Dodaj do ulubionych

Kuchnia...

24.06.07, 15:54
Witajcie dziewczyny moze tu dostane jakas odpowiedz,bylam juz na forum
wyposazenie kuchni i Kuchnie i lazienki ale zadnej rady ..porady.Problem moj
jest taki,kuchnia do gotowania szklany blat,kupic czy nie?? Bardzo mi sie
podoba ale uslyszalam ze jest
niedobra bo sie rysuje i jak sie blat do gotowania popsuje to klapa ..amen w
pacierzu.Prosze o opinie warto kupic czy moze jakas inna ale jaka poleccie mi
cos,jaka kuchnie warto kupic...z gory dziekuje..smile)

Obserwuj wątek
    • mania2424 Re: Kuchnia... 24.06.07, 18:27
      nie warto
      • beniusia79 Re: Kuchnia... 24.06.07, 19:21
        warto jak najbardziej. my mamy taka od 3 lat, jestesmy zadowolonie i to nawet
        bardzo. w zyciu nie zamienilabym!
    • chicarica Re: Kuchnia... 24.06.07, 18:57
      Jeśli chodzi o płytę ceramiczną, to od 4 lat na takiej gotuję i uważam to za
      rewelację. W tej chwili czekam na odbiór nowego mieszkania i w ogóle nie
      rozważam nic innego, tylko płytę ceramiczną do nowej kuchni. Nie rysuje się
      jakoś szczególnie, u mnie po 4 latach jest 1 rysa, zrobiłam ją pierścionkiem
      przy czyszczeniu. Nie mam znacząco wyższych rachunków za prąd, a odpada z kolei
      tłusty osad, jaki się robi na wszystkich sprzętach kuchennych jeśli gotuje się
      na gazie. No i czyści się tysiąc razy łatwiej niż elektryczna "staromodna".
      Do czyszczenia warto jest mieć specjalny skrobak (ja dostałam razem z kuchnią) i
      mleczko do mycia płyt ceramicznych, np. VitroClean, Dr Beckmann czy Sansed.
    • twarz2 Re: Kuchnia... 24.06.07, 19:53
      Polecam jak najbardziej płytę ceramiczną - mam ponad trzy lata i żadnych rys nie
      mam.
      • beniusia79 Re: Kuchnia... 24.06.07, 19:55
        trzeba niezle sie nameczyc zeby plyte ceramiczna porysowac. plyta jest duzo
        wygodniejsza w urzyciu, wyglada elegancko i szybko i latwo sie ja czysci.
    • oxygen100 Re: Kuchnia... 24.06.07, 20:03
      Ja nie mam. Zaluje (spoldzielnia nie wyrazila zgody bo potzrebna jakas faza czy
      tez moze sila czy jak mu tam w kazdym razie wieksza moc).Mam plyte gazowa. Jak
      sie porsuje bardzo szptenie mozna wymienic. Ile to kosztuje? tysiac PLN??
    • mongolia4 Re: Kuchnia... 24.06.07, 23:01
      Dziekuje Wam dziewczyny kochane za wypowiedzi ....teraz jestem pewna i ja
      kupuje ..pozdrawiam..smile)
      • jusienka Re: Kuchnia... 25.06.07, 00:09
        Jedna nasza plyta ma 7 lat, druga 5 i obie jak nowe. W ogole sie nie zastanawiaj!
    • mamulinka2 Re: Kuchnia... 25.06.07, 13:02
      Dziewczyny!
      Ja jestem szczęśliwa posiadaczką płyty dopiero od 2 dni. Powiedzcie gdzie można
      kupić to mleczko do czyszczenia?
    • default Re: Kuchnia... 25.06.07, 13:26
      Całe życie gotowałam na gazie i perspektywa przestawienia się na użytkowanie
      płyty ceramicznej mnie przerażała, ale było to koniecznością, bo
      przeprowadziliśmy się do domu, gdzie gazu nie ma. Wszystko na prąd. Używam już
      prawie pięć lat i obecnie nie zamieniłabym się na kuchenkę gazową za żadne
      pieniądze smile Czyściutkie od spodu garnki, zero osadów na ścianach, dużo
      prostsze i poręczniejsze sterowanie temeraturą podczas gotowania, łatwe mycie,
      żadnych zarysowań, w zasadzie jedynym śladem kilkuletniego używania jest lekkie
      zmatowienie obrzeży pól grzejnych.
      • anetuchap Re: Kuchnia... 25.06.07, 13:44
        Temat jak dla mnie na czasie,bo za chwilę czeka mnie generalny remont w kuchni,
        łącznie z wymianą kuchenki gazowej.
        I mam pytanie:czy lepiej gotować na gazie czy na płycie elektrycznej?
        Całe życie gotuję na gazie i teraz też chciałam kupić płytę gazową,ale po Waszych
        opiniach zaczynam się zastanawiać,czy nie lepiej kupić elektryczną.
        • lola211 Re: Kuchnia... 25.06.07, 13:48
          Normalnie sie gotuje, zadna filozofia.Długo trzyma cieplo, co pozwala na
          zaoszczedzenie energii.Garow nie brudzi, nic sie nie ulatnia, nie
          wydziela.łatwo sie myje, jest elegancko.Poza tym bezpiecznie- nie ma źródła
          ognia.
          Jesli kuchenka to tylko elektryczna z płyta ceramiczna.
          • paninemo Re: Kuchnia... 25.06.07, 16:10
            i najlepiej indykcyjna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka