Dodaj do ulubionych

maclaren - podnózek

26.07.07, 09:16
Wiem, ze kiedys byl juz taki temat, ale nie moge znalezc odpowiedzi. Mam
maclarena xlr i pytanie moje dotyczy wysuwanego podnozka. Czy da sie go
jakos zablokowac na wysunietej pozycji? Bo gdy go wysuwam on po chwili z
powrotem sam sie wsuwa. Probowalam go wyciagac mocniej, ale nie chce na sile
zeby nie uszkodzic.
Obserwuj wątek
    • koma.edziecko Re: maclaren - podnózek 26.07.07, 09:25
      Chyba u Ciebie coś z nim nie tak, miałam już dwa modele Maclarena teraz jeźdźę
      Questem i u mnie nic się samo nie wsuwa, zablokować się nie da ale może spróbuj
      go tak na maksa wyciągnąć tam nie ma nic do zepsucia.
      • pyza_uk Re: maclaren - podnózek 26.07.07, 10:16
        W Quest to chyba nie ma wysuwanego podnozka??
        Ja ma XT i tez mi sie sam 'chowa' (jakis 1 cm). Tzn. nie sam - moja corka sie
        wierci i mu w tym pomaga. Bardzo lubie mojego maclarena, ale po kilkunastu
        przetwstowanych wozkach ten podnozek i sposob w jaki rozklada sie siedzenie
        (nie mozna tego zrobic jedna reka) troche mnie denerwuja...
        • koma.edziecko Re: maclaren - podnózek 26.07.07, 19:46
          Oczywiście że quest ma wysuwany podnóżek, nie ma triumph i volo.
          Fakt że ten podnóżek to jest jedyna rzecz która mnie wkurza w maclarenach,,
          mogliby zrobić normalny podnoszony do góry jak w innych wózkach.
    • detinka Re: maclaren - podnózek 26.07.07, 10:06
      nie powinno nic się wsuwać samo no chyba że to trzylatka do niego siada i kopie
      nogami, tak sie dzieje u mnie. Zdejmij z tego miejsca tapicerkę i poćwicz samo
      wysuwanie, jeśli nadal coś nie tak reklamuj.
      • mac1107 Re: maclaren - podnózek 27.07.07, 12:41
        W moim maclarenie xt tez podnozek za kazdym razem sam sie wsuwa z
        powrotem,szczegolnie z jedniej strony,strasznie mnie to denerwuje.Coreczka jest
        jeszcze malutka i siedzi bardzo spokojnie,wiec na pewno w tym nie pomaga.
        • a.dka Re: maclaren - podnózek 27.07.07, 22:04
          No własnie, to tak jak u mnie. Moje dziecko (niecaly rok) moze nie siedzi za
          spokojnie ale mysle ze ten podnozek powinien zostawac w miejscu wysuniecia. A
          teraz mam tak, ze w czasie spaceru kilka razy go musze wysuwac. A reklamowac to
          chyba za duzo zachodu. Gdyby wystarczylo podjechac z nim do sklepu to pol
          biedy, ale pakowac w pudlo wysylac, na drugi koniec Polski (bo kupowalam na
          allegro) i to pewnie na moj koszt, to troche bez sensu. Zwlaszcza ze serwis
          naprawczy moze mi powiedxziec ze taka jego uroda i ze wysuwanie sie jest
          normalne, tylko ja marudze. A dyskusje na odleglosc sa bez sensu.
          • detinka Re: maclaren - podnózek 27.07.07, 22:34
            widzę że juz pomału robi się z tego problem. Pogadam z importerem i zobaczymy
            co się z tym felernym podnóżkiem da uczynić.
            dam znać smile
            • monika-unica Re: maclaren - podnózek 09.09.07, 18:11
              Hej!
              Jestem właśnie na etapie zakupu spacerówki i wybór padł na maclarena
              techno xt. Jak dotąd nie słyszałam nic złego o tym wózku, ale
              zaniepokoił mnie ten samowysuwający się podnóżek. Czy są już jakieś
              nowe informacje w sprawie tego defektu? Pozdrawiam sedecznie! smile))
              • biaemi Re: maclaren - podnózek 09.09.07, 23:51
                Ja wlasnie jestem z jednej strony zadowolona z zakupu Maclarena
                techno xt (ma duzo zalet, a mnie zwlaszcza cieszy to, ze bardzo
                latwo sie prowadzi), ale ma tez wady, o ktorych przed zakupem nie
                udalo mi sie wyczytac (wszedzie byly ochy i achysmile
                Te wady to:
                - trudna do rozlozenia do spania tylna czesc siedziska - trzeba
                zaangazowac dwie rece a i tak czasami jakos nierowno z obu stron sie
                rozklada
                - niby sa kieszonki z tylu budki, ale jak sie do nich cos schowa, to
                wiecej upierdliwosci niz pozytku - te rzeczy w kieszeniach
                przeszkadzaja przy rozlozonej pozycji oraz przy stawianiu rozpietej
                przedluzonej budki (ciagna ja w druga strone)
                - nie wiem czy tylko moij model tak ma , czy to wada ogolna, ale
                trudno jest odblokowac kola przednie (czesto musze uzyc sily duzej -
                najlepiej wychodzi reka, a wiadomo, ze miejsce nie najczystsze)
                - no i ten nieszczesny podnozek, ktory chowa sie po jednym ruchu
                nogami dziecka ( a moj synek na dodatek lubi sobie walnac nogami do
                gory i w dolwink.
                Wozek fajny, ale jednak niedopracowany w szczegolach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka