kuczynska78 11.11.07, 16:00 Dziewczyny, jakie są wasze doświaczenia ze zwrotem tam ubrań? Córka przez pomyłkę wyrzuciła mi paragon. Chciałam zwrócić dwie spódniczki, które okazały się za ciasne na córkę. Myślicie, że przyjmą bez paragonu? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkube Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 16:13 nie wiem czy ci przyjmą bez paraganu, ale chyba nie, a jak masz paragon to nie ma problemu wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 16:24 wiem jedno, jesli znasz dzień, w którym były kupione ubrania, to możesz próbować zwrócić ubrania, oczywiście mając oryginalne metki, jeśli sprzedawczyni nie będzie miała nic do roboty, bo wtedy ona jest w stanie ci poszukać po numerze ubrania paragon zachowany w systemie fiskalnym. Tyle teorii, co z praktyką, niestety nie wiem, zawsze trzymam paragony. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 16:39 Ja też trzymam, ale tym razem córka chciała być pomocna i sprzątała po zakupach.... I zostanę z dwiema spódnicami, cholerka... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 17:22 spróbować możesz, w tym sklepie, co kupiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusa Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 18:07 niestety nie jest to takie proste, bo paragon z rolki fiskalnej nie jset taki jak oryginał i na jego podstawie , nie mozna odzyskać od państwa zapłaconego podatku przy sprzedazy jakiejś rzeczy. Niestety niektórzy klienci tego nie rozumieją, a co ma zrobić sprzedawczyni ? oddać z własnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 18:13 nie rozumiesz, wszystkie transakcje są w komputerze, wystarczy wejść do systemu i szukać transakcji z danego dnia według ceny, w innej sieciówce każda rzecz ma indywidualny numer, podejrzewam, że i w hm tak jest. Sama coś takiego robiłam u konkurencji, nie pamiętam już, czy chodziło o zwrot czy o reklamację, ale wiem, że jeśli jedna sieciówka międzynarodowa ma coś takiego, to i hm też będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 16:54 Hmm, to znalazłam na stronie H&M: Na podstawie paragonu mogą Państwo wymienić zakupione towary w każdym sklepie H&M w ciągu 28 dni od daty zakupu. W przypadku płatności kartą należy posiadać potwierdzenie transakcji oraz kartę, którą dokonano zakupu. Powyższy fakt nie stanowi ograniczenia Państwa praw ustawowych. Akceptujemy płatności kartami: Mastercard/ Eurocard, Maestro, Visa, Visa Electron, Diners Club International, Bis, Styl PBK, JCD Card, American Express. Może jesli wydrukuje potwierdzenie transakcji z banku (płaciłam karta), to uda sie zrobic ten zwrot... Jak myslicie? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agusmichal Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 17:10 Potwierdzenie i karta potrzebne im bo możesz zapłacić inną kwotę kartą niż paragon i dopłacić gotówką. A karta bo zwrócą ci dokładnie tak samo - na kartę tyle co zapłaciłaś kartą a w gotówce oddadzą tyle co gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 18:33 a może wymień na większe? te spódniczki? lepsze to niż posiadanie za małych. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 20:16 Myślę że spróbować możesz, a na pewno wymienić. Mi udało się bez paragony wymienić ubranka w h&m na dodatek kupione w innym mieście. Pójdz i po powiedz co sie stało ze córeczka wyrzuciła bo bawila sie w mamy pomoc domową Tam też są ludzie. Jedni pomogą inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: H&M- paragon i zwrot 11.11.07, 20:36 Mnie sie nie udalo . Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś