kasiazgierz 30.01.09, 12:55 jaki leżaczek-bujaczek polecacie? czy te z wibracjami to rzeczywiście fajny temat,czy tylko chwyt marketingowy? jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natus56 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 17:20 Witam, Polecam leżaczek JANE Fold. Jest ładny i praktyczny. Od urodzenia do 9kg, ale ekspedientka powiedziała, że spokojnie do roku wystarczy Ja kupiłam za 350zł, na allegro jest za 150zł - używany. Polecam Bardzo przydatny! swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=7431 Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 17:47 my mamy hustawkę FPrice Smart Stages 3w1 - ma służyć dziecku do ok 3 lat... ale po odpięciu z podpórki już jako krzesełko/fotelik. Bez wibracji, ale za to huśta i gra - narazie się sprawdza, chociaż od niedawna i nie za długo (Syn ma 3mce). Na pałąku obok "fabrycznych" żyrafek (w kratkę...) powiesiłam taką zabawkę, która dzwoni i jest kolorowa. Syn jest ucieszony, chociaż u nas i tak na topie jest karuzelka nad łóżkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 18:18 ja mialam chicco ale firma nie ma znaczenia. wg mnie wibracje sa niepotrzebne, wazne zyby dalo sie rozlozyc na plasko i zeby byly zawieszone zabaki albo palak zeby samemu cos zawiesic. Co z tego ze producenci pisza ze do 9 kg lub do 1 roku. Ja uzywalam jako lezaczek najwyzej 6 mies. a pozniej jeszze 1-2 mies. do karmienia. Jak dziecko zaczyna sie przemieszczac, siadac i wylazic z fotelika to juz sie nie da uzywac. No chyba ze sa pasy 5-punktowe, ale nie wiem czy bujaczki takie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_m0 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 19:00 My mamy leżaczek firmy concorde model GINA. Dość drogi ale chcemy żeby wytrwał dla drugiego dziecka również. Nie wibruje ale jest zrobiony naprawdę z porządnych materiałów na drewnianych płozach i można go delikatnie bujać jak fotel bujany. Jesteśmy bardzo zadowoleni. A co do wibracji to ja osbiscie nie byłam zbyt przekonana do wibracji i 20 melodyjek w leżacku... Poza tym u np. Fisher price'a nie bardzo nam odpowiadało że wszytko jest takie plastikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mikami27 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 19:31 Polecam Chicco. Solidnie wykonany, ciekawa kolorystyka, uszy do przenoszenia zaczepiane pod spodem regulacja plecków i nóżek. pałąk z szeleszcząco grzechoczącymi zabawkami o ładnych barwach. Pałąk można odczepić;dodatkowym atutem jest wkładka dla niemowląt. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tamyk Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 19:40 My mamy baby mix, rozkłada się na płasko, co dla nas było bardzo ważne. Ma żywe kolory, odpinany pałąk. Bez wibracji, tylko się buja Cena też przystępna, nam pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
milasiela Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 20:16 Ja mam dwa bujaczki, oba z fisher price. Smart stages 3 w 1 ma służyć dziecku do ok 3 lat... ale po odpięciu z podpórki już jako krzesełko/fotelik. Mam też fisher price z rain forest do 9 kg. Co moge ci doradzić... Najważniejsze,żeby siedzisko było jak najbardziej rozkładane do pozycji leżącej. To moim zdaniem jest kluczowe. Moja Mia na 5 miesięcy i dopiero od niedawna wkładam ją w ten Smart o stages 3 w 1 bo nie rozkłada się siedzisko i zbyt obciążało plecki. Ten drugi był naprawdę fajny ale jest na,krótko bo mała już z niego wyrasta i jest do 9 kg. Z doświadczenia teraz moge powiedzieć tak. Bujaczki nie są najzdrowsze dla tych maleństw do 4 miesiąca , ze względu na kręgosłup. Po 4 miesiącu plecy i szyja sa silniejsze i dziecko sobie lepiej radzi, poza tym bardziej go cieszą te wszystkie bajery i zabawki. Polecałabym leżaczek, który będzie służył na dłużej jak Smart Stages 3 w1 ale nie stosowałabym go przed 4 miesiącem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 21:17 a ja polecam taki: allegro.pl/item540869749_lezaczek_bujaczek_fisher_price_okazja.html jest super, kolorowy, i ma swietne zabawki, maluszek bardzo chetnie w nim siedzi, potem dla starszego dziecka robi sie krzeselko Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka34 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 22:16 Mam FP z wibracjami i mój maluch zawsze się uspokaja kiedy je włączę,ale nie zasypia.Zaczyna bawić się zabawkami na pałąku(ma 3,5 miesiąca).Dla mnie wibracje są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jajki-ewicz Re: jaki leżaczek-bujaczek? 30.01.09, 23:38 My mamy ten : allegro.pl/item536825623_lezaczek_bujaczek_link_a_doos_fisher_price.html Synusiowi siepodoba. Przy wyborze trzeba wziąc pod uwage wage dziecka. Większośc leżaczków jest do 9 kilo, a większość dzieci nie rosnie tak jak podaja w tabelach. mój synek jak skończył 4 miesiące miała już 4 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_1405 Re: Poprawka 31.01.09, 09:48 a ja odradzam FP tego typu www.allegro.pl/item533985098_fisher_price_lezaczek_bujaczek_hustawka_nowa_gw.html moze jest i dobry ale baterie w nim strasznie szybko siadaja.... w nim miesci sie duza bateria R-20 kosztuje ok 10 zl i trzeba ja wymieniac raz w tygodniu (przy uzywaniu wibry) slyszalam ze lepsze sa chicco.... Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: jaki leżaczek-bujaczek? 31.01.09, 20:04 tez polecam ten fiser price, na razie nam sie sprawdza, chociaż ja wibracji nie używam. można go w miarę na płasko rozłożyć, a u nas prrawdza sie tez jako krzesełko, bo mam starsze dziecko i ono tez chętnie na nim siada. czyli na dłużnej wystarczy niż na rok, później śmiało możesz w nim karmić dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_olka Re: jaki leżaczek-bujaczek? 31.01.09, 20:32 Leżaczek bujaczek Fisher Proce sprawdza się doskonale!To jeden z lepszych moich zakupów.Zdecydowanie mogę go polecić.Leżaczek bujaczek Starczy na dłużej niż zwykły leżaczek. Posiada wibracje,ale my jakoś z nich w ogóle nie korzystamy. allegro.pl/item542375551_fisher_price_2w1_lezaczek_bujaczek_wibracje_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
szekiera Re: jaki leżaczek-bujaczek? 04.02.09, 20:03 chciałabym tylko zapytać drogie mamy, czy wiedzą jaką krzywdę można zrobić małemu dziecku takim bujaczkiem dziecko powinno siadać z prostymi plecami a nie tak jak wymuszają to siedziska... Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: jaki leżaczek-bujaczek? 05.02.09, 01:36 Moje dziecko lezy w lezaczku, nie siedzi, wiec krzywdy mu nie robie. Pytalam zreszta pediatre, czy mozna kupic dla dziecka lezaczek i powiedziala, ze tak, byle w nim nie lezal lub siedzial godzinami. Powiedziala, zeby dziecku zmienic pozycje, troche na lezaczku, troche na podlodze i bedzie ok. P.S. p. Zawitkowski - fizjoterapeuta - mowi NIE wszelkim hustawkom do 2-go roku zycia i chodzikom. Polecam ksiazke lub CD "Co nieco o rozwoju dziecka" Odpowiedz Link Zgłoś