jola1.4 31.01.09, 17:52 co o takich bajkach sądzicie? może ktoś jakieś fajne bajki poleci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nellyssima Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 18:05 Moje dziewczynki uwielbiają bajki-grajki www.bajki-grajki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 18:15 jola1.4 napisała: > co o takich bajkach sądzicie? może ktoś jakieś fajne bajki poleci? Nie zawsze dziecko skupia uwagę tak jakbym chciała,ale moje ma 2,5 i dopiero wchodzimy w słuchanie. Rymowanki Przytulanki J.Sthura- krótkie, śmieszne do zabaw ruchowych, np idą panie na szpileczkach Julian Tuwim czytane przez P.Fronczewskiego Bajki Grajki Przygody Bombika Wojciech Mann i Magda Umer Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 20:06 Ja szczerze polecam cudowne bajki ze Złotej Kolekcji. Tu na przykład "Alicja w Krainie Czarów": merlin.pl/Alicja-w-krainie-czarow_GM-Distribution/browse/product/4,350267.html jest jeszcze Calineczka, O dwóch takich, Kot w butach i wiele innych. Są piękne, nie czytane, to prawdziwe słuchowiska z pięknymi piosenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 20:12 A ile mniej więcej trwa takie jedno nagranie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 21:31 U nas od lat hitem są bajki-grajki. Co do M. Umer to czyta tak, jakby za chwilę miała zwymiotować... Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 23:25 MAm podobne odczucia dot. M. Umer. Nie cierpie w jej wykonaniu bajek ani kolysanek (zestaw z Turnauem). Ja rowniez poelcam Bajki Grajki. U nas dokonale sie spisuja zwlaszcza Tadek Niejadek, W Kwiateczkowie, O Tomciu Paluchu, LAta Ptaszek Odpowiedz Link Zgłoś
ika-29 Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 22:32 Ja polecam kolekcję Disneya do słuchania - coś niesamowitego!!! Narracja + odgłosy + dubbing realistyczny - Mój 4-letni synek przestał oglądać bajki na DVD tylko cały czas słucha. Mamy również wiersze Brzechwy i Tuwima do słuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Bajki do słuchania 31.01.09, 22:55 kuba ( teraz już 7 latek) słucha z zamiłowaniem Baśni Andersena i Grimmów: duży wybór jest w Media Markt w cenie do 10 pln a każda płyta do 11h. Jak był młodszy zaczynał od bajek dziecka, bajek disney'a oraz bajek grajek. Wszystkie nadal są w użyciu Iza Odpowiedz Link Zgłoś
jj555 Re: Bajki do słuchania 01.02.09, 09:39 to ja zadam trochę inne pytanie, Które bajki grajki nie są straszne? Bo moja prawie 3-latka np. Czerwonego Kapturka się boi i nie chce słuchać, na razie udało się z Tadkiem Niejadkiem, ale na początku też się trochę bała... Odpowiedz Link Zgłoś
tentrick Re: Bajki do słuchania 14.04.09, 14:36 Sporo bajek do słuchania można znaleźć tutaj: zixo.pl/dla_dzieci/ W formie MP3 więc można puszczać z komputera albo nagrać na płytę i wrzucić do odtwarzacza Odpowiedz Link Zgłoś
anmaja76 Re: Bajki do słuchania 14.04.09, 14:42 Piotrus Pan i Stoliczku nakryj sie z serii Bajki-Grajki- super historie i piosenki - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Bajki do słuchania 14.04.09, 15:17 nasz syn 'katuje' nas namiętnie 'Kotem w Butach' oraz ' Brzydkim Kaczątkiem'. Pobiły wszystkie bajki oglądane, no może poza Carsami Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Bajki do słuchania 14.04.09, 15:23 Na stronie bajki-grajki jest wyszukiwarka polecająca bajki pod względem wieku i płci. Możesz się tym zasugerowac. Ja swojemu niedawno kupiłam spoero bajek i wszystkie były rewelacyjnie przyjęte. Ale kupiłam mu polecane dla dzieci starszych, takie jak: o dwóch takich co ukradli księzyc, plastusiowy pamiętnik, księga dzungli, doktor nieboli, dzieci pana astronoma, królewskie echo itp. Odpowiedz Link Zgłoś