roksanaa22 01.11.07, 19:47 Ja nie miałam i teraz żałuję bo bałam się okropnie i wiem,że to by mnie uspokoilo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalipowa Re: Kupujecie monitor odechu? 01.11.07, 21:32 kupccie kochane. Ja mam 4 miesiecznego synka i spie spokojnie. 2 razy mial bezdech ale alarm go przestraszyl i przypomnial sobie o oddychaniu. Tak wiec jest ok. Monitor to pierwsza rzecz jaka kupilam dla dziecka. Jakbym miala jeszcze raz urodzic dziecko to monitor bylby znowu numerem 1 Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Kupujecie monitor odechu? 01.11.07, 21:59 Raczej nie. Chyba że maluch będzie w grupie ryzyka. Na razie nic na to nie wskazuje. Będę karmiła piersią. Mam dwoje starszych dzieci, które nigdy nie miały problemów z oddychaniem, momentów bezdechu itp. No, ale ostatecznie zobaczymy po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mel1 Re: Kupujecie monitor odechu? 01.11.07, 22:41 Ja kupiłam i w zasadzie mało stosowałam. Przez pierwsze 6 miesięcy synek sypiał z nami, więc monitor był bezużyteczny. A potem był już na tyle duży, że nie stosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-hoo Re: Kupujecie monitor odechu? 03.11.07, 12:53 Ja zakupiłam monitor z nianią elektroniczną będąc jeszcze w ciąży i jestem bardzo zadowolona i czuję się bezpieczniej gdy maluszek śpi sam w łóżeczku. Dwa razy minitor się włączył i głóśnie piśnięcie szybko przypomniało maluchowi o oddychaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
annainfo Re: Kupujecie monitor odechu? 03.11.07, 13:06 ja dla Tomka nie kupiłam i teraz też nie będe kupowac, no chyba ,ze córcia będzie w grupie ryzyka to wtedy tak. Trochę to kosztuje , a ja wole wydać wiecej kasy na bezpieczny fotelik samochodowy, który wydaje mi się bardziej przydatny. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: Kupujecie monitor odechu? 03.11.07, 13:17 Nie kupiłam i jeśli będzie mi pisane drugie dziecko to też nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa.beauty Re: co znaczy, że dziecko jest w grupie ryzyka? 03.11.07, 15:56 No właśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Kupujecie monitor odechu? 03.11.07, 16:41 Kupiłam ale tylko dlatego, że Ala była w grupie ryzyka - urodziła się w 36 tygodniu, i mimo "późnego" wcześniactwa miała poważne problemy z oddychaniem. Gdyby dziecko urodziło sie w terminie, bez problemów oddechowych - raczej bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Kupujecie monitor odechu? 03.11.07, 19:55 ja kupilam dla pierwszego dziecka w sensie zeby siebie uspokoic bo mialam problemy z zasypianiem jak monitora nie bylo, z synkiem nie wlaczyl sie ani razu, z coreczka raz i teraz wiem z ebyl p[otrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: Kupujecie monitor odechu? 04.11.07, 20:01 Na pierwsze 2 m-ce pożyczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś