karawana123 07.03.08, 12:08 kupić zwykłą parasolkę dla półtorarocznego dziecka? Taką najzwyklejszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eps Re: Czy warto... 07.03.08, 12:22 jeśli nie masz do dyspozycji samochodu a musisz czasami gdziesz szybko sie dostać to tak. jam mozesz sobie pozwolić na długa wyprawe na nogach lub wszedzie masz blisko to nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Czy warto... 07.03.08, 14:19 A nie lepsza będzie peleryna przeciwdeszczowa??? Zawsze to dziecko ma wolne rączki, a ty pewność, że nie zmokną mu nogi Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: Czy warto... 07.03.08, 15:32 mamciulka-nikulka napisała: > A nie lepsza będzie peleryna przeciwdeszczowa??? Zawsze to dziecko > ma wolne rączki, a ty pewność, że nie zmokną mu nogi > Chodziło mi o wózek Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: nie warto 07.03.08, 15:12 warto kupić za to niewiele droższą ale z rozkładanym oparciem. Posłuży pewnie jeszcze przez rok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: nie warto 07.03.08, 15:22 malgra napisała: > warto kupić za to niewiele droższą ale z rozkładanym oparciem. ?? A po co z rozkładanym oparciem? Dzieci w tym wieku z reguły już na spacerach wolą biegać, a nie spać )) - a parasolka dobra na dłuższe dystanse, jak się zmęczą chodzeniem Nota bene wolę jak śpią w domu, wtedy przynajmniej mogę się zrelaksować przy komputerze DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: nie warto 07.03.08, 17:39 mama_kotula napisała: > ?? > A po co z rozkładanym oparciem? > Dzieci w tym wieku z reguły już na spacerach wolą biegać, a nie spać )) - a parasolka dobra na dłuższe dystanse, jak się zmęczą chodzeniem Rozkładane oparcie się bardzo przydaje-dzieci rzeczywiście lubią biegać na spacerach,ale jeśli trzeba np.załatwić coś w urzędzie,większe zakupy zrobić czy wybierzecie sie na długi spacer do lasu to dzieciątko pewnie nie raz w wózku zaśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: nie warto 09.03.08, 20:08 no to moje dziecko odstaje od ogółu, bo w tym wieku jeszcze spało na spacerach.Poza tym,dla nas podróżników rozkładane oparcie w parasolce było wybawieniem,bo dziecko często zasypiało kamienny snem zanim dotarliśmy do celu a wtedy wystarczyło je przełożyć do wózka i bez problemu mogliśmy zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Czy warto... 07.03.08, 15:36 U nas od kiedy syn skończył 5 miesięcy używaliśmy spcerówki parasolki (z reszta dalj uzywamy). Nie wyobrażam sobie innego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
animkalenny Re: Czy warto... 07.03.08, 17:20 moje dzieci maja prawie 3 lata i zepsuł nas sie wózek, który miały od urodzenia, wiec jutro kupuje parasolke podwojna. Nie wyobrazam sobie nie posiadania wozka mimo iz sa duzi, to taka moja wygoda, zeby nie zastanawiac sie za którym biegnąć ) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkweb Re: Czy warto... 07.03.08, 18:32 To chyba zależy też trochę od dziecka, moje na przykład bojkotuje wózek od zeszłorocznej wiosny,jak skończyła dwa lata (a zimą wogóle prawie nie używałam wózka, bo albo samochód albo krótkie zimowe spacery dla hartu). Na długich dystansach jest niezmordowana, a jeśli już naprawdę się zmęczy to woli usiąść gdzieś na murku czy ławce, napić się soku i dalej rusza. Nasza spacerówka się nie naspacerowała Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Czy warto... 07.03.08, 19:56 pinkweb napisała: > Na długich dystansach jest niezmordowana, a > jeśli już naprawdę się zmęczy to woli usiąść gdzieś na murku czy > ławce, napić się soku i dalej rusza. Gorzej, jeśli trzeba się pospieszyć Na przykład na śniadanie w żłobku Odpowiedz Link Zgłoś
pinkweb Re: Czy warto... 08.03.08, 20:10 ) taaak, my ujeżdżamy na śniadanie do przedszkola samochodem i nieraz spóźnienie zaliczamy.. Na szczęście to takie przedszkole gdzie nie ma z tym problemu, spokojnie dzieci dojadają w swoim tempie. Ja osobiście nie mam nic przeciw wózkom, ale moje dziewczę wsiadać ani rusz nie chciało. Nasza spacerówka woziła owoce i warzywa z rynku a dziecko - obok zasuwało z kijkiem w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Czy warto... 07.03.08, 19:34 Moim zdaniem warto ............. Magda picasaweb.google.com/beataimagda Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: Czy warto... 07.03.08, 21:59 Dziękuję za odpowiedzi Chyba za mało napisałam. Mam już spacerówkę, ta zwykła parasolka bez bajerów byłaby tylko wózkiem pomocniczym. Nie posiadam samochodu, więc pomyślałam sobie, że czasami muszę szybko wyskoczyć na autobus i taki lekki wózeczek by był pomocny. Po pierwsze łatwiej go wnieść do autobusu z dzieckiem, po drugie łatwiej biegac za dzieckiem z tym wózkiem. Do lasu czy jakieś terenowe wypady bym go nie zabrała, bo te malutkie koła raczej się nie sprawdzą w takich warunkach. Chodzi mi o taki wózeczek za góra 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś