ma.malina 14.01.09, 11:13 Dziewczyny chciałabym kupić małej pierwsze buciki . Planuję zakup Claksów na Ebayu. I tu mam pytanie - buty oprócz rozmiaru mają oznaczenia chyba (chyba że się mylę ) tęgości stopy .Może ktoś mnie oświeci w tym temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.malina Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 11:22 o, już nalazłam może komuś się przyda clarks24.pl/index.php/site/article/page/Tegosc_obuwia,3,6.html Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 11:35 ale i tak Was pomęcze co myślicie o tych , dla chodzącego roczniaka ? cgi.ebay.co.uk/Clarks-First-Shoes-Size-3-1-2-F-3-5-F-Winter-Rose- NEW_W0QQitemZ170290537509QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyShoes_BabySho es_GL?hash=item170290537509&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1298% 7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 18:06 Czytam co w tym linku pisza i dziwie sie troche, ze w PL rozmiar G (w przypadku Clarks, bo podobne oznaczenia ma np. Start Rite) jest przyjete dla sredniej szerokosci stopy, bo w Wlk. Bryt. rozm. F jest sredni. Np. moja corka ma rozm. G i ma raczej grubasna stopke, dosc wysoka i w butach Clarks o rozm. F mam problemy czasami z zapieciem paska (choc duzo zalezy od fasonu). Nie moge otworzyc twojego linku, ale z tego co pamietam to te pierwsze buty mozna bylo prac w pralce i 'wychodzily' jak nowe. Bardzo clarks polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_z Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 12:29 Co do bucików clarks ja polecam jak najbardziej. Dzieci miały znosiły już kilka par. Podeszwa mięciutka zgina sie gdzie powinna, bardzo trwałe. Ja kupowałam zawsze z zapięciem na rzep lub klamerke. Buty takiego typu jak pokazałaś zwyczajnie nie chciały dzieciom wejść na stopę lub wchodziły z trudem. Są one dość wysoko zabudowane od góry więc nóżka z trochę wyższym podbiciem do nich się nie zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 12:52 slodkie te buciki, tez sie napalilam - powiedz mi skad wiesz jaki rozmiar potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 13:41 Ja mam bardzo dobre zdanie o Clarksach ale kupowania butów dla dziecka bez mierzenia (szczególnie pierwszych) nie uważam za dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: buty Claks First Shoes 14.01.09, 14:16 wiem ,że to nie jest zbyt dobry pomysł ,ale jeśli nie będą pasowały to po prostu wystawię na allegro , raczej nie stracę A Clarksów w moim mieście po prostu nie ma (Wrocław), ceny Bartków czy innych po prostu powalają . Więc zaryzykuję. A co do rozmiaru to koleżanki córka ma clarksy właśnie , mierzyłam mojej i stąd wiem w jaki rozmiar celować , tylko z tą tęgością trochę strzelam Odpowiedz Link Zgłoś