mamaagaforever 25.09.07, 20:20 poradzcie-plastikowe,duże,małe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wandalina Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 25.09.07, 20:45 Dobre sa plastikowe Wadera (sa chyba w tzrech rozmiarach, ja kupilam srednie). Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgie Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 25.09.07, 22:13 My też mamy średnie (od dawna)-córka ma już trzy lata nie przestają się jej podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 25.09.07, 22:44 najlepsze sa drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Lego Duplo 26.09.07, 09:14 Szczerze polecam, nasz 20 miesieczniak jest zachwycony. W tej chwili nie ma lepszej zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: Lego Duplo 01.10.07, 13:34 www.allegro.pl/item249763116_klocki_mini_blocks_wader_lofi_toys.html napewno nie mini Wader, mój mały dostał takie na 1 urodziny i nie wiem kiedy ich bedzie używał! Ja nie mogę wcisnąć jednego klocka na drugiego, a co dopieo dzieciak...... Tylko duze klocki dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 01.10.07, 14:23 Mój synek bawi się drewnianymi i Lego Duplo. Świetna zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
graniasta Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 01.10.07, 17:46 Polecam lego-duplo jakis podstawowy zestaw - nie taki co mozna zlozyc tylko jedna rzecz. Gdy podrosnie mozna jakis duplo domek dla lalek kupic, zoo lub cos innego. Klocki super chociaz niestety drogie. Mozesz poszukac na allegro uzywanych. My mamy nowe i uzywane z 81r (data na pudle) i powiem Ci jedno - nie widze zadnej roznicy - teraz to juz nie wiem ktore sa ktore. ------ graniasta Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 01.10.07, 19:31 u nas sprawdzilo sie lego duplo u kolegi takie drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.dorotakm Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 02.10.07, 07:30 Każde klocki są dobre. Nasz Syn w wieku 10 m-cy stukał jednym klockiem o drugi (dostał wtedy Lego Quatro). Jak miał rok budował wieżę z 5-7 klocków. Teraz ma 15 m-cy i buduje z Lego Duplo ZOO. Ma 2 zestawy (ze zwierzakami, które trzeba samemu ułożyć z klocków i mały zestaw z gotowymi zwierzakami). Oczywiście wraca też do Quatro. Lubi również klocki drewniane zwykłe, drewniane z magnesem, sensoryczne, ale z tych można zbudować tylko coś co stoi na podłożu i co można ewentualnie zburzyć. Z klocków łączonych, zbudowne rzeczy można przenosić. Poza tym Syn dostał też zwykłe plastikowe klocki z marketu, które na początku sprawiały mu trudność przy łączeniu, ale teraz radzi sobie z nimi świetnie i też je lubi. Podsumowując jeśli Wasza córeczka nigdy wcześniej nie budowała klockami, to kupcie jej nieduży zestaw dużych (takich żeby nie połknęła jakiegoś) klocków (myśle, że nie ma znaczenia jakiej firmy, byle tylko w miarę lekko się łączyły i rozłączały). Jak polubi łączenie kwadratowych/prostokątnych klocków, to wtedy jest już sporo możliwości, bo są super zestawy zarówno dla chłopców jak i dziewczynek (zamki, księżniczki, zwierzaki).Klocki to super zabawa, zajmująca na dłuższy czas, rozwijająca wyobraźnie, sprawność manualną, ale chyba o tym nie powinnam pisać, bo skoro zastanawiacie się nad kupnem klockó, to wiecie o tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 02.10.07, 08:11 U nas póki co wszystkie klocki to niewypał, nad czym bardzo ubolewam. Próbowaliśmy już wielu i niestety, jeszcze tylko Lego nam zostało może te ją zainteresują. Córka ma 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
graniasta Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 02.10.07, 17:43 slonko1335 jesli macie troche klockow to nie kupujcie na razie innych - probuj od czasu do czasu sie z corka tymi co masz bawic - buduj przy niej sama - moze sie zainteresuje. Twoja coreczzka jest jeszcze mala - dopiero mniej wiecej w tym wieku klocki zaczynaja sie podobac. ------ graniasta Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 02.10.07, 22:22 Ja polecam miękkie klocki CLEMMY. cyt. "Clemmy to klocki dla najmłodszych. Idealne do ćwiczenia podnoszenia, układania oraz zabawy. Klocki Clemmy są miekkie, dzięki czemu są całkowicie bezpieczne dla dzieci. W świecie Clemmy jest wiele postaci i akcesoriów, które z pewnością zachwycą i zainteresują dziecko. Klocki z łatwością się układają, są miękkie, kolorowe można je myć wodą, pachną i są nietoksyczne." www.allegro.pl/item248523150__klocki_clemmy_gumowe_dla_najmlodszych.html www.allegro.pl/item248530965__klocki_clemmy_gumowe_dla_najmlodszych.html www.allegro.pl/item248540790__klocki_clemmy_gumowe_dla_najmlodszych.html U nas się suuuper sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: jakie KLOCKI dla 1,5 rocznej dziweczynki? 02.10.07, 22:28 a czy te klocki nie zawierają małych elementów, które dziecko mogłoby połknąc albo wsadzic sobie, no powiedzmy do nosa, ucha? Odpowiedz Link Zgłoś