efi317 09.01.09, 17:22 Witam, czy ktoś mi może odpowiedzieć jak się sprawuje na śniegu wózek Mutsy? i może ogólnie parę słów o wózku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_frania Re: MUTSY wózek 09.01.09, 17:31 Ja mam MUTSY Urban Rider (ten ze skrętną osią) i na razie jak na warszawskie śniegi jest ok (uliczki przy moim bloku odśnieżania nie zaznały ) Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: MUTSY wózek 09.01.09, 18:32 mialam 4ridera, sprawdzil sie bez zarzutu.Byl w ubieglym roku w zakopanym i nie tylko krupowki widzial zaspy pokonywal, pod stokiem jezdzil itd. wiec mysle,ze zima i sniegi mu nie straszne, poza tym przy takich kolach to wiele mozna pokonac.Lubilam ten wozek i bez wahania teraz wybralabym tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
karina00 Re: MUTSY wózek 09.01.09, 20:07 a ja na śniegu uwazam ze kiepsko sobie radzi, tam gdzie odsniezyli to oki ale na sniegu kiepsko ale ogolnie wozek oki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: MUTSY wózek 09.01.09, 21:11 duże koła nie tylko na śniegu dają radę, jak pojechaliśmy latem nad może to byliśmy jedyną rodziną która jechała wózkiem po plaży cała reszta wózki nosiła. Poza tym nie byłam zadowolona bo był za duży i niewygodny w transporcie, ale to juz zupełnie ina bajka Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 dziękuję 10.01.09, 08:42 też mi się wydaje, że powinien sobie dobrze poradzić z zimą. czy faktycznie jest taaaki duży, że trudno go np. włożyć do bagażnika? oglądałam demonstrację wózka w sklepie i sprzedawca pokazał, że nawet koła można odpiąć w błyskawiczny sposób. to znacznie zmniejszyło wózek po złożeniu. w sumie rozstaw kół mierzony po zewnątrz to nie całe 65cm, inne wózki mają nawet więcej. proszę o jeszcze jakieś szczegóły. ZALETY też. nie wydaje się on być też cięższy od innych podobnych wózków. podoba mi się w nim to, że: ma rączkę wysuwaną (duża różnica wzrostu pomiędzy 6 latką, mamą a wysokim tatą) a nie pochylaną za pomocą dwóch bocznych przycisków, wysoko zawieszoną gondolę (poprzednio wózek naszej córci miał b.nisko gondolę i kręgosłup czuł to schylanie bardzo, bardzo), spacerówka mocowana przodem-tyłem. to ważne, aby dziecko miało też kontakt wzrokowy z rodzicem. poza tym czasem idziemy z wiatrem lub pod witra (ze słońcem lub pod słońce). proszę napiszcie coś więcej o zaletach. do ilu miesięcy dziecko mogło korzystać z gondoli? wiem, że to zalezy od od wzrostu dziecka, ale chcę sobie wyciągnąć jakąś średnią. termin mam na czerwiec i obawiam się, że już w grudniu gondola się nie przyda. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: dziękuję 10.01.09, 11:04 Moja corka ma 4 m-ce, wzrost około 65 cm i owinieta w kombinezon i spiworek ma ciasnawo w tej gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 Re: dziękuję 10.01.09, 11:10 ojej! to chyba ta gondolka tylko na chwilę! mogli zrobić ją trochę większą. ja czekam na dzidziusia na konice maja-początek czerwca, więc dziecko nie będzie grubo ubrane. a liczyłam, ze choć kawałek zimy uda się obsłużyć tą gondolą. z jakiego jesteś miasta? może będziesz zainteresowana odsporzedaniem samej gondolki za jakiś czas? musze się wybrać do sklepu i zobaczyć czy sama spacerówka rozłożona na zupełnie płasko(da się tak tak rozłożyć???) nie nada się zamiast gondolki. jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: dziękuję 10.01.09, 12:23 Pewnie będę odsprzedawać gondolę za jakieś 2 m-ce (jestem z Warszawy), wtedy dokupię spacerówkę do tej ramy, którą mam. Myslę, ze latem ta gondola na dłużej starczy, bo nie będzie tych wszystkich puchowych betów. Nie wiem czy rozłożona na płasko spacerówka nadaje się dla maluszka. Swoje starsze dziecko przełożyłam do spacerówki rozkladanej na płasko w wieku 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
ruminacja Re: MUTSY wózek 10.01.09, 12:19 Polecam to forum, specjalnie o wózkach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 a na marginesie polecam kupowanie używanych emmaljung-niedrogie toto a w każdym terenie daje sobie świetnie radę, bardzo wygodne dla dziecka i niezniszczalne, jedyna wada: wózek jest ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
esti75 Re: MUTSY wózek 10.01.09, 17:51 ja również byłam bardzo zadowolona z mutsiego. śnieg,piach na plaży , spacer po lesie i dziurach rewelacja! I bardzo żałuję że sprzedałam bo mogłam dokupić siedzisko dla bliżniaczek a teraz cierpi mój kręgosłup, bo tak lekko jeżdżącego wózka nie miałam jedyna wada to za mały koszyk na zakupy! Odpowiedz Link Zgłoś
ebielo Re: MUTSY wózek 10.01.09, 20:39 Mamy mutsyego urban ridera, trzykolowego i jestesmy zadwowoleni. Z godndoli maly korzystal do 10-go miesiaca. Za to co do spacerowki- nie wiem, co jest, ale wozek wydaje mi sie teraz jakis ciezszy do manewrowania. Ale moze to wplyw sporej wagi dziecka? Przedtem klopotow nie bylo. Nie mielisym tez nigdy problemow ze skladaniem do bagaznika. No i super sie go pierze, czysci. Odpowiedz Link Zgłoś
daszenka22 Re: MUTSY wózek 10.01.09, 20:54 Rowniez posiadałam 4ridera, byłam bardzo zadowolona. Mieszkam nad morzem,wiec prawie codziennie jezdzilam po plazy. Na sniegu tez sie sprawdzil. Jedyny minus to waga. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: MUTSY wózek 10.01.09, 21:48 Mam Mutsy (ze skrętną osią) i da się przeżyć. Niemniej jednak muszę przyznać, że w takich warunkach Mutsy do Bebecar Rider AT+ się nie umywa (miałam przy pierwszym dziecku). Odpowiedz Link Zgłoś
ogryzek_07 Re: MUTSY wózek 10.01.09, 22:56 nie bede sie rozpisywac bo o mutsy byla tu mowa z 1000 razy za ta kase wolalabym bebe comfort dla chlopca sredniaka mutsy jest za maly gondola zaledwie do 5 miesiaca a od 4 nogi wystawaly ! a spacerowka malo przydatna mlody chce chodzic 1,5 roku mam i nie zamierza jezdzic w wozku wiec kupe kasy poszlo w bloto mam nowiutka gondole i spacerowke z trzykolowym stelarzem kurzaca sie w kacie Odpowiedz Link Zgłoś
annitka30 Re: MUTSY wózek 12.01.09, 09:17 ja jestem z musty urban rider zadowolona. Uważam, że składa się w porównaniu do innych rewelacyjnie. A już na pewno w stosunku do emmaljungi. Mój syn jeździł w gondolce 7 mcy, nalezy do średniaków wzrostowych, no ale to było lato, więc mało dodatkowych kocyków itp. Gondola ma 74 cm, więc dla dziecka max. 70 cm. Zauważ, że emmaljunga wcale nie jest dłuższa dużo (76 cm chyba), tylko szersza i głębsza i przez to wydaje się wieksza. Moim zdaniem dziecko w wieku ok. 6 mcy można wozić w rozłozonej spacerówce, tym bardziej, iz dziecku to bardziej odpowiada, bo widzi więcej (jest ona tak trochę pod kątem ustawiona). Mój się w gondoli darł, dopóki go nie posadziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
patjanek Re: MUTSY wózek 12.01.09, 14:44 Dla mnie zaletą tego wózka są duże kłoa, dzięki którym mogę jechać wszędzie, a że mieszkam w małej miejscowości to spacery są nad jeziorem, w lesie, po drogach nie utwardzonych. Nie muszę go też dźwigać po pietrach, a jest piekielnie ciężki. Gdybym mieszkała w mieście i jeszcze miała jeździć np. tramwajem nie zdecydowałabym się na niego. Ale w terenie jest super. Gondola rzeczywiście mała, Młody urodził się 1 czerwca i w listopadzie już jeździł w spacerówce, ale nie było z tym problemu bo rozkłada się prawie płasko. Miejsca w begażniku zajmuje duuuużo, jeżdzę Fabia kombi i zajmuje prawie cały bagażnik choć bez zdejmowania kół, ale do matiza tez go upchnęłam, pewnie kwestia organizacji. Jednym słowem - na wsi i w domku - poleca, w mieście i bloku - odradzam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 dziekuję 13.01.09, 09:33 witajcie! bardzo Wam wszystkim dziękuję za informacje o wózku MUTSY. mieszkam w dużym mieście (na 1-szym piętrze), nie jeżdżę komunikacją, mamy samochód z niezbyt dużym bagażnikiem, ale myslę, że jak na wyjazd weekendowy w pobliskie góry damy radę spakować wózek. zawsze można odpiąć koła. z tą gondolą to chyba jednak nie tak strasznie będzie. termin mam na koniec maja/początek czerwca. czyli lato spokojnie z gondolką, potem jak dziecko siada to faktycznie trudno byłoby je utrzymać w pozycji poziomej. spradzałam w sklepie na ile rozkłada się spacerówka i faktycznie jest prawie płaska (wystarczająco). myślę, że mieszkając na 1-szym piętrze mogłabym najpierw znieść stelaż, potem zamontować gondolę i na koniec włożyć dziecko. podoba mi się w tym wózku to, że gondolka jest zamontowana dosyć wysoko i ta super wysuwana rączka. jak już pisałam przy dużej różnicy wzrostu pomiedzy 6-latką, mną a mężem takie rozwiąznie będzie super. poprzednio miałam wózek dostyć niski i kiedy musiałam nachylać sie do dziecka to bolał mnie kręgosłup (po ciąży wiadomo, ze i tak przeciążony), a rączka była taka pochylana w górnej części i w ten sposób "dopasowywało" się ją do wzrostu. było to dosyć męczące. w Musty można to zrobić za pomocą jednego przycisku i błyskawicznie. jeszcze raz serdecznie Wam wszystkim dziękuję za informacje. pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś