Dodaj do ulubionych

Stroje karnawałowe - cuuuuudoooooo..........

26.01.08, 14:58
A co tam zrobię reklamę, bo warto. Niedawno kupiłam dwa nowe stroje
karnawałowe na przyszły rok (jeden dla córki - Hinduska, drugi dla
dziecka znajomej - Barbie Panna Młoda). Sprzedająca przemiła,
wysłała paczkę zanim zdążyłam zapłacić smile. Wczoraj dostałam
przesyłkę i oba stroje okazały się cudne, a co równie ważne za
nieduże stosunkowo pieniądze (jak za nowe, markowe kostiumy).
Oto nasz kostium: barwy są przepiękne, intensywne, ładne dodatki,
jak ktoś ma za dużo forsy i rozmiłowane w przebierankach dziecię to
polecam.
www.allegro.pl/item299173487_kostium_przebranie_hinduska_nowy_4_7_lat.html
Obserwuj wątek
    • annamea Re: Stroje karnawałowe - cuuuuudoooooo.......... 26.01.08, 15:17
      Ja kupowałam jakiś czas temu u tej Pani strój rycerza.
      www.allegro.pl/item281059668_kostium_przebranie_rycerz_z_narnii_nowy_7_8_lat.html
      Strój super. U innych sprzedawców po jakiejś kosmicznej cenie 140zł?? Kobieta
      nie zdziera i naprawdę bardzo miła.
    • iwonabw Re: Stroje karnawałowe - cuuuuudoooooo.......... 26.01.08, 16:24
      Potwierdzam, ja kupowałam u tej Pani strój Śnieżki, przepiekny, a
      cena bardzo, bardzo przystępna.
      • coronella Re: Stroje karnawałowe - cuuuuudoooooo.......... 26.01.08, 17:07
        ja jestem własnie po przegladzie sklepowych strojów, i musze powiedziec, pia, że te ceny sa baaardzo przystepne.
        W marketach są takie, marketowego wydania, za nawet 199 zł.

• monika_kulicka Re: Stroje karnawałowe - cuuuuudoooooo.......... 26.01.08, 17:08
      Jak najbardziej polecam zakupy u tej allergowiczki. Ja kupiłam strój
      pirata, jest super. Strój firmy Disney, doskonały w każdym
      szczególe, a i cena przystępna.
      • coronella a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 latka 26.01.08, 17:14
        dla chłopca??
        Sprawa dośc pilna, potrzebny na piatek smile
        • pia_ Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 20:05
          A patrzyłaś może w Tesco - te stroje pirata w dziale ubrań Cherokee
          bardzo mi się podobały, były za 65 zł. Może jeszcze coś zostało?
          • pia_ Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 20:15
            Jeszcze w Cubusie widziałam piżamkę-strój Supermana z peleryną smile,
            po 45 zł. Zawsze po zabawie pozostanie piżamka, choć nie wygląda na
            piżamkę smile. A może przebranie za dinozaura/krokodyla (nie patrz na
            cenę wink)
            www.allegro.pl/item301178123_holenderskie_poncho_kapielowe_krokodyl.html
            W tym poncho w czwartek wystąpi na balu mój siostrzeniec smile
            • coronella Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 20:18
              oo widzisz! piżamka bardzo mi sie podoba! Jutro pojade do Cubusa, a w Kappahlu widziałam takie czapki dinosaura, może dokupić do tego pajaca z H&M ?
              • pia_ Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 20:27
                Piżamka jest bardzo fajna: bluza i spodenki bawełniane, więc nie ma
                czego zdzierać, najwyżej pelerynę, która jest na rzep. No i w ten
                weekend promocja w Cubusie na przecenione rzeczy smile
              • pia_ i jeszcze H&M 26.01.08, 20:53
                Przypomniałam sobie, że tam na wyprzedaży są bluzy z kapturem
                imitujące kostium rycerza, indianina itd, do tego jednolite
                kalesonki smile albo legginsy i gotowe! Bluzy były po 24 zł, sama
                kupiłam na przyszły rok dla siostrzeńca.
          • coronella Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 20:16
            patrzyłam. Ale powiem tak- dla córki kupiłam kopciuszka, przepiękną suknię w której mała zaliczyła 4 bale i z radościa sie ubiera. Ale dla małego- szkoda mi tyle wydawać, bo jestem na 90% pewna, że nie będzie chciał tego założyc, bedzie płacz, on taki uparciuch i trochę dzikus. Pojade do wypożyczalni, może pozycze jakąś pelerynke, z nadzieją, ze jej nie ściągnie smile
            Chciałabym coś prostego, jakis pajacyk może, coś co bedzie imitowac przebranie, ale nie będzie miało za duzo elementów.

• pade Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 21:21
              ja pozyczalam w tym tygodniu na Pińskiej strój ninja dla Dania,
              strój świetny, porządnie wykonany, po raz pierwszy Danio byl
              zachwycony!smile
              a dla malej tez kupilam suknięsmile ale nie chce jej nalozyć paskuda
              mala
              • coronella Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 22:27
                ja nie jestem z Warszawy sad ale wypożyczalnie tez odwiedze.

pia- dzieki za pomysły! bardzo mi pomogłaś smile
                • pade Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 22:45
                  jestem z Wroclawia, i coś mi się wydawalo, ze Ty też, ale chyba się
                  pomylilam, przepraszamsmile
                  • coronella Re: a może ktos chce odsprzedać strój na 2,5-3 la 26.01.08, 23:17
                    aha, z Wrocławia też nie smile Mieszkam w Łodzi.

• pia_ Coronella 27.01.08, 09:24
                  Ta bluza rycerza wygląda tak
                  www.allegro.pl/item294728399_h_m_karnawal_stroj_rycerza_bluza_nowa_98.html
                  bluza indianina
                  www.allegro.pl/item300228627_h_m_bluza_indianina_r4_5l_110_ostatnia_okazja.html
                  jeszcze była chyba bluza kowboja albo szeryfa albo pirata - nie
                  pamiętam dokładnie.
                  • coronella finał moich poszukiwań 29.01.08, 11:25
                    na początek dziękuję za pomoc i rady!

W niedziele pojechałam do Cubusa. Były te pizamki, ale za 60 zł i same duze rozmiary. Nie kupiłam. Za to kupiłam 2 super kurtki na zime na przyszły rok i przepiekna balową suknię dla Dominiki. U nas była promocja- wex 3 płać za 2, więc całość kosztowała mnie 100 zł.

Wczoraj obleciałam Manufakturę. Kupiłam obie bluzy z H&M, indianina i rycerza, z myślą, że wybiorę w domu.
                    W sklepie ze strojami kupiłam pingwina za 39.99
                    W Smyku- tragedia, same resztki, i to te najdroższe.

Real- tu zabalowałam. Była wyprzedaż, i tak- dla córki kupiłam peruke z baaardzo długimi włosami, koronę i jakies kwiaty na szyję
                    dla Pawła peleryne czerwoną (za 5 zł), tarcze i miecz rycerza plastikowe (za 15 zł), czarna perukę, sporo bibuły i jakies jeszcze dodatki

i wymyslilam, ze przebiore dzieci za biedronki:

czerwone rajstopki i body (właśnie sie farbują), z peleryny wytne skrzydełka, które przyszyje brzegami do rękawów, na wszystko ponaklejam czarne kropki (nie wiem jeszcze z czego), na głowe czarne peruki i czułki.

I tak zaraz ruszam ponownie do miasta, tym razem poodawać wszystko, co wczoraj kupiłam smile

• pia_ Re: finał moich poszukiwań 29.01.08, 12:14
                      He, he no to nieźle smile). A Twoje dzieci będą chętne na biedronki?
                      Rezygnacja z pięknej sukni księżniczki na rzecz stroju biedronki
                      moze być ciężka, a mały zechce mieć perukę i czółki na głowie i czy
                      będzie chciał być wogóle raczej damską bieronką?
                      Mnie się ta bluza rycerza bardzo podoba - może zamiast oddawać to
                      wymień na większy rozmiar i będziesz miała strój na przyszły rok i
                      na całoroczne przebieranki i zabawy w domu. Te dodatki: peleryna,
                      miecz itp tez pewnie fajnie wyglądają i nie kosztowały dużo.
                      Wogóle uważam, ze przebieranki to fajna rzecz, moja córa ma kufer ze
                      strojami, często zaprasza koleżanki i odgrywają sceny z ulubionych
                      bajek - niezły ubaw dla wszystkich smile
                      • coronella Re: finał moich poszukiwań 29.01.08, 18:05
                        dzieci chca być biedronkami, to był ich wybór, chcą wyglądac tak samo.
                        A kopciuszek zdązył sie juz znudzic. To nie pierwszy nasz bal, ale... siódmy w tym roku!!(na każdy chodzimy w trójkę) i dlatego mam problem.
                        Kopciuszek balował 3 razy, pipi 2 razy, a ciezko ich przekonac do założenia czegoś co juz było.
                        W złobku był bal w stumilowym lesie (Paweł był tygryskiem), bal zabawek choinkowych (diabełek), bal noworoczny (jakies coś własnego pomysłu)

Ja miałam dla dzieci pokupowane stroje juz dawno, najlepiej kupowac je póznym latem, i na allegro jest sporo i w second handach można znależc istnie perełki, ta śliczna suknia kopciuszka kosztowła mnie 6 zł smile a teraz to takie kupowanie na siłe trochę. Więc ratuje sie robiąc coś domowym sposobem smile

• coronella Re: finał moich poszukiwań 29.01.08, 18:06
                          a bluzy były tylko w rozm 86, więc na teraz, zanim młody zacznie je nosic świadomie, będą juz za małe. Mysle, ze po karnawale pokazą się na allegro smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka