa się tylko
          zgodził...
          Zastanawiam się czy kupić tego Mutsiaka czy Maclarena Questa i nie wiem.
          • coronella Re: Wózek Mutsy Easyrider. 07.05.07, 19:25
            Mozna. Hamulec troszke przeszkadza, ale nie jest zle. Ja wciagam kilka razy dziennie na jedno piętro blokowe
            Amortyzacje czuć, bardzo. Nacisnij w sklepie nogą na przednie koło, ugnie sie do ziemi, tak ona pracuje. Tylne też są amortyzowane, naciśniej tą rurke idącą do koła.
            Wiesz, ja mam bugaboo, i odkąd kupiłam easyridera, bugaboo stoi w domu smile
            Ja miałam i questa i mutsy, i chwilowo jestem za mutsy.
    • pysiorek Do Betty1234 07.05.07, 19:34
      Witej Betty.
      Mam prośbe,czy pomogłabyś mi kupić na ebayu tą torbę do Zappa.
      Pisz na prova.
      Pozdrawiam. Magda
      • betty1234 Re: Do Betty1234 07.05.07, 19:45
        Hej napisz którą? pisz najlepiej na bettyszum@hotmail.com bo ta gazetowa znowu
        nie działa crying
        • pysiorek Re: Do Betty1234 07.05.07, 19:58
          chodzi mi to zawieszanę z tyłu wózka, a nie pod spodem
          • betty1234 Re: Do Betty1234 08.05.07, 08:15
            Zrobiłam fotki mutsiaka z tą torbą:
            img522.imageshack.us/img522/6004/p1030612nu4.jpg
            img508.imageshack.us/img508/1820/p1030613al6.jpg
            img522.imageshack.us/img522/6672/p1030614vr8.jpg
            W razie czego mój nr 3509648

• monika_wroclaw Do Kalia 08.05.07, 08:59
              Maclaren Quest mimo że ma kilka pozycji oparcia rozkłada się tylko do
              półleżącej.
              Wydaje mi się, że w Mutsy jest to dużo bardziej leżąca pozycja, w Energy
              zresztą też.
    • koma.edziecko Coronella 07.05.07, 19:39
      To Mutsy lepiej Ci się prowadzi? bo on jest cięższy od questa ale ma więsze
      siedzisko a moja Oliwka prawie codziennie sypia na spacerach mimo że ma dwa
      lata,kurcze nadal nie wiem który wybrać....obydwa się bardzo dobrze podbijają,a
      Mutsy ma folię w komplecie? brakuje mi też w budce kieszonki na komórkę czy
      klucze.
      W tegorocznej kolekcji Quest ma nieładne kolory tapicerek tak myślę nad tym
      mutsy chyba go jeszcze raz pooglądam bo Oliwka usiadła tylko na chwilkę i
      dłużej siedzieć nie chciała wolała biegać po sklepie.
      • coronella Re: Coronella 07.05.07, 19:53
        wiesz co, oba sie prowadzą fajnie. Chyba tak samo.
        Mutsy ma lepszy podnozek, jest wiekszy i lepiej sie rozkłada.
        Quest ma te kieszonki- tez mi tego brakuje, ale mam zawsze torbe przewieszoną, wiec daje radę. Poza tym odkąd mi ukradli portfel z kieszonki wózka, takie rzeczy nosze w kieszeniach
        mutsy ma fajniejsza tapicerkę i lepsze resorki, i to pojedyńcze kółko jest super. Ma fajne rączki, i generalnie jest to nowość
        a questy miałam juz 2, więc teraz dla odmiany mutsy
        • koma.edziecko Re: Coronella 07.05.07, 19:58
          No własnie ten quest chyba mi nie jest pisany,już kilka razy po niego jechałam
          i zawsze wracałam z innym,tak samo z Jane Energy ;-P
          Teraz też myślałam że kupię questa,własnie sprzedałam techno xt i przekonałam
          się że Maclareny są świetne ale chyba tego Mutsiaka jednak kupię, dalej nie
          wiem.
          A ma folię przeciwdeszczową w zestawie??
          • coronella Re: Coronella 07.05.07, 20:02
            nie, nie ma, ale za ta różnice w cenie dokupisz sobie kilka folii smile i jeszcze na spiworek starczy
            • coronella i jeszcze jedno 07.05.07, 20:04
              mutsy jako jedyna ze znanych mi tego typu parasolek, sam stoi po złozeniu, dla mnie to super rzecz. Zamiast leżec na podłodze, stawiam ją w kącie.
          • kaliaa Re: koma.edziecko 07.05.07, 22:14
            koma ja podobnie jak ty zatanawiam sie nad questem i mutsy i nie wiem ktory
            wybrac, podjade do calineczki i zobacze oba to wtedy zadecyduje, choc biore tez
            pod uwage jane energy. Powiedz mi ktory sie wiecej rozklada do spania maclaren
            czy mutsy?
            • coronella Re: koma.edziecko 07.05.07, 22:47
              minimalnie mutsy, ale minimalnie. te parasolki rozkladaja sie tak samo- bo wszystkie maja oparcie oparte na stelazu z tyłu.
              W Mutsy jest lepszy dostęp do koszyka, gdy oparcie jest rozłozone.
              • kaliaa Re: koma.edziecko 08.05.07, 07:58
                chodzi mi o to jak bardzo rozkladaja sie te wozki czy do pollezenia czy
                bardziej?
    • pysiorek Do Betty1234 07.05.07, 19:59
      napisz do mnie na gg 5951655
    • koma.edziecko Re: Wózek Mutsy Easyrider. 08.05.07, 07:57
      W sklepie wydawało mi się że Mutsy się sporo więcej kładzie to oparcie,podnózek
      też był sporo dłuższy i normalnie rozkładany, w maclarenie mnie wkurzało to
      wysuwanie podnóżka,dobra podjadę jeszcze raz i potestuję może moje dziecko
      będzie bardziej chętne do współpracy.
      • kaliaa Re: do koma i corronella 08.05.07, 08:00
        ps coronella moglabys miec czerwonego mutsy? pisalam na priva jakis czas temu
        ale nie odpisujesz...
        koma gdzie w warszawie najlepiej podjechac je oba zobaczyc? i czy juz wiesz
        gdzi sa ewentualnie najtansze?
    • koma.edziecko W Warszawie są na Jagiellońskiej 2 08.05.07, 09:21
      I sporo taniej niż na allegro ;-PPP
      Były wczoraj dwa kolory niebieski i wiśniowy.
      • betty1234 Re: W Warszawie są na Jagiellońskiej 2 08.05.07, 10:56
        A jaka cena?
        • koma.edziecko Re: W Warszawie są na Jagiellońskiej 2 08.05.07, 12:27
          Ten wózek kosztuje przy płatności gotówką 387 zł a kartą 430zł.
          • betty1234 Re: W Warszawie są na Jagiellońskiej 2 08.05.07, 13:21
            Kurcze to rzeczywiście cena niezła winkZa tą cenę naprawdę warto.
    • magdzia751 Re: Wózek Mutsy Easyrider. 09.05.07, 11:30
      Wózek Mutsy Easyrider kosztuje 387 zł?
      Gdzie?
    • koma.edziecko Re: Wózek Mutsy Easyrider. 09.05.07, 12:05
      Przecież napisałam gdzie. w Warszawie na Jagiellońskiej 2 oni ogólnie mają
      bardzo tanio,ostatnio tylko tam kupuję,trzy razy pytałam czy napewno tylko tyle
      i właścicielka potwierdziła że tak.
    • magdzia751 Re: Wózek Mutsy Easyrider. 09.05.07, 17:30
      koma.edziecko masz może numer telefonu do tego sklepu?
      • kaliaa Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 17:51
        bylam tam dzisiaj i wybieralam miedzy questem a mutsy i mimo ze wizualnie
        bardziej podobal nam sie mutsy i cenowo tez korzystniej o 200 zl ostatecznie po
        1,5 godz porownaniach zdecydowalismy sie na questa. w mutsy nie podobala nam sie
        ta zwisajaca buda z tylu,jasny podnozek i maly kosz poza tym ciezko chodzila
        taka sprzaczka od skladania, maclaren lepiej sie sklada za to mutsy szybciej sie
        rozklada do lezenia. oba sie swietnie prowadza. naprawde ciezko wybrac miedzy
        nimi,wciaz mam wapliwosci czy dobrze wybralisy, bo zdecydowanie bardziej kusil
        nas mutsy bo jest sliczny, ale wygrala jednak klasyka i praktycznosc maclarena.
        s obsluga na jagielnskiej swietna a i ceny nizsze niz gdziekolwiek.
        • koma.edziecko Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 20:03
          www.maledziecko.pl tam jest do nich telefon.

kaliaa a jaki kolor questa wzięłaś bo ja się dalej waham który wybrać....
          • kaliaa Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:01
            duzego wyboru nie bylo my wzielismy szaro pomaranczowy bardzo ladny, byl
            jeszcze czerwono grafitowy nie podobal nam sie nie podobal. a nasz wzielismy z
            wystawy wiec juz tylko zostal ten z czerwienia. Koma to rezygnujesz z mutsy?
            tez wybierasz maclarena?
            • koma.edziecko Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:20
              Nie cały czas nie wiem który kupić ale chyba jednak Mutsy wypróbuję.
              Zamówiłam też na Jagiellońskiej Bebe Confort Vit ale chyba nie ma koloru który
              bym chciała,mieli dzisiaj wysłać smsa jakby był i cisza.
              To fakt że quest był tylko pomarańczowy i czerwono granatowy mi osobieście
              żaden kolor z tegorocznej kolekcji się zbytnio nie podoba.
              Chyba jednak będzie Mutsy,w piatek raczej podejmę decyzję.
              Czy któraś z użytkowniczek mogłaby podać wymiary siedziska w easyriderze?
              • kaliaa Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:30
                koma byl dzis vit, chyba czerwony ale nie pamietam fajnie sie prowadzil, moj
                maz chcial go kupowac, gdyby nie to ze sie wcale nie rozklada na pewno
                bralibysmy go pod uwage smile
                • koma.edziecko Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:40
                  O czyli przyszła dostawa,ja zamówiłam błękitno-czekoladowy,strasnzie mi się ten
                  wózek podoba,jest lekki jak piórko i świetnie się prowadzi,jutro do nich
                  dzwonię w takim razie, dzięki za informację.
                  Ewentualnie czerwony może być.
                  Kupię u nich dwa wózki w najbliższym czasie wink
                  Musżę sprzedać Londona bo nie mam miejsca na trzy.
                  • mama-smyka Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:44
                    Koma, a masz Londona w tej nowszej wersji? smile
                    Jaki kolorek?
                    • koma.edziecko Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 21:51
                      Tak mam czerwonego Londona w tej nowej wersji,kupiłam go tydzień temu wink))
                      • mama-smyka Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 22:04
                        Ech, czerwonego... Szkoda. sad
                        A ile za niego chcesz tak w ogóle? smile
                        • koma.edziecko Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 22:18
                          Napisałam Ci na priv ile a niego chcę wink))
              • betty1234 Re: Re porownanie mutsy i maclarena 09.05.07, 22:32
                Koma położę małego i wymierzę siedzisko - podaj, które wymiary dokładnie cię
                interesują?

• betty1234 Wymiary easyridera 09.05.07, 23:48
                Wymierzyłam ale oczywiście niektóre wymiary +/- 1-2 cm
                Oparcie: wys. 50 cm, szer. 36 cm
                Siedzisko: szer. 34 cm, dł. ze złożonym podnóżkiem 28 cm, z rozłożonym 47 cm.
                • koma.edziecko Re: Wymiary easyridera 10.05.07, 07:22
                  Dziękuję Ci, wczoraj poszłam spac ale właśnie o takie wymiary mi chodziło.
                  Dzięki,to quest jest mniejszy biorę easyriderka wink
    • koma.edziecko Kupiłam :-) 11.05.07, 20:40
      Kupiłam dzisiaj wiśniowy,przejechałam tylko kawałek z parkingu do domu,ale
      dziecko w środku nie siedziało bo w Mutsym jechał karton z....drugim wózkiem
      Bebe Confort Vit.

Wózek rzeczywiście bardzo fajny,ma bardzo miękką tapicerkę,amortyzatorki też
      ale przynajmniej narazie jest twardszy niż maclaren techno.
      Rewelacyjnie się podbija,lekki.
      Jedyne co mi się nie podoba to mały koszyk ale ma zaczepy na większy więc może
      uda się coś dokupić i ta cerata na bokach siedziska na zewnątrz,wolałabym żeby
      tam był materiał.
      Ogólnie super wózek za niską cenę.

Ale zachwycona jest Vitem cieszę się z niego jeszcze bardziej niż z Mutsiego.
      • mamadasia2 Re: Kupiłam :-) 13.06.07, 22:00
        wracam do starego wątku ale potrzebuję porady...
        kupiłam właśnie muty easyrider bo mnie po prostu ZAUROCZYŁ w sklepie
        (rozważałam też na poważnie Jane Energy).
        Wózeczek jest śliczny i spełnia prawie wszystkie moje wymagania, niepokoję się
        jedynie o te malutkie kółeczka: zdaję sobie sprawę, że nie jest to wózek
        terenowy, ale czy da się nim jeżdzić gdziekolwiek poza supermarketem? nasze
        chodnikach wiemy jakie są. A da radę przejechać leśną dróżką bez uszczerbku na
        zdrowiu? A czy ktoś jeździł nim w zimę i wie jak zachowuje się na sniegu?
        Będę bardzo wdzięczna za opinie
        • koma.edziecko Re: Kupiłam :-) 14.06.07, 06:53
          No cóż przejechać się da, jeździłąm nim w Łazienkach a tam jest trochę
          piaszczystych dróżek itp ale trzęsie wtedy, jednak te kółka mogły by być
          troszkę większe.
          Najgorzej trzęsie na kostce brukowej.
          Kompletnie nie poradził sobie na kamienistej drodze,takich kocich łbach po
          prostu stawał dęba i musiałam ciagnąć,mam też dwa inne wózki z odrobinę tylko
          większymi kółkami i te da się przepchnąć przodem, Mutsy się nie dało.
          Ale ogólnie to bardzo fajny wózeczek tylko moje dziecko w upały się strasznie
          w nim poci dlatego kupiłam Maclarena Questa i teraz nim jeźdźę a Mutsy albo
          sprzedam albo zostawię na chłodniejszą pogodę.
          • mamami do koma.edziecko w stprawie Vita :) 14.06.07, 09:45
            Przeczytałam ze spodobał ci sie ten wózek, ja właśnie jestem na etapie
            poszukiwań małej parasolki, czy mogłabyś mi trosze o Vicie napisać, albo tu albo
            na gazetowego maila. jak sie go prowadzi, jak z podbijaniem, jak sie prawuje ta
            rączka. Pozdr.
            • koma.edziecko Re: do koma.edziecko w stprawie Vita :) 14.06.07, 16:26
              Vit jak dla mnie jest rewelacyjny wink
              Prowadzi się praktycznie jednym paluszkiem, podbijanie bez żadnego wysiłku,
              siedzonko jest bardzo wygodne ale nie ma żadnej regulacji oparcia i jest wąskie
              ale głebokie,oparcie wysokie.
              Wymiary Vita
              oparcie ma 49cm wysokości,
              szerokość siedziska 29-30cm jest rozszerzane ku przodowi,
              głębokość 24 do 28cm głebokości jest takie półokrągłe z przodu
              Kółka dosyć małe ale świetnie sobie radzą na chodnikach napewno nie jest to
              wózek terenowy, jest lekki jak piórko.
              Kierownica wygodna,ma regulację można ją opuszczać i podnosić po miesiącu
              użytkowania ma lekkie luzy na boki ale w niczym to nie przeszkadza.
              Pod siedziskiem jest wielka sprężyna która fajnie amortyzuje.
              wadą jest brak kosza na zakupy ( jest spora kieszeń z tyłu oparcia zapinana na
              rzep) i nie ma gdzie schować folii przeciwdeszczowej, ja kupiłam go razem z
              budką i folią.
              Ogólnie ja jestem nim zachwycona,on praktycznie sam jeździ,jako miejska
              przewozówka sprawdził się doskonale,zostanie ze mną do końca okresu wózkowego.
              Ja mam czekoladowo błękitny - jest śliczny ;-P
          • mamadasia2 Re: Kupiłam :-) 14.06.07, 18:48
            wielkie dzięki za pomoc.
            wziąwszy wszystko pod uwagę, "ze spuszczoną głową, powoli", wróciłam skruszona
            do sklepu i wymieniłam mutsiego na jane energy - wygląda na nudziarza w
            porównaniu z easyriderem, ale ma większe kółka i większe szanse na to, że
            poradzi sobie na wakacjach nad morzem.
            jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
            • monika_wroclaw Re: Kupiłam :-) 14.06.07, 19:43
              Mój Energy świetnie radził sobie w górach, na wyboistych leśnych dróżkach...
              także myslę, że będziesz zadowolona smile

Ja od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką Rocketa z kolekcji 2007 i jestem
              nim zachwycona, stelaż wózka jest taki sam jak w Energy, tylko jest inne
              siedzisko i mniejsze kółka, które pomimo tego, że są małe świetnie radzą sobie
              w trudnym terenie, wózek bez problemu przejeżdża przez wystające korzenie drzew
              i niezbyt prostą kostkę brukową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka