kasiu78 16.05.07, 13:46 Które lepsze, etc... Wiem że napiszecie że Naturino, geox etc. Jednak 150zł to max jaki moge wydac na buty. Musze kupic dla synka i córki sandalki i adidaski. I to i tak już daje 600zł ... Masakra ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet.joan Re: Elefanten czy Bartki??? 16.05.07, 14:02 Mnie się wydaje, że nie da sie tego tak rozstrzygnąć. Ja się ostatnio uparłam, że Bartków już nie kupię, a jak poszłam na rundkę po sklepach i zaczęłam przymierzać, to... masakra Nie wspominając o cenach, nie mogłam odpowiednich butów znaleźć (syn ma stopy płasko-koślawe i musi mieć dobrze dopasowane buty). Kupiłam ostatecznie Bartki, bo akurat ta para najlepiej leżała na nodze syna. A ogólnie wybierać możesz tez spośród wielu innych firm: Mrugała, Antylopa - to z podobnego zakresu cenowego do Bartka. O Elefantenach ktoś tu pisał jakiś czas temu, że ponoć te deichmannowskie Elefanteny już nie są tak dobre. ja osobiście jeszcze ich nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
konmon Re: Elefanten czy Bartki??? 17.05.07, 16:08 Droga mamo, Jeśli Twój syn ma stopy koślawe to każdy ortopeda powie Ci, że buty Bartka to najgorszy wybór! Mój syn ma również koslawość stóp, i tu oprócz butów profilaktycznych, najważniejsze są wkładki ortopedyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Elefanten czy Bartki??? 16.05.07, 14:30 mamy elefanteny z Deichmana i sa super. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Elefanten czy Bartki??? 16.05.07, 14:35 miałam gufo, mrugała i były fajowe jednak teraz na podbiciu nie wchodzą więc kupiłam bartki na wiosnę choć rzepy zwichrowane bo dopiąć na równo nie sposób ale wygodne, teraz na lato kupiłam elefanten za 99zł - mięciutkie i z podbiciem ok/ oby dziecku było wygodnie to nie widzę problemu czy jedne czy drugie - byle podeszwa była względnie elastyczna bo niektóre modele butków są sztywne jak umarlak i młody w tym chodzić nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Elefanteny 16.05.07, 14:43 miękkie są.. córa ma stopę płasko koślawą i tylko w tych chodzi.. na droższe mnie nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
dakonom elefanten bezwzglednie 16.05.07, 17:31 butki sa z mieciutkiej skorki rozne tegosci na wezsza i szersza stope fajna podeszwa ciekawe wzory i tansze od bartkow my mamy juz druga pare i sa ssssssuuuuuuppppppeeeeeerrrrrrr a teraz maly chodzi w sandalkach za 99zl polecam szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: elefanten 16.05.07, 18:41 W tym roku kupiliśmy elefanten i jak na razie nie wiedzę większej róznicy. (no poza ceną ) Czy to był dobry wybór powiem pod koniec lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: elefanten 16.05.07, 19:03 tak czy inaczej musisz isc do sklepu, pomacac buta, powyginac, przymierzyc na stope dziecka. My mamy teraz i jedne i drugie sandalki, z obu jestem zadowolona. Bartki sa rozne,lepsze i gorsze, mamy sandalki na dwa rzepy z odkrytymi paluszkami-sa swietne, maja fantastyczna podeszwe. Kupilam w internecie, tam jest ciut taniej. Elefenteny sandalki za 99 tez sa super Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia bartki 23.05.07, 22:44 super sandłki za 99 zł.małej wygodnie,kolory fajne.elefanten nie ma takiego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu78 Re: Elefanten czy Bartki??? 17.05.07, 10:29 zdecydowalam sie tym razem na Elefanteny!!! Kupiłam synkowi te: www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=23297 a córce: www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=22300. Podobaja mi się, córka tez zadowolona, a synek no cóż jak zacznie w nich chodzic to pewnie tez będzie oznaczało że pasują!!! Mają super miękkie i gietkie podeszwy!!! A i najważniejsze kosztowały po 99zł. No to czekamy na lato!!! Mam jeszcze pytanko czy widziałyście może czy gdzieś jest jeszcze ten model: www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=22436. My robiliśmy zakupy w Deichmanie w Kaliszu, może w Poznaniu by ktoś takie widział??? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Elefanten czy Bartki??? 17.05.07, 17:28 nie wszystkie modele słoników ma Deichmann, jak chcesz się upewnić, co mają w ofercie, to wejdź na niemiecką stronę Deichmanna i tam shop i szukaj butów ze słonikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Elefanten czy Bartki??? 17.05.07, 15:01 Kupilam pierwszy raz Elefanteny i nie jestem zadowolona.sa strasznie cięzkie.jakos w sklepie tego nie zauwazylam a po przyjsciu do domu i sprawdzeniu cieżaru Bartków i Pepino...normalnie porazka te Elefanteny. Wykonanie bardzo ladne, pomimo ze z zamszu ie przemokly na deszczu ale wiecej nie kupie.Bo jest cos co mnie dziwi-mianowicie po powrocie ze spaceru corci smierdza stopy.Nigdy tak nie miala- w zadnych butach. Tak czy siak-nie kupie. zaoszczedzilam 30 zl.... ps.Pia, ostatnio jak byal w outlecie to byl duuuy wybor Pumy dla dzieci i bodajze Reeboka.Moze tam podjedz?Po 99 zl i 129. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: Elefanten czy Bartki??? 23.05.07, 19:54 Wyżej pisałam, ze nie widze różnicy między Elefanten a Bartkiem - niestety widzę. Mamy sandałki elefanten za 99zł, czerowno pomarańczowe i niestety wyściółka w bucie farbuje. Wszystkie skarpety mamy pomarańczowe Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Elefanten czy Bartki??? 23.05.07, 21:35 moje elefanteny sąakurat lekkie ale niestety małemu nie przypasowału - tzn. w sklepie niby było ok - a później jak go chciałam w nie ubrać to marudził że rzepy uwierają - pojechałam do /CCC i kupiłam sandałki Gufo - wyściółka skórzana, leciutkie, mają wyprofilowaną podeszwę tzt tą górkę przeciw płaskostopiu, są mega elasteycze tylko mi się wizualnie nie bardzo podobają ale jak przymierzyłam je młodemu to mi w nich uciekł i zdjąć sobie nie dawał - tak więc wydałam stówkę na elefanteny których nie chce i niespełna 40zł na Gufo w których cały czas biega i co ciekawe jemu ogólnie w każdym obuwiu koszmarnie pocą się stopy a w tych Gufo nic a nic - ot weź tu bądź mądry i kupuj drogie buty Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Elefanten czy Bartki??? 24.05.07, 09:29 kup buty jakiegokolwiek producenta, u każdego w warunkach gwarancji będzie o tym,że wyściółka na początku może farbować... Rozumiem twój ból ze skarpetkami, ale nic nie da się tu zrobić, możesz ew. przecierać wnętrze buta szmatką z octem. Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Elefanten czy Bartki??? 25.05.07, 11:37 potwierdzam, u mnie niestety to samo, sandałki pomarańczowo-czerwone farbują skarpetki :o(((( Wcześniej kupiłam granatowe półbuty i nie farbowały, więc nawet nie przypuszczałam, że sandałki mogą farbować... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Elefanten czy Bartki??? 24.05.07, 11:14 Odpowiem tak: moje dzieci nosiły elefanteny na gołą nóżkę, a bartków nigdy... pozad. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: Elefanten czy Bartki??? 24.05.07, 13:45 Pierwsze buciki mojej córki (teraz 2 latka) to były Bartki i tak już zostało. W sumie miała cztery pary. Ale w tym roku kupiłam sandałki (z odkrytymi palcami) Elefanten, dzisiaj chodziła w nich po domu na skarpetkę i na bosą nóżkę, narazie nic się nie dzieje, chociaż pewne obawy mam. Jeżeli się sprawdzą te Elefanteny to kupimy drugą parę. Na pewno są lżejsze od Bartków Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Elefanten w tym roku! 25.05.07, 08:37 zdecydowałam się na nie bo najlepiej lezała w nich stópka (mają świetna wkładkę!). choć są zamszowe (granat) to po dwukrotnym praniu wyglądają jak nowe. rzepy też się ne koślawią bo są usztywnione. jestem zadowolona z wyboru Odpowiedz Link Zgłoś