kt-km 24.11.08, 10:46 Jestem zmuszona do zakupu nowego odkurzacza. Poradźcie coś - jaki warto kupić. Nie chcę płacić za niego fortuny (ok. 300zł).Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amy77 Re: Electrolux silencer 24.11.08, 11:09 O taki: www.allegro.pl/item485026331_odkurzacz_electrolux_zus_3365_ultra_silencer.html Jest troche droższy niż 300 zł ale jestem z niego bardzo zadowolona. Dodatkowo mam do niego elektroszczotke która super odkurza dywany. Odkurzacz nie jest oczywiście taki cichy jak to pokazują na reklamie ale nie chodzi głośno jak ruski czołg i można spokojnie odkurzać przy dziecku. Plusem też jest dość długi kabel. Odpowiedz Link Zgłoś
malboranka Re: Electrolux silencer 27.11.08, 12:35 Podlacze sie do watku Ma Ktos moze Dysona jakiegos? chetnie uslyszalabym opinie uzytkownikow. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
werronka10 Re: Jaki odkurzacz polecacie? 27.11.08, 12:46 a ja polecę syriusa firmy zelmer. cichy, extra ciagnie, ma filtr hepa, baaaardzo bogate wyposażenie i 4 lata gwarancji. ja mam najwyższy model - HQ z elektroszczotką (kosztował 420), ale są też duzo tańsze wersje. www.ceneo.pl/categories.aspx?search=yes&categoryID=364&searchText=syrius&inDesc=False&minPrice=0&maxPrice=99999999 Odpowiedz Link Zgłoś
kt-km Re: Jaki odkurzacz polecacie? 28.11.08, 09:48 Co to takiego elektroszczotka? Odpowiedz Link Zgłoś
malboranka Re: Jaki odkurzacz polecacie? 28.11.08, 11:08 To szczotka z obrotowym walkiem o ile dobrze sie orientuje. Nikt nie ma Dysona ??? Odpowiedz Link Zgłoś
polek86 Re: Jaki odkurzacz polecacie? 01.12.08, 13:28 Tez podlacze sie do pytania, ostatnio chodzac za pewna gierka, widzialem wlasnie czlowieka z usmiechem od ucha do ucha idacego wlasnie z pudlem Dysona tak wiec jestem ciekaw jak chodza owe odkurzacze? Odpowiedz Link Zgłoś
magjag Dyson 01.12.08, 19:51 Mam Dysona od 3 lub 4 lat. Jest jak nowy nie pogorszyly mu sie parametry ssania. Odkurza dokladnie i dobrze ssie. Wygodny w obsludze i czyszczeniu. Jak macie pytania to odpowiem w miare mozliwosci. Ale troche nie znam sie na odkurzaniu i nie mam porownania z inymi odkurzaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Jaki odkurzacz polecacie? 08.12.08, 11:49 ja mam dysona i polecam ale autorka watku o odkurzacz z innej kategorii cenowej pytala Odpowiedz Link Zgłoś
ola.bombola Re: Jaki odkurzacz polecacie? 28.11.08, 20:34 Ja mam taki www.ceneo.pl/369056 - jest bardzo fajny - może nie najcichszy ale za to tani i dobrze odkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
zeta10 Re: Jaki odkurzacz polecacie? 29.11.08, 15:16 Ja mam zelmer syrius ale dlatego, ze musiałam kupić z filtrem HEPA. Mama ma Zelmer Meteor i też jest super - sporo tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleka33 Re: Jaki odkurzacz polecacie? 29.11.08, 18:32 A ja mam Elektroluxa bez worka,z filtrem hepa,cichy i wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jaki odkurzacz polecacie? 01.12.08, 20:42 Mam Zelmera Syriusa i Meteora 2 Obydwa dobrze odkurzają ( bardzo dobrze) z tym że Syrius jest droższy niż 300zł ( ok.400) natomiast w Twoim kryterium cenowym mieści się Meteor i ja go bardzo polecam. Lubię go o wiele bardziej niż Suriusa, bo jest lekki, bardzo zwrotny, świetnie odkurza. Zelmery mają 4 lata gwarancji, to też dobry argument, by go kupić. Ja kupilam Meteora za ok. 250 zł Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: Jaki odkurzacz polecacie? 04.12.08, 19:23 ja polecam cos dysona. może kosztują trochę ale warto. po za tym jest to jednorazowy koszt, a satysfakcja gwarantowana Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 do zeta10 01.12.08, 17:08 Tez mam syriusa, czy masz problem z kółkami? U mnie odpadają od nowego, musze dać do naprawy. Poza tym jest dobry iniedrogi w utrzymaniu, mam na mysli że worki i filtry Hepa nie kosztuja fortuny! Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_men Re: odkurzacz 08.12.08, 08:04 mi nie odpadają kółka ale ja mam również dysona. Do nich nie ma worków, kurz usuwa się za pomocą przycisku, przez to nie ma się kontaktu z kurzem. a filtr się płucze co jakieś 3-4 miesiące w zależności od natężenia pracy odkurzacza. filtr jest w przezroczystej obudowie więc zawsze widać w jakim jest stanie i czy wymaga oczyszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: dyson 09.12.08, 06:31 Ja tez mam dysona i moim zdaniem nie da sie go porownac z innym odkurzaczem, dlugo sie zastanawialam, kupilam w miedzy czasie dwa inne odkurzacze,w koncu rok temu kupilam dysona i wiem,ze jest warty swojej ceny. Jak przywiozlam go kiedys do rodzicow i mama poodkurzala sobie nim to tydzien pozniej kupila tez dysona, tylko z turboszczotka. Naprawde polecam. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
haela_gielvert Re: Jaki odkurzacz polecacie? 09.12.08, 10:42 a więcej niż 300 to Electrolux i Miele. Odpowiedz Link Zgłoś
best.poleczka Re: Jaki odkurzacz polecacie? 09.12.08, 16:32 nie no jeszcze wlasnie Dysony jezeli mowimy juz o sumie powyzej 300zl. bardzo dobre bezworkowce, wiem bo sama posiadam, super odkurzacz Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: Jaki odkurzacz polecacie? 10.12.08, 01:08 dokładnie, sam mam dysona od niedawna i jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni. Mamy model przeznaczony dla alergików i nawet odkurzamy przy dziecku i jakoś gorzej się nie czuje tzn. nie ma ataków kaszlu. Poza tym wygląd ma kosmiczny aż szkoda go chować do szafy. Odpowiedz Link Zgłoś
best.poleczka Re: Jaki odkurzacz polecacie? 10.12.08, 16:59 zapewne model DC19 alergy, bardzo chwalony i udany model, ja mam zwykly i tez jest niczemu sobie Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: Jaki odkurzacz polecacie? 12.12.08, 16:27 hehe dokładnie chociaż widziałem też inne modele przeznaczone głównie dla alergików. ale ten model jakoś szczególnie przypadł nam do gustu. jest genialny, na początku jak zaczynaliśmy zastanawiać się czy zmiana odkurzacza może coś dać to nawet nie chciałem słyszeć o kwotach powyżej 400zł a teraz jestem zadowolony że wydałem nie wiele więcej a różnica jest wielka. sam teraz namawiam znajomych na ten sprzęt bo się po prostu opłaca i jak ktoś mi tutaj na forum napisał na zdrowiu się nie oszczędza Odpowiedz Link Zgłoś