baba06 25.11.08, 08:56 jak to jest z "gratisami" supermarket, przecier pomidorowy w pudełku /z chili/cena za szt.3,10 przecier bez chili 2,70 zgrzewka 2/z chili/+1 gratis /bez chili/ 8,60 no to ja się was pytam na czym polega ten gratis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonacytrynka Re: 2+1 gratis 25.11.08, 08:58 No słowie GRATIS ktore u wielu powoduje zanik umiejetnosci liczenia.Ostatnio kupilam w polomarkecie 0,5kg kawy po 9,9 +puszka gratis. Przy cenie kawy jaka pijam (MK cafe ) to i cena niska i puszka gratis . Wiec zdarzaja sie gratisy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: 2+1 gratis 25.11.08, 09:08 No ja raz kupiłam te sosy właśnie z gratisem. Faktycznie nie przeliczyłam sobie ile kosztują oddzielnie Oj głupia ja, głupia ja... Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: 2+1 gratis 25.11.08, 09:35 niestety jestesmy daleko za murzynami .. u nas można gratis dostać: -syfa - i po ryju za wszystko inne zapłacisz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: 2+1 gratis 25.11.08, 10:51 a która firmę stać na to, żeby rozdawać cokolwiek za darmo?? firmy to nie święty mikołaj a ni armia zbawienia, wiec nikomu nic za darmo nie dadzą, a słowem "gratis" nabierają rzeszę frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: 2+1 gratis 25.11.08, 12:42 bzdury w cywilzacji dodawanie gratisów jest normalne - marketing jak kazdy inny i to raczej z tych tańszych SĄ KRAJE GDZIE GRATIS TO GRATIS A PRZECENA TO PRZECENA - tylko nasz jest daleko za murzynami Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: 2+1 gratis 25.11.08, 12:56 Gratis to taki haczyk na konsumenta! Jak widzisz to magiczne słowo to kupujesz bez większego wgłębiania się w faktyczne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: 2+1 gratis 25.11.08, 13:25 na tym, że klient daje się nabierać i nie patrzy na cenę tylko koduje słowo GRATIS Odpowiedz Link Zgłoś
duveen Re: 2+1 gratis 25.11.08, 13:33 no 20 czy 30 groszy taniej ,pani kochana, prawie jak za darmo nic nie pobije 20 g gratis lub podobne .wg mnie najlepsze graitsy jakie widzialam. Kurde, wszak to prawie łyżeczka ZA DARMO .. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher albo 25.11.08, 14:32 Z góry sorki za taki przykład ale aktualnie w tych rzeczach się obracam Pampersy:paczka zwykła w przeliczeniu na sztuki ok 70 gr. Promocja!! Mega giga paczka,40% gratis(i wogóle cudo)-w przeliczeniu na sztuki,ok 70 gr. To gdzie te 40% gratis??? obiadki w słoiczku:1 szt-2,30 Promocja:2+1 za jedyne 5zł(ten sam obiadek) ale mokre chusteczki dla dzieci:1 paczka ok 9 zł. Promocja-3+1 gratis, 25 zł. -to ja rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: albo 25.11.08, 16:01 Ale się uśmiałam Ja mieszkam w uk i tutaj popularne jest kupujesz jedno a drugie gratis. I to jedno zawsze kosztuje tyle samo niezależnie czy jest promocja czy nie. Albo kupujesz trzy dowolne rzeczy a płacisz za 2, oczywiście najczęściej nie liczą tej najtańszej ale promocja jest ok.... No i to są plusy mieszkania na wyspach..... Odpowiedz Link Zgłoś