a2jan 21.02.08, 08:01 witam chce kupic materac do lozka dla 3 - latka i zupelnie nie pamietam jaki wybieralam wczesniej dla starszaka jaki jest dobry dla takiego malucha? bedzie fajna promocja w ikei na materac sultan heberg w Ikei czy ktos ma taki materac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktorka99 Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 21.02.08, 09:39 W Ikea jest teraz promocja, ze przez 90 dni mozesz przetestowac materac.My teraz Marysi kupilismy lateksowy (ENEBAKK) jak dla mnie rewelacja tylko ze drogi (((. Odpowiedz Link Zgłoś
asikwikt Sułtan 95 złotych 21.02.08, 11:20 co myslicie o tym materacu? to naprawde niezła promocja... jak sie sprawuje? wyglada troche jak z łóżka więziennego i zastanawia mnie ze kupuje sie go zwiniętego w rulon. materac powinien być sztywny, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 21.02.08, 12:45 Ja kupiłąm trzylatce właśnie lateksowy Sultan Erfjord.Jest znakomity,po cichu musze przyznać że lepiej się na nim śpi niż na Naszej dwustronnej Sembelli))No i świetnie się nadaje do skakaniaDOradzono mi taki ponieważ nie chciałąm ani zbut twardego ani miękkiego.A sprężynowych niestety nie było średnio twardych. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasos Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 22.02.08, 08:37 Kilka tyg. temu kupiłam ten materac sultan heberg za 195 zł. Miał być dla mojego 3 letniego synka. Ponieważ pierwszej nocy usypiając go zasnęłam razem z nim, to jak wstałam nazajutrz od razu oddalam ten materac do sklepu (była już wtedy możliwośc kupna, wypróbowania i ew.oddania). Tak bardzo mnie bolał kręgosłup, że ledwo się podniosłam. Materac ten jest bardzo miękki według mnie nawet zbyt miękki jak dla dziecka. Wstając z łóżka cały się uginał tak, że ciężko było wstać. No ja generalnie nie polecam...W końcu kupiłam mu twardszy piankowy za 395 zł tez w Ikei i z tego jestesmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 26.02.08, 21:24 czy ja dobrze zrozumiałam,że oddaliście materac, bo Tobie bylo niewygodnie? chyba nie wazysz tyle co Twoje dziecko i jednak inaczej wybiera się materac da kilkulatka a inaczej dla dorosłego. Pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 26.02.08, 21:34 Ja też mam ten materac i mi też jest na nim niewygodnie ale przecież nie ważę tyle co mój synek!!! Materac musi być dostosowany do wagi. Synek waży mało więc materac musi być bardziej miękki niż dla osoby dorosłej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasos Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 27.02.08, 09:16 Fakt, materaca nie kupowałam dla siebie a dla dziecka. Jednak ponieważ zdarza mi się czasami usypiać mojego syna to uważam, że materac ten był zbyt miękki do spania nawet dla dziecka. Rozmawiałam później ze sprzedawcą i właśnie dla dzieci nie polecaja spreżynowych tylko piankowe a jak kogos stać to zdecydowanie lateksowe. Ten na który zamieniłam tez nie jest twardy ale raczej średni a o niebo wygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 27.02.08, 09:23 kiedyś byłam w ikea i był dyżur ortopedy, który pomagała w doborze materaców. i dla dziecka ważącego do 50 kg bezwzględnie zalecił materac miękki. inny ortopeda, do którego potem poszłam z córką tez to potwierdził. kupiliśmy w ikea materac miękki, mi na nim śpi się niewygodnie, ale to jest materac dla dziecka, a nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kachho Re: jaki materac 90x200- Sultan Heberg z Ikei jes 27.02.08, 09:47 My mamy od paru dni takie materace z ikei i łożko Kura dla dzieciakow. Akurat był w Ikei fachowca i taki nam polecił, i cena też dobra. Synek na gorze ma cieńszy za 155 pln, a mała właśnie ten z promocji. Sama też już na nim spałam i jest ok. Pakowane są prożniowo aż się nie chce wierzyć ze taki mały rulonik z nich powstał Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Pytanie mam 27.02.08, 14:02 Też mam łóżko piętrowe z ikei tylko inny model. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10045381 Na razie mam rozłożoną 1 część dla starszego synka ale chyba w okolicach wakacji zmontuję je całe i właśnie chciałam kupić drugi materac heberg skoro jest w promocji za pół ceny. Zastanowiło mnie to, co napisałaś, że na górę kupiłaś inny, cieńszy? Czy ten heberg jest za ciężki na górne łóżko? Czy ktoś z pracowników Ci tak doradził? Bo teraz nie wiem, czy go kupować czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś