Dodaj do ulubionych

AVENT - idzie podwyżka

27.06.03, 14:04
Drogie mamy,

chialam sie z wami podzielić informacją jaką dostałam. W najbliższym czasie
nowy dystrybutor marki Avent na Polskę zapowiada podwyżkę cen o ok. 15%.
Tak więc jeśli planowałyście jakieś zakupy to może warto sie pośpieszyć aby
potem nie musieć płacić więcej
Obserwuj wątek
    • meluzyna1 Re: AVENT - idzie podwyżka 27.06.03, 14:37
      Od kiedy robię zakupy dla dziecka, to nie ma tygodnia, żebym nie usłyszała z
      ust jakiegoś sprzedawcy czy handlowca, ze właśnie na dniach wchodzi jakiś VAT
      albo inna podwyżka i dobrze by było szybko sie zdecydować, bo potem zapłacę
      więcej. Od zawsze maksymalnie mnie to wkurzało i dalej wkurza, bo uważam, że
      to nieuczciwy chwyt szczególnie chętnie wykorzystywany przez importerów b.
      drogich towarów zachodnich, które na polskim rynku są nie tylko b. drogie w
      relacji do naszych zarobków, to jescze w wielu przypadkach drozsze niz na
      Zachodzie. A sprzedawcy pomimo to jescze bardziej windują ceny i uciekają sie
      do każdego chwytu byle tylko sprzedać więcej. Myślę, że żerują w ten sposób na
      polskim kompleksie niższości, bo my też przecież chcemy mieć towary tej samej
      jakości i tak samo ładne jak gdzie indziej. I nic w tym złego, ale importerzy
      przeginają. A że od niedawna mamy możliwość cieszyć się dużą ofertą towarów i
      trochę jeszcze nieudaczni czasami jesteśmy w tym naszym "konsumpcjoniźmie" to
      sobie na nas używają.
      Na takie niby porady zasłyszane od niby uczynnego sprzedawcy odpowiadam, że
      jeśli firmy A czy innej zachodniej nie stać na to, żeby nie windować cen za
      wszelką cenę w górę szczególnie na takim rynku jak nasz (stosunkowo biednym,
      ale też b. dużym jak na Europę - 38 mln!!!), to może się liczyć z tym, że
      sprzedaż na polskim rynku będzie spadała, bo albo kupię sobie ten sam produkt
      taniej za granicą (masa ludzi się przemieszcza, produkty na Zachodzie są
      idealnie te same, znajomi chętnie kupią - często to robię) albo znajdę sobie
      analogiczny produkt polski. Jeśli będziemy na tyle mądre, żeby masowo wdrożyć
      w życie taką postawę, być może renomowane skąd inąd firmy nie będą traktowały
      nas Polek w taki przykry i w sumie prymitywny sposób.
      • agnysek Re: AVENT - idzie podwyżka 27.06.03, 15:06
        coż ja mogę dodać, święte słowa, ale podwyżki jak były tak będą ...
        avent nie jest tu wyjątkiem (nie wiem czy podyżka wynika z tego ze teraz jest
        inny dystrybutor czy słynne wahania kursów) ostatnio tez znaczaco podrozaly
        foteliki maxi-cosi priori xp ktore i tak byly drogie a taraz sugerowana cena
        detaliczna to bagatelea 830zł.
        Czasem wiec jednak warto wczesniej wiedziec o podwyzce.
        • edytek1 Re: AVENT - idzie podwyżka 27.06.03, 15:43
          Niestey podrożeją wszystkie towary dla dzieci , bo państwo łata dziurę w
          budżecie i na artykuły dla dzieci wzrasta Vat z 7 do 22%. Posiadanie dziecka
          staje się luksusem. sad
          • nicol-e Re: AVENT - idzie podwyżka 28.06.03, 09:20
            hej1
            To chyba prawda z Aventem- chcialam kupić korpus do laktatora, przedwczoraj w
            Rzeszowie kosztował 15 zł- pytałam w 2 sklepach i cena ta sama, niestety dzień
            wczesniej pani sprzedala ostatni- a ja jestem z innego miasta. Pisałam już do
            firmy krotex, która ostatnio przeeła avent i napisali do mnie, że nowa część
            kosztuje u nich 30 zł, starego typu korpusów już nie ma i nie będzie, bo
            wchodzi aktualnie nowy model na rynek- taki, gdzie gwint i korpus sa jedną
            całoscią, nie trzeba nic nakręcac. No ale nowy korpus i osłona na korpus/ bo
            tez nowy wzór/ kosztuje mnie z przesyłką 44,50. i pomyśleć, że 2 dni temu
            mialabym to za 15 zł.
            pozdrawiam- Aurelia
            • agaper Re: AVENT - idzie podwyżka 28.06.03, 21:35
              Czy nie wiecie może od kiedy ta podwyżka VAT-u?
              U mojego brata będzie dzidziuś i potrzeba im wszystkiego, to może lepiej
              wcześniej kupić?
              Pozdrawiam
              Aga, mama Mateusza i Jasia
              • agnysek Re: AVENT - idzie podwyżka 29.06.03, 09:30
                cześć z tego co wiem to VAT na art. takie jak np wózki zmienia sie 1.01.2004
                ale dodatkwo osotanio jest sporo podwyzek ze wzgledu na wzrost kursu Euro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka