magdalomza 27.03.08, 07:13 Mam pytanie odnosnie smoczkow tzn ktore lepsze nuby, toomee tippe czy moze avent chodzi mi o smoczki do ciagania.Prosze o opinie.Pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: smoczki 27.03.08, 10:26 wg mnie tommee tippee choc wyglada dziwacznie. mam butelki z tej firmy,sa rewelacyjne. smocka mialam zwyklego NUK,mala ssala na szczescie tylko 5 mies Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: smoczki 27.03.08, 21:05 Wszytko zalezy od dziecka - małe szkraby tez maja swoje gusta i gusciki. Jednym malucha podpasuje avent, inne aventem beda pluły a chetnie podsmoktaja sobie nuka. Kiedyś na szkole rodzenia mowili nam że wybierając smoczek należy wybrac taki kóry swym kształtem najbardziej przypomina brodawke piersi mamy... tyle z teorii... Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: smoczki 27.03.08, 23:07 to zalezy od dziecka - ale napisze tak w szpitalu mojej Stelli dali smoczka Nuk co mi sie srednio spodobalo bo mialam przy sobie smoczek Nuby - wisienke - chcialam zeby przez swoj kroplowaty ksztalt nie zaburzal ssania piersi no i po powrocie do domu mala nie chciala juz Nuby wisienki kupilam inne ksztalty i zalapala Nuby - motylka (serduszko o tzw tradycjnym ksztalcie nie podeszlo). Nuby motylek ma kstzalt jakby splaszczonej kropli - fajnie sie wciaga i wyciaga, naparwde imitujac piers kupilam tez Tommee Tippee ale rozmiar 0-6 mcy jest duzo wiekszy od smoczka Nuby 0-6 mcy. mala sie dlawila na poczatku wiec zmienilam na TT jakies 1-2 mce pozniej teraz z racji zebow kupuje silikonowe Dentistary (maja tradycyjny ksztalt) z innymi smoczkami nie mialam do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś