Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy 15-36 kg

08.05.07, 11:32
Muszę wybrać pomiędzy: Concordem lift evo pt, romer kid plus, cybex solution plus a maxi cosi rodi xr. Pomóżcie. W testach wypadaja podobnie, ale jak wypadają w użytkowaniu? Chciałabym, żeby dało się w nim uciąc drzemkę z głową na zagłówku nie na klatce piersiowej, żeby się w nim dzieciak nie pocił, żeby był wygodny. Synek ma 98 cm wzrostu, waży 15 kg.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 11:57
      Mamy Cybex Solution S i Rodi XP, niestety głowka przy spaniu jest w niewygodnej
      pozycji, przy hamowaniu leci do przodu, porażka sad. Jeśli chodzi o codzienną
      jazdę, to oba są wygodne, na razie się nie poci, ale jeszcze nie ma takich
      upałów. Mała ma 107 cm i 15 kg.
      • katse Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 12:25
        pia - a który Twoim zdaniem lepszy. Muszę mojej kupić nowy - bo ciagle jeździ
        w idelanym do drzemek Priori XP.

K
        • pia_ Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 17:57
          W Cybexie bardziej rozłada się zagłówek, ale fotelik lata mi na boki, więc
          jednak wolę Rodi XP, który ma unieruchomiającą wkładkę i jest jak przymurowany.
    • malgra Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 14:09
      przejrzałam mnóstwo postów na temat fotelików i zdecydowanie najlepszą opinię
      miał Rodi xp.
      • nunik Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 15:13
        My mamy Concorda głowa nie leci do przodu, opiera się na boczku.
        Mała nie poci się także jesteśmy z niego zadowoleni.
    • honda1998 Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 15:31
      My uzywamy concorda i romera Kidfix.

Romer - to Nasz nowy nabytek i jest super. Kidfix - fotelik super stabilny,
      rewelacyjna tapicerka, dziecko się nie poci,główka ładnie się układa do snu,
      regulacja głębokości siedziska. Główka przy hamowaniu opada ale to chyba we
      wszystkich fotelikach z tej grupy

concord - b. dobre boczne zabezpieczenie, tapicerka super (skóra???), mozliwość
      odchylenia oparcia do snu, fotelik trochę "lata" na zakrętach

pozdrawiam,
      • joanna2001 Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 15:35
        też szukam fotelika 15-36 kg. Nie mogę jednak doszukać sie takowego, w którym
        rozkłada się oparcie do pozycji półleżącej. Pomóżcie !!!!
        • salimali_30 Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 17:50
          My mierzyliśmy w samochodzie wszystkie trzy. Najbardziej odchylał się do tyłu
          zagłówek w cybexie.Rodi też był fajny ale nie pasował do naszego samochodu.
    • sweet.joan Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 08.05.07, 18:56
      Polecam Cybexa. Sprawdzony kilka razy w całodziennych podróżach. Śpi się
      wygodnie, nie poci się, głowa poleciała raz przy ostrym hamowaniu. Fotelik ma
      lekko uchylne oparcie. Tylko ten podnóżek jakiś niewypał, moim zdaniem - mojemu
      dziecku nijak się na nim stopy nie trzymają, więc go w ogóle nie używamy.
      • 76kitka Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 09.05.07, 10:31
        Chyba zdecyduję sie na cybexa, bo wizualnie najbardziej mi odpowiada. Jeszcze nie przymierzaliśmy małego czy 98 cm to wystarczający wzrost? Pasy będą przebiegały prawidłowo?
        • sweet.joan Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 09.05.07, 11:00
          Przymierzcie się na wszelki wypadek, jeśli macie możliwość, ale myślę, że będzie
          ok. Mój syn jest drobny, ma teraz ok. 102-104 cm wzrostu, a fotelik jest już o
          dwa "stopnie" podniesiony do góry.
        • pia_ Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 09.05.07, 11:54
          Przymierz tego Cybexa do auta, akurat ten model nie pasował do siedzeń w mojej
          terenówce i musiałam jako drugi kupić Maxi-Cosi Rodi xp. O dziwo Rodi pasuje do
          każdych siedzeń (próbowałam już go w kilku modelach aut), Cybex fatalnie
          spisuje się na płaskich kanapach.
    • magia Re: fotelik samochodowy 15-36 kg 09.05.07, 11:15
      Mam pytanie, czy wszystkie foteliki 15-36 maja odchylana czesc oparciowa.
      Fotele w aucie moge rozlozyc prawie poziomo, czy fotelik da sie az tak
      rozchylic a przynajmniej do 45stopni. Interesuje mnie zwlaszcza Kidfix.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka