Dodaj do ulubionych

Znowu Allegro - pomóżcie

30.05.07, 17:59
Kupiłam dla córki na allegro domek Duplo używany. Miał być w bardzo dobrym
stanie, okazał się w beznadziejnym. Ale jestem zła, domek miał być prezentem
na dzień dziecka. Chcę zwrócić, napisałam maila do sprzedającego i zgodził
się, ale najpierw mam mu wysłać, a potem zwróci mi pieniądze. Zgodzić się?
Czy raczej optować za tym żeby on najpierw zwrócił mi pieniądze, a dopiero
potem wysłać paczkę. Jak robicie w takich sytuacjach. Kiedyś kupiłam spódnicę
i zwracałam ,wtedy sprzedająca najpierw zwróciła mi pieniądze a potem
odesłałam spódnicę, ale to były groszowe sprawy. Pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • 9-x-2 Re: Znowu Allegro - pomóżcie 30.05.07, 18:19
      Najczęściej się robi tak, jak zaproponował Sprzedjący, czyli Ty zwracasz, a on
      po otrzymaniu paczki zwraca pieniądze - pamiętaj o tym, że koszty przesyłki Ci
      niestety przepadną - Sprzedający ich nie pokryje....
      • izryn Re: Znowu Allegro - pomóżcie 30.05.07, 18:32
        To że nie pokryje przesyłki to wiem, choć zdarzają sie wyjątki. Wspomniana
        przeze mnie sprzedająca od spódnicy zwróciła mi również koszt przesyłki w obie
        strony, ponieważ spódnica miała plamy, a była wystawiona jako idealna. Uważam,
        że jeżeli zwracam towar nie dlatego, że mi sie nie podoba, ale że był niezgodny
        z opisem (w przypadku klocków dziurka w płyctce, kilka wgniecionych pinów w
        płytce, okropnie porysowane ściany domku i wszystkie klocki brudne a miały być
        w bardzo dobrym stanie) to sprzedający powinien zwrócić również za przesyłkę.
        Ale cóż, ryzyko zakupów przez net sad
    • grabasik Re: Znowu Allegro - pomóżcie 30.05.07, 20:36
      Myślę, że powinnaś najpierw odesłać towar - to chyba normalna praktyka przy czym
      dogadaj się przed wysyłką, że Sprzedający pokryje koszty wszystkich wysyłek. Ja
      miałam takie sytuacje, że towar był niezgodny z opisem, składałam reklamacje i
      odzyskiwałam wszystkie wpłacone pieniące łącznie z przesyłkami. Dopiero ostatnio
      miałam pecha bo sprzedający nie odebrał z poczty odesłanej przesyłki w ciągu 14
      dni i wróciła ona do mnie więc musiałam jeszcze opłacić jej powrót a Sprzedający
      teraz w ogóle się nie odzywa sad. Wystawię mu negatywa ale czekam na jego nowe
      aukcje coby ostudzić zapał innych Kupujących.
      Pozdrawiam.
      • olinek11 Re: Znowu Allegro - pomóżcie 30.05.07, 20:44
        W przypadku kiedy to sprzedający zawinił ( w tym przypadku był błędny opis) to
        on ponosi wszystkie koszty. Na Twoim miejscu napisała bym na cafe pomoc
        www.allegro.pl/phorum/list.php?f=298
        , oni Ci dokładnie poradzą co zrobić. (sama korzystałam kiedy wózek okazał sie
        nizgodny z opisem tylko w tym przypadku sprzedająca zwróciła mi pewną kwotę
        jako rękompensatę)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka