alfa36 27.11.07, 13:35 W styczniu kupilam buty zimowe, mialam je na nogach zaledwie kilka razy i dzis cała przemokłam. Patrze, a tam podeszwa odklejona. czy mogę jeszcze je reklamowac, czy już za późno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biaemi Re: Reklamacja butów 27.11.07, 15:19 Masz 2 lata na reklamacje butow, wiec jak najbardziej reklamuj. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Reklamacja butów 27.11.07, 22:27 Dzięki, jutro przejde sie do sklepu. Ciekawe, co mi zaproponują. Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Reklamacja butów 28.11.07, 01:00 Nie czekaj az Ci cos zaproponuje, tylko kaz zapisac w zgloszeniu reklamacyjnym swoje zadanie (moze jakas opcje wolisz). Moga Ci zaproponowac swoje rozwiazanie, ale gdyby sie zdarzylo, ze nie odezwa sie do Ciebie w ciagu 14 dni od daty zlozenia reklamacji (tzn. nie powiadomia Cie o jej uznaniu lub nieuznaniu) rekla,macje uwaza sie za rozpatrzona pozytwnie zgodnie z Twoim zadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Reklamacja butów 28.11.07, 01:46 jeśli wada butów ujawniła się do pół roku od daty zakupu można uznać że ma charakter technologiczno-materiałowy i nawet gdyby nie chcieli Ci oddać pieniędzy to i tak wygrywasz sprawę. Ja tak dwa razy wygrałam z Hush Puppies.Trochę "zachodu" z tym było ale pieniądze oddane i zwrot kosztów sądowych Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Reklamacja butów 28.11.07, 11:41 Z opisu autorki wynika, ze wada ujawnila sie juz po pol roku. Odpowiedz Link Zgłoś