16.11.03, 20:02
Witam
Czy ktos z was kupowal swoim dzieciom zabawki firmy Interkobo z łodzi? Maja
oni bardzo kolorowe i ladne zaawki dla dzieciaczkow, natomiast nie posiadaja
informacji na temat atestu. Do czego zmierzeam, kupilam Lusce ( 3
m-ce)gryzaczek i po wyjeciu go z opakowania strasznie smierdzial plastikiem,
po umyciu go i wyparzeniu(na opakowaniu widnieje informacja na temat nie
wygotowywania)obrzydliwy zapach nadal sie utrzymuje. Czy ktos z was tez tak
mial?
Serdecznie pozdrawiam
Joanna i Luska smile)))))))
Obserwuj wątek
    • babushka33 Re: Interkobo 18.11.03, 23:08
      Po przeczytaniu Twojego postu mam wrażenie, że ta firma produkuje jakieś buble.
      Wczoraj moja córka kupiła sobie grę tej firmy "Colour Twist - Zakręceni w
      kolory "(taki odpowiednik Tweestera). Jutro spróbuję ją zareklamować, ponieważ
      nie nadaje się do niczego. Po pierwsze plansza jest chyba dwa razy większa niż
      w oryginalnym Tweesterze, więc dziecko aby położyć kończyny na odpowiednich
      miejscach musi mieć chyba ze dwa metry wzrostu (po prostu nie sięga do
      niektórych kropek).Jeśli już jednak w jakiś sposób sięgnie, to występują takie
      naprężenia, że plansza rozciąga się i pęka i gracz nie jest w stanie utrzymać
      danej pozycji (całkowity brak przyczepności do podłoża). Po drugie na pudełku
      nie ma podanych wymiarów planszy (długość chyba ze dwa metry) co jest
      problemem, bo nie każdy ma w domu tyle miejsca żeby ją rozłożyć. Ja
      spodziewałam się planszy o wymiarach takich jak Tweester. Po trzecie kostki,
      które wyznaczają kolejne ruchy jakoś kiepsko się przewracają i prawie zawsze
      wskazują to samo.Dla mnie ta gra to dziadostwo totalne. Ciekawa jestem czy mi
      uwzględnią reklamację. Gra była kupiona w Leclercu. Może któraś z Was ma już
      jakieś doświadczenie ze zwrotem bubla. Najgorsze jest to, że grę kupiła sobie
      córka za własne zaoszczędzone pieniążki i jak nie przyjmą reklamacji będzie jej
      bardzo przykro.Pozdrawiam
      • joanna7 Re: Interkobo 19.11.03, 13:58
        Witaj
        Bubel jak bubel, wszystko byloby w porzadku gdyby ta zabawka tak okropnie nie
        smierdziala, wykreowalam maila do tej firmy i zetro odzewu telefonu tez niwe
        odbieraja, ja zabawke kupilam w Geancie, a zeby bylo smieszniej firma ta
        zajmuje sie produkcja zabawek od 11 lat - ciekawe smile). zastanawiam sie czy nie
        napisac do Federacji Konsumentow.
        Pozdrawiam
        Joanna i Luska smile
        • babushka33 Re: Interkobo 20.11.03, 00:25
          Ja dzisiaj byłam w Leclercu i złożyłam reklamację.Muszą wysłać grę do
          producenta i po 14 dniach ma przyjść odpowiedź. Najlepszą minę miał pracownik
          Leclerca jak zobaczył tę planszę. A na pudełku było napisane, że przeznaczona
          jest dla dzieci powyżej czterech lat, kiedy nawet dorosły mężczyzna miał
          trudości w dosięgnięciu z punktu do punktu. Ciekawe jak firma Interkobo
          ustosunkuje się do reklamacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka