magapaka 26.12.08, 18:54 Dziewczyny doradźcie jaką patelnię kupić do płyty indukcyjnej,chcę kupić ją na prezent ale nie wiem czy może być jakaś tradycyjna tefala czy "specjalna" do tego typu kuchenki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
socka2 Re: Płyta indukcyjna 26.12.08, 18:56 patelnia powinna byc specjalna do tego typu kuchenek. sa takie, ktore mozna uzywac na roznych palnikach - takie info powinno byc na opakowaniu czy na samej patelni na spodzie Odpowiedz Link Zgłoś
olgaandrzej Re: Płyta indukcyjna 27.12.08, 12:07 albo weź ze sobą magnes jak przyczepi się do spodu to znaczy, że będzie odpowiednia ( może śmieszne ale sprawdzone ) ja tak kupowałam mamie garnek Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Płyta indukcyjna 27.12.08, 12:46 No z tym magnesem to nie do końca prawda. Rzeczywiscie wszystkie garnki do indukcyjnej przyciagaja magnes, ale nie wszystkie co przyciagaja nadaja sie do indukcyjnej. Czyli patelnia magnes moze przyciagac a do indukcyjnej moze sie nie nadawac. Musisz szukac info na opakowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
magapaka Re: Płyta indukcyjna 27.12.08, 13:51 Dziękuję,jadę do sklepu na patelniowy zawrót głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Płyta indukcyjna 27.12.08, 20:29 tefale są na ogół aluminiowe, więc się nie bardzo nadają Odpowiedz Link Zgłoś