Dodaj do ulubionych

Fotelik Deltim Mały Podróżnik

13.11.03, 12:37
Witam, planuje zakup nowego fotelika dla mojej rocznej córeczki. Zastanawiamy
sie nad Deltimem 9-36 kg Mały Podróznik ze stelażem. Czy jest ktoś kto go ma
lub miał i może podzielić sie opinią? Mnie bardzo podoba sie wizualnie i jego
funkcjonalność (podawana w opisie) jest zdumiewająca. Zastanawiam sie jak
działa funkcja pochylania do snu i czy nie jest zbyt duży gabarytowo, bo
nasze auto do pojemnych nie należy.
Dziękuję za opinie
Ania mama Wiki 16-11-2002
Obserwuj wątek
    • purzyki Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 14.11.03, 23:18
      Cześć! Ja również pytałam mamy (całkiem niedawno) o ten fotelik. Podaję ci
      stronę na której są opinie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=583&w=8969005
      Niestety tylko dwiesad((
      Ale kilka dni temu rozmawiałam ze znajomymi, którzy mają taki fotelik. Bardzo
      są z niego zadowoleni, a kupili go zaraz po urodzeniu się Filipa. No i miałam
      okazję go obejrzeć. Prezantuje się identycznie jak na zdjęciach. I wcale nie
      jest duży, aż mnie to zdziwiło. Zajmuje w samochodzie tyle samo miejsca, co
      gondolka Deltimu Grillo. Chyba się na niego zdecydujemy.
      • iberka Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 14.11.03, 23:53
        my osobiscie fotelika tego nie uzywany na codzien ale bedac u rodziny kubeczek
        wozony bylwlasnie malym podroznikiem.i moje spostrzezenia sa takie:fotelik
        wyglada ladnie ale nie jest super stabilny <byl dobrze zamocowany> i jest maly
        <Kubek mial poltora roku i wiosennie cieplejsze ciuszki nie bylo
        wygodnie>.gdybyma miala wybierac to ja bym go nie kupila.natomiast kubeczek
        jezdzil tez ostatnio bebe comfortem i dzieki rozsuwanym bokom bylo mu
        wygodnie no i fotelik nie fruwal po aucie.
        iza
        • lidka_edziecko Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 15.11.03, 08:47
          Lberka zapewniam cię, że dobrze zamontowany mały podróżnik nie lata po aucie.
          Mój mąż spędził trochę czasu przy montowaniu tego fotelika i teraz ani drgnie
          nawet jak próbuje go szarpać dla sprawdzenia.
          Zgadzam się natomiast z tym, że jest to foteli dla szczuplejszych dzieci. Groch
          ma 3 lata i 3 miesiące, pasuje do niego jak ulał wink
          • michalinka11 Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 15.11.03, 09:51
            Niestety Lidko nie w każdym samochodzie Małego podróżnika da sie zamocować
            tak, żeby nie latał. Duzo zalezy tu m.in. od kata pochylenia siedzenia w
            samochodzie. Meża brat ma "Małego Podróznika" i u niego troszke "lata", ale w
            normie, natomiast w naszym samochodzie nie idzie go dobrze zamocować, zawsze
            lata (pasy mamy z blokadą, a jednak), choćbys nie wiem jak mocowała. My
            próbowalismy na wszystkie sposoby i u nas niestety ten fotel nie jest
            stabilny. Owszem ładnie wygląda, porządnie wykonany, no ale coz, nie dla nas.
            I ma jeszcze jedną wade: fatalnie reguluje sie w nim pasy, no ale to jest
            akurat do przezycia, bo nie robi sie tego często. Moim zdaniem przed zakupem
            małego podróznika warto poprosic sprzedawce w sklepie, aby pozwolił go probnie
            zamocować w samochodzie i na chwile posadzić w nim dziecko, wtedy sie okaże
            czy do Waszego samochodu pasuje.

Pozdrawiam
            Michalinka
            • michalinka11 Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 15.11.03, 09:55
              Męża brat ma wersje 9-36 kilo, czyli ze stelażem, podobno dla wersji 15-36
              (bez stelaża) fotel jest bardziej stabilny, tak słyszałam, ale czy to prawda
              nie wiem, bo osobiscie tego nie sprawdziłam.
              • lidka_edziecko Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 15.11.03, 11:03
                Być może nie będę się spierać. Nasz mały podróżnik był montowany w 3 autach,
                Uno, Opel Kadett i teraz w Fordzie. We wszystkich było ok. Mąz jak go montował,
                to prawie na nim leżał, żeby wszystko grało i nie latało.
                Nachylenie siedzenia w Uno było inne niz w Fordzie, ale w obu autach fotelik
                nie latał.
    • justysia_g Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 15.11.03, 14:48
      my tez uzywamy malego podroznika i jestesmy z niego b. zadowoleni. to prawda,
      ze trzeba sie troche nameczyc, aby go dobrze (czyli b. stabilnie) zamontowac -
      ale nie w kazdym aucie. W UNO maz uzywa wiecej sily,aby zablokowac pasy,
      natomiast w Renault THALIA takiej sily juz nie potrzeba. wszystko i tak sie
      robi dla max. bezpieczenstwa dziecka (podejrzewam,ze inne foteliki nie sa
      jakies wybitne pod tym wzgledem). maly podroznik jest bardzo estetycznie
      wykonany, wcale nie jest duzy, polozenie pollezace mogloby byc troche bardziej
      glebokie, ale dziecko i tak ma zabezpieczona glowke i szyje dzieki nakladce.
      pasy moze faktycznie chodza ciezkawo, ale jak juz wspomniano, za czesto nie
      zmieniasz ich dlugosci. co do dzieci chudych i grubych - nie ma ten temat
      zdania. moja corcia jest przecietnych rozmiarow i ma jeszcze luz w foteliku.
      kwestia gustu. poza tym fotelik nie jest styropianowy i na prawde jest
      funkcjonalny. wydatek jednorazowy do 35 kg malucha. smile))
      zycze udanego wyboru
      justic, mama 10-m pati
    • akmka Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 20.11.03, 12:13
      Pragnę poinformować iż kupiliśmy Małego Podróznika, zamocowaliśmy dokładnie i
      jest stabilny, rewelacyjnie wykończony i mała Podrózniczka Wiktoria chyba jest
      zadowolona - siedzi teraz wyżej niż w Renoluxie i podziwia świat, już jej sie
      nie nudzi. Na razie nie mogę nic wiecej napisać, bowiem mamy go za krótko. Ale
      na chwilę obecną uważam że wybór był trafiony. Polecam
      Ania mama rocznej już Wiki 16-11-2002
    • akmka Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 25.11.03, 09:38
      no i niestety, fotelik wykonany rewelacyjnie ale z funkcjonalnością nie za
      bardzo - oddaliśmy. Zamieniliśmy na poczciowe chicco i chyba to jest najlepszy
      wybór. Mała jeżdziła w foteliku 4 dni i to wystarczyło by zmienić o nim zdanie.
      ja jednak nie polecam Małego Podróznika.
      Pozdrawiam
      Ania mama Wiki 16-11-2002
      • purzyki Re: Do Ani!!!! 25.11.03, 10:20
        Aniu! Napisz co nie tak okazało sie z tym fotelikiem. Mamy (mielismy) zamiar
        takowy kupić. Udziel rady!!!!!!!!!! Proszę! Mam już mętlki w głowiesad(((
        • akmka Re: Do Ani!!!! 25.11.03, 12:43
          juz odpowiadam...
          odradzam, bo faktycznie jest mały i roczna mała Wika 9kg w zimowej kurtce
          miesciła sie w nim na styk, przez to że ma tę stelażową konstrukcje jest
          bardzo "elastyczny" i na wszelkich nierównościach naszych dróg mocno sprężynuje
          (nie wiem czy dobrze to opisałam), w każdym razie głowa Wiki mocno
          podskakiwała, a w chicco Vector który mamy teraz jest o niebo lepiej - w ogóle
          tego nie zauważyłam), ta pozycja do spania bardzo niewiele rózni się od pozycji
          do siedzenia - więc duzy minus, no i niestety oparcie fotela nie dochodziło do
          oparcia fotela samochodu, przestrzeń m. nimi była nawet 15 cm, może dlatego
          fotelik latał i sie kiwał w czasie jazdy. Ogólnie bardzo żałuję, bo fotelik
          bardzo mi sie podobał; kolor, wykonanie, estetyka ale funkcjonalność żadna
          niestety.
          Mój nr GG 4071928, jesli bedziecie mieli jeszcze jakieś pytania.
          Pozdrawiam
          • carlafehr Re: Do Ani!!!! 25.11.03, 17:13
            Do minusów dodam b.niewygodną regulację długości pasów w foteliku.
    • mama-kangurzyca Re: Fotelik Deltim Mały Podróżnik 29.11.03, 21:29
      A ja dołozę jeszcze, że w Seacie Cordoba wersji ze stelażem za grzyba nie udało
      się zamontować, do tego stopnia, że mąż pokaleczył sobie palce, a reczej
      do "sierot zyciowych" nie należy. Wersja bez stelaza montuje się, owszem, ale
      nie jest stabilna. Natomiast Maxi Cosi Priori ani drgnie, a montaż i demontaż
      zajmje kilkanaście sekund - bez budzenia dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka