magda1104 26.12.08, 23:44 Moja córka zażyczyła sobie taki na urodziny. Czy można orazek "nadrukować" np. na opłatek, jak w tortach ze zdjęciem? Jeśli tak, to gdzie? Jestem z Gdańska, ale moze gdzies w necie są takie usługi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babets Re: Tort z Eliną 27.12.08, 08:48 Najlepiej ściągnij z inernetu zdjęcie na płytę i po prostu zanieś do cukierni, która robi takie torty (ja tak robiłam jak chciałam mieś tort z buźką córci). Niestty jestem z Warszawy, wieęc nie pomogę z wyborem cukierni. Ale wszystkim warszawiankom polecam cukiernie Elsner. Ka tam w listopadzie kupowałam tort Elinę ale stojącą. Sukienka by ka tortem, a góra to specjalny korpus lalki. Wyszło różowe cudo, córcia zachwycona, goście w szoku. Dodam tylko, że ja byłam nieco mniej zachwycona, bo tort był koszmarnie drogi.... no ale dziecko marzyło o takim.... naprawdę polecam, bo było to dzieło sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
ania19a Re: Tort z Eliną 27.12.08, 10:04 "babets" a możesz powiedzieć ile mniej więcej takie cuda kosztują? Moja córcia ma dopiero w lato urodziny ale już mniej więcej chcę się liczyć z kosztami żebym nie doznała szoku...a po twojej wypowiedzi boję się, że mi włosy staną "dęba" Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Tort z Eliną 27.12.08, 10:14 Te torty ze stojącymi księżniczkami są przepiękne, ale wg mnie kompletnie niezjadliwe dla dzieci o dorosłych nie wspomnę. Myślę, że tort biszkoptowo-śmietanowy z nadrukowaną Eliną będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
babets Re: Tort z Eliną 27.12.08, 16:33 Elsner, gzie kupowałam zrobił mi tort śmietanowy. Ponoć głównie robią czekoladowy, ale moje dziecko by takiego nie zjadło i poprosiłam o śmietanowy, smoakował jak każdy inny tam zrobiony, tylko kształt inny. A torty tam - niezależnie od smaku- są wyśmienite. Odpowiedz Link Zgłoś
babets Re: Tort z Eliną 27.12.08, 16:30 Mi stanęły, ale jak juz się powiedziało "A" to trzeba było zapłacić.... 100 zł za kilogram, razem wyszło 240 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: Tort z Eliną 27.12.08, 11:10 Ja tez zamawialam takie torty-lalki i nie byly drogie. Po prostu piecze sie tort w ksztalcie kopczyka - moze byc biszkopt z masa owocowa, polewa lukrem w odpowiednim kolorze i formuje z niego spodnice. Lalce zdejmuja nogi i ubranie i wkladaja w ten tort, z lukru robia gorset i tak laczy sie to w calosc. Za taki tort na 20 osob placilam ostatnio 100 zl, lalke dawala cukiernia, nie byla to prawdziwa barbie, jakas tansza wersja ale efekt byl ladny, dzieci zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
aagulek Re: Tort z Eliną 27.12.08, 11:32 spróbuj tu www.sowa-cukiernia.com.pl/ w punktach znajdziesz cukiernie w Polsce, takie cudeńka robią więc pewnie nie będzie problemem,napisz później, ciekawa jestem czy się udało.powodzenia,Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Tort z Eliną 31.12.08, 15:38 Ja właśnie w Sowie zamawiałam tort z lalką Barbie. Lalka była cała (z nogami) owinięta folią, żeby nie ubrudziła się od ciasta. Efekt był bardzo ładny, a tort smaczny. Do wyboru jest kilka smaków, można też wybrać kolor sukienki. Zamawiam w Sowie od kilku lat torty dla dzieci z różnymi dekorajami - nam najbardziej smakuje lodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Tort z Eliną 27.12.08, 22:50 Hej, jestem z Gdańska. Co roku zamawiam córce torcik z nadrukowanym płatkiem Zamawiam u Pellowskiego, truskawkowy jest lekki dla dzieci w sam raz (sa tez inne smaki). Niestety nie przyjmują dyskietek. Zanosiłam zdjęcie bądź obrazek. Ostatnio mieliśmy tort z kucykami (miałam z okładki kolorowanki), wcześniej z Clifordem. Bardzo się podobał i chyba chyba mają go teraz w ofercie. Torty ładne i smaczne i wcale nie takie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Tort z Eliną 30.12.08, 21:18 Dzięki dziewczeta Tymczasem znalazłam na Aleegro opłatki na tort z najróżniejszymi bajecznymi postaciami. Wprawdzie nie najtaniej, ale czegóż się nie robi dla dzieckoa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś