mm-c 29.04.08, 13:59 Jakimi autami jeżdzicie - rodziny z dwójką i więcej dzieci? Tak, żeby wygodnie było zapiąć dwa foteliki samochodowe i zapakować bagaże, np. wózek itp.? Może macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:03 Ja mam tylko pomysł, a auta nie, też może być? Na dwoje dzieci peugeot partner wydaje mi się idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-c Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:07 pomysły jak najbardziej wskazane. Na niedrogie, wygodne i rodzinne autko Lub, które z "rodzinnych" aut nie sprawdziły się w waszych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
welek14 Re: rodzinne auto 30.04.08, 10:44 Z 2 -letnimi bliźniaczkami Megane II Kombi sprawdza się bardzo dobrze. Duży bagażnik o regularnych kształtach - bardzo pakowny. W środku pojemne i zamykane schowki.Jedyny minus to szerokość tylnej kanapy. Przy dwóch fotelikach zmieści się tylko bardzo chuda osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwi-a-25 Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:04 My mamy Audi A6 Combi, ma duzo miejsca, na bagaze, dwa fotele dla dzieci pasuja perfect stylu. My mamy fotele do Audi te naprawde super pasuja, ale i inne, bo wozilam juz dzieci od kolezanek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tylda25 Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:11 Mam trójkę dzieci i podróżowanie stało się przyjemnością gdy kupiliśmy chryslera Town&country-7 miejsc,więc i babcia czy koledzy dzieci mieszczą się bez problemów,mnóstwo miejsca na bagaże-bo pod fotelami są wielkie schowki i bagażnik duży. A jak trzeba coś przewieźć to jednym ruchem składa się fotele i jest ogrom miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:23 U nas przy trójce dzieci (każde jeszcze w foteliku) sprawdza sie Volvo V70 (kombi), ale już szosta osoba nie wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: rodzinne auto 29.04.08, 14:42 Volvo 940 kombi - super pod każdym względem; niestety ma już swoje lata i będzie mi go naprawdę szkoda. Wożę dziecko, 2-3 osoby dorosłe, dwa psy (w tym jeden wielkości cielaka), dużą ilość bagaży. Wbrew pozorom jest znacznie bardziej pojemny niż wymieniony wcześniej Partner, do tego wygodny, bezpieczny, naprawdę super się prowadzi i łatwo parkuje mimo wielkich gabarytów. Prawdopodobnie następny będzie jakiś wielki amerykaniec - jeździłam Pontiakiem TransSport i było OK. Wadą takich samochodów jest z reguły duża pojemność silnika i związane z tym zużycie paliwa. Poza tym są to niestety przeważnie automaty, więc trzeba uważać, żeby się przypadkiem nie zakopać w piachu (automatu nie wolno "piłować") Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: rodzinne auto 29.04.08, 16:25 W Forestera mieszczą się 2 foteliki na tylnej kanapie a z tyłu wózek i bagaże albo dwa duże psy. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Peugeot407 29.04.08, 20:29 zajeb. auto- panoramiczny dach na prawie całej długości, dodatkowe dwa fotele i mega olbrzymi bagażnik-kazdy z 7 foteli jest niezalezne , a ja moje niedobre dziecko jedno z trzech moge odizolowac w razie konieczności za drugi rzad siedzeń, kilkustrefowa klima,i co bardzo wazne boczne kurtyny poduszek powietrznych na całej długosci pojazdu-jest cholornie bezpiecznym samochodem przy cenie ok 75 tyś -więc w porównaniu nie az tak dużo, w porównaniu z poprzednim naszym autem mieliśmy toyotę land cluser czy jak tam sie pisze- tamtem jak na jeepowate auto był bardzo nie wygopdny sufit miałam na oczach prawie i wszystko w nim trzeszczało-zdecydowanie lepiej sie czułam w służbowym fiacie marea. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: rodzinne auto 30.04.08, 11:05 Ja od razu zaznaczę, że mam skrzywienie i wyłącznie landarami jeżdżę Zatem: w naszym przypadku, gdy jeszcze dwójka małych była, świetnie sprawdzał się Ford Galaxy. W drugim rzędzie 3 miejsca-więc oddzieleni byli a bagażnik wieeeelki, że można było bez składania wstawić głęboki wózek i bagaż. Przy trójce też to samo-pamiętać tylko trzeba żeby to była wersja ze wszystkimi trójpunktowymi pasami w drugim rzędzie -wersje stare (np. z 1998 r.) w srodkowym siedzeniu mają tylko pasy przez biodra. Nieporozumieniem dla mnie jest Chrysler Grand Voyager -w drugim rzędzie 2 miejsca (dla rodziny 5 osobowej ofkors) a z tyłu kanapa. Ani wygodnie ani bagaży nie ma gdz\ie wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś