Dodaj do ulubionych

Czapeczki od Anilorak...

12.03.09, 15:39
Czy ma ktoś może innego maila albo może telefon do p. Magdy niż ten
interia.
Był juz kiedys taki wątek, że nie można się z nią skontaktować . I
teraz chyba ma znowu problem z pocztą- wszystko już było uzgodnione,
a potem cisza i nie wiem czy czekać na wiadomość o czapkach czy
nie ?
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 15:56
      rozmawialam z p.Magda w poniedzialek
      czekaj cierpliwie napewno odpisze - czasem ma takie przestoje w
      odpowiadaniu na maile
      • coronella Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:09
        a jakie czapki? Bo ja aktualnie w temacie czapek jestem big_grin

• kotagus Re: Czapeczki od Anilorak... 23.03.09, 16:31
        Mam prośbę - czy któraś z Was może mi podesłać na priva telefon do Pani Magdy -
        ten z powiadomienia Allegro? Swoje wcześniejsze u niej zakupy via Allegro
        wykasowałam z kompa, a teraz na czapeczkę umawiałyśmy się mailowo. I od tygodnia
        nie mam odpowiedzi na swoje maila... Z tym, że tydzień temu przelałam pieniądze
        i zaczynam czuć się nieswojo sad Wolałabym zadzwonić....
        • malowanka06 Re: Czapeczki od Anilorak... 23.03.09, 19:39
          Kurcze, ja też czekam a zdjęcie miało byc w piatek i dane teżsad((Do
          tej pory kontakt był super, od p.Magdy wiem, że ten wątek zrobił
          swoje i ma mnóstwo zamówień.Mam nadzieję że odezwie się najpóźniej
          jutro.Bardzo mi zależy na rzeczach
        • kotagus Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 17:52
          Dostałam dziś swoje czapeczki. Więc za telefon już dziekuję smile
          I chcę być głosem w tej dziwnej dyskusji, która się wywiązała.
          Jestem nimi ABSOLUTNIE zachwycona - to nasze chyba szóste czapeczki.
          Jakość pierwsza i włóczki i wykonania!

Pani Magdo, jestem fanką Pani rękodzieła!!!!
    • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:18
      A takie:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3587523
      Moim zdaniem najładniejsze z robionych na szydełkusmile Wiem co mówię zamawiam U
      p. Magdy już 3 latasmile

PS Ona czasem z opóźnieniem odpowiada na maile nie niecierpliwcie sięsmile. a le
      czasem faktycznie może coś uciec, wtedy wyślij drugi raz.
      • malenka07 Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:23
        O, ja też pisałam, na pierwszego mail odpowiedziała szybko, a teraz czekam na
        odpowiedź już trzy dni i nic.

To może podpowiecie: jak mierzycie obwód główki, żeby czapka dobrze pasowała?
        Kupujecie troszkę z zapasem, czy akurat, np na główkę 45 - czapka 45 ?

• coronella Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:31
          śliczne, tylko dlaczego same dla dziewczynek? smile

-
          • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:34
            Coronella, a zamów co chcesz, w jakim kolorze chcesz. P. Magda wszystko ci
            zrobi, może nawet pirata lub Spidermana wydziergasmile
            Moje pomysły realizuje supersmile
            • coronella Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:47
              powaznie?? pirata?? PIRATA???? syn by oszalał ze szczęścia big_grin
              juz do niej pisze....
              ale chłopak w takiej czapce?
              ale czemu nie?? smile

• mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:33
          Od dołu uszka poprzez główkę do dołu drugiego uszka - to jest wysokość bardzo!
          istotna. Obwód przez główkę naokoło.
          Nigdy z zapasem! Tylko idealnie, po co ci zapas? Będzie zjeżdżać czapka.
          • malenka07 Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:41
            Czyli obwód - tuż nad uszami przez czoło naokoło i do tego jeszcze głębokość
            zmierzyć, tak? Dzięki, mam nadzieję, ze dobrze zrozumiałam.
            • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 12.03.09, 17:44
              No nie nad uszami, a przez uszy naokoło i ściśle + postawa to głębokość(od niej
              zależy czy uszy będą na wierzchu czy przykryte).
              • anjazzielonego szydełkowe cuda - ja polecam też LUNKA_2 12.03.09, 20:22
                Ja mam ten sam problem, ostatni mail od p. Magdy jest z 5 marca.
                teraz cisza. Zamówiłam 2 szt, i nie wiem, czy będą zrobione (nie licytowałam,
                miała zrobić i dać znać). No nic, czekam, choć to trwa już ponad 2 tygodnie (od
                mojego pierwszego maila), czas leci, a berety mi potrzebne, przecież dziewczyny
                nie będę ich nosić w lecie.....

Dziewczyny,
                ja Wam bardzo polecam też panią: LUNKA_2, robi rewelacyjne rzeczy na szydełku.
                Przyznam, że ja dla swoich bliźniaczek w ciągu 1.5 roku zamówiłam 30 rzeczy
                (czapki, opaski, getry, szaliki)smile

Rewelacyjny kontakt, mi zawsze odpisywała w zasadzie od razu. można wymyślać, co
                się chce -wzory, ściegi, dodatki. No i
                ceny są bardzo fajniesmile

Ja nie mam żadnego profitu za polecenie jej oczywiście, po prostu sama szukałam
                kogoś fajnego do robótek ręcznych, znalazłam, to Wam polecam.
                • paliwodaj Re: szydełkowe cuda - ja polecam też LUNKA_2 12.03.09, 20:52
                  zerknelam na aukcje podane z linka. Ale ja nie rozumiem. Moim
                  zdaniem powinna byc cena kup teraz. Czy przy licytacji znaczy kto
                  wiecej zaplaci ten bedzie mial zrobiona czapke?
                  Czy to tylko taka forma reklamy, ze info wisi na stronie allegro 10
                  dni, a ludzie pisza?
                  No i jak to jest: ja kiedys napisalam "inne rozmiary na innych
                  aukcjach, to mi w mig usuneli wszystkie moje aukcje, a ona pisze ze
                  bedzie sprzedawac ciuchy z zara i innych, no i jej aukcje ciagle sa.
                  Nawet juz nic nie wspominam o "innych aukcjach" , bo zaraz wszystko
                  mi wywalaja.
                  • mielin Re: szydełkowe cuda - ja polecam też LUNKA_2 12.03.09, 21:27
                    Tak, ten kto da więcej będzie miał czapkę wzór, taka jak podana w aukcji, a
                    pewnie i przy okazji to taka forma reklamysmilei do tego legalnasmilena all.

Co do podawania, ze na innych aukcjach wystawiam inne rzeczy pierwsze słyszę, ze
                    to niedozwolone, ja tak pisze, ale bez wymieniania firm (bo tego nie wolno) i to
                    jest OK. Nie można się za to reklamować z działalnością poza allegrową.
                    • coronella paliwodaj 12.03.09, 21:45
                      jesteś pewna, że za te "inne aukcje" Ci usuneli??
                      Przeciez to bardzo częste w opisach, i co tu ma niby byc niezgodnego z regulaminem?
                      Nie rozumiem tego, ja tez wiele razy tak pisałam, i nie miałam problemów.

• busy_bee do coronella 13.03.09, 00:20
                        coronella napisała:

> jesteś pewna, że za te "inne aukcje" Ci usuneli??

Tak, za takie dopiski o 'innych aukcjach' tez usuwaja.

> Przeciez to bardzo częste w opisach, i co tu ma niby byc
                        niezgodnego z regulami
                        > nem?
                        > Nie rozumiem tego, ja tez wiele razy tak pisałam, i nie miałam
                        problemów.

No wlasnie widzialam (ba, dalej widze), ze duzo osob mialo/ma takie
                        dopiski, wiec swojego czasu tez taki mialam i po jakims czasie tez
                        mi usunieto aukcje ze wskazaniem na dopisek 'Sprzedaje tez ubranka
                        firmy XYZ'.

Nie wiem na jakiej zasadzie nastepuje 'selekcja' do odstrzalu.
                        • coronella Re: do coronella 13.03.09, 09:10
                          ale głupota, ale dzięki za informacje,
                          wydawało mi się, że allegro powinno zależeć na jak największej sprzedazy,
                          nie pojmuję, co jest złego w zachęcaniu do odwiedzenia pozostałych aukcji,
                          ale allegro chyba generalnie robi sie trudne do zrozumienia.

• pia_ Re: do coronella 13.03.09, 10:15
                          Selekcja do ostrzału następuje najczęściej na podstawie zwykłego
                          donosu np konkurencji. Piszesz do nich maila z linkiem do aukcji i
                          adnotacją, że łamie regulamin i aukcja zostaje usunięta.
                • magdalenkaad Re: szydełkowe cuda - ja polecam też LUNKA_2 12.03.09, 23:48
                  Już się P. Magda odezwała. Nie mogła wcześniej przyczyn
                  niezależnych.
                  Aniazzielonego ja też zamawiałam dla moich bliźniaczek, Ty chyba też
                  masz bliźniaczki. Ale zbieg okoliczności smile
                  ja zamawiam pierwszy raz i mam nadzieję, że nie przesadziłam z
                  rozmiare, bo mierzyłam naokoło głowoy, ale nie jakoś specjalnie
                  ciasno. I nie podawałam żadnej głębokości sad p. Magda zapytała mnie
                  tylko o obwód, więc mam nadzieję, że będzie OK
                  • anjazzielonego Re: szydełkowe cuda - ja polecam też LUNKA_2 13.03.09, 07:50
                    Magda,
                    faktycznie, ale spotkanie!
                    A ile mają Twoje Córeczki? Moje 28 mcy.

Ale do mnie P. Magda się na razie nadal nie odezwała.....
                    • magdalenkaad anjazzielonego 13.03.09, 10:09
                      A moje 29 miesięcy bez tygodnia smile)))
    • mariiiiiiiijka Re: Czapeczki od Anilorak... 13.03.09, 16:27
      Ja generalnie tej pani nie polecam. Kiedyś czekałam na kontakt 3 tygodnie,
      zlecenie pani przyjęła błyskawicznie i o nim zapomniała (tak myślę, bo nie
      odezwała się na liczne maile). Dobrze, że nie zrobiłam przedpłaty poza allegro
      bo miałabym kłopot nie tylko taki, że nie wiedziałam tygodniami czy kupować
      dziecku czapki czy jednak te zostaną zrobione... Poza tym ja już z zasady nie
      kupuję u sprzedawców, którzy na neutralne komentarze od kupujących odpowiadają
      złośliwymi negatywami. Śledzę historię komentarzy i wyciągam swoje wnioski, tu
      wyciągnęłam nieciekawe...
      • anjazzielonego Re: Czapeczki od Anilorak... 13.03.09, 18:36
        Ja właśnie mam dylemat, czy kupić coś w sklepie (jutro się wybieram), czy nadal
        czekać na odpowiedź, ale to już 8 dni i cisza.....
      • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 13.03.09, 21:02
        No ja się z tym zgodzić nie mogę, kupuję Pani Magdy już kilka lat i zawsze
        kontakt świetny i naprawdę miły, a jestem na to wyczulona.
        Ceny poza All też lepsze bo - prowizja.
        A takie przestoje w odpowiedziach się zdarzają, mam wrażenie, że poczta na
        Interii nie działa zbyt dobrze, czasem wysyłałam moje maile 2 razy i wtedy
        dopiero dochodziło. Pani Magda ma też mail gazetowy, nick z Allegro+ gazeta.pl -
        może ten zadziała.
    • malowanka06 ile kosztuje 13.03.09, 20:51
      czapka bez licytacji?tzn jak napisze @do pani i czy w ten sposob
      zrobi mi czapke?
      A moze macie jeszcze jakies uznane allegrowiczki, ktore uprawiaja
      rekodzieło?
      • aniaop Re: ile kosztuje 13.03.09, 21:14
        Tak, jak napiszesz do Pani Magdy to poda ci cene i zrobi czapke. Ja
        tez kupuje u Niej, czasami prawie hurtowowink i jestem baardzo
        zadowolona. Kontakt faktycznie czasami z przestojami, ale mily, wiec
        juz sie przyzwyczailamsmile. Aha, zadnych negatywow odwetowych u Niej
        nie widzialam.
        • malowanka06 Re: ile kosztuje 13.03.09, 21:20
          myslalam ze na forum dowiem sie ile placiciewink
          • mielin Re: ile kosztuje 13.03.09, 21:23
            A nie uważasz, że ceny wyjściowe z All już są drastycznie niskie za ręczna
            robotę na zamówienie? Na 'zachodzie' wszelkie rękodzieło jest kosmicznie drogie.
            A tu ceny niższe (lub takie same) niż masówka w H&M.
            • malowanka06 Re: ile kosztuje 13.03.09, 21:28
              Nie wiem czy te pretensje do mnie bo nic nie pisalam o wysokosci cen
              ale nie wiem jakie sa ceny koncowe wiec niskie wyjsciowe nie zawsze
              swiadcza o "taniości"towaru
              Przejrzałam sobie Pani historie komentarzy i aukcji i juz wiem ze
              koszt czapeczki to ok 20-25 zł
              • anjazzielonego Re: ile kosztuje 14.03.09, 08:05
                tak, średnio 18-22 zł za sztukę.

Ja polecam też bardzo Panią LUNKA_2 (wystawia na allegro), ceny są niższe, około
                15-17 zł, a zamawiasz co chcesz, zrobi Ci wszystko - wzory, kolory, dodatki, ja
                zawsze ciut wydziwiam żeby było najładniejsmile No i kontakt fenomenalny!

u p.Magdy zamówiłam berety, bo to tej pory Lunka ich nie robiła, wyczekałam się
                2 tygodnie na odpowiedź (wcześniej potwierdziła, że zrobi w ciągu paru dni i
                wystawi aukcję), a tu proszę, w tym tygodniu Lunka wystawiła berety!!

Ale w końcu p. Magda się odezwała, po 9 dniach!
                Tu jedynym problemem z p.Magdą wydaje mi się słaby kontakt.
    • katka256 Re: Czapeczki od Anilorak... 15.03.09, 13:34
      Rzeczywiście kontakt z nią to jej bardzo słaba strona!!ja czekam na
      info już jakiś czas, napisała że wykona zamówienie a teraz cisza.
      • anjazzielonego Re: Czapeczki od Anilorak... 16.03.09, 09:10

No ja muszę mieć pecha.
        Dostałam w sobotę mail z przeprosinami, i info, że w niedzielę dostanę link do „
        swojej” aukcji, zapłacę, dziś paczka miała zostać nadana.
        Czekam, bo znowu cisza……….

Jeszcze mi się to nie zdarzyło, zamawiałam u różnych pań, takie problemy z
        kontaktem i realizacją zamówienia (przeciąganie terminów) nigdy nie miały miejsca.

• carpediem30 Re: Czapeczki od Anilorak... 16.03.09, 10:24

Weź pod uwagę, że jeśli ona robi to ręcznie to może po prostu nie wyrabia z produkcją, choć oczywiście swoją "moc przerobową" powinna wziąć pod uwagę przy wystawianiu aukcji big_grin
          • anjazzielonego Re: Czapeczki od Anilorak... 18.03.09, 08:20
            jeśli nie wyrabia się, to po co przyjmuje tyle zamówień na raz, i podaje
            terminy, których nie jest w stanie dotrzymać?
            Ja miałam mieć w nd wystawioną aukcję, a w pon nadaną przesyłkę, jest środa,
            aukcja nadal nie wystawiona, do tej pory otrzymałam zdjęcie 1 szt " roboczej",
            do dokończenia, druga pewnie nie zaczęta, znowu cisza.........

• magdalenkaad Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 08:30
              ja już dostałam i jestem bardzo zadowolonasmile))
              • malowanka06 Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 08:54
                Ja mam jak narazie świetny kontakt @, termin na piątek i wierzę w
                niegowink
              • anjazzielonego Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 13:33
                to masz Magda szczęściesmile
                Z ciekawości, ile to zajęło od złożenia zamówienia do przysłania czapek?
                • oda2006 Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 13:53
                  tak zapytam,co te czapeczki w sobie maja ze osiagaja tak wysokie ceny i jeszcze
                  terminy... smile przeciez nie tylko Pani Magda dzierga czapeczki
                  • anjazzielonego Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 14:25
                    Ja zamówiłam berety, bo „ moja” pani od szydełka ich nie robi, a właściwie nie
                    robiła.
                    Zamówiłam u p. Magdy, wyczekałam się, a tu d……, tamta pani też teraz ma w ofercie!
                    Inne wyroby szydełkowe zamawiałam u kogoś innego, taniej, a wzory i wykonanie
                    przepiękne, wcale nie gorsze.
                  • agni71 Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 15:04
                    Co maja w sobie? Ładne wzornictwo, dobrze dobrane kolory.
                    Przegladałam ostatnio oferte Allegro w zakresie dzierganych
                    czapeczek i zdecydowałam sie tez zamowic u anilorak, bo po prostu
                    jej czapeczki najbardziej mi sie podobają.
                    Zalinkuj moze jakieś, które uważasz za ładniejsze, moze cos
                    przegapiłam?
                    • dzidzia_ch Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 15:16
                      zmawiam u anilorak od dwoch lat
                      to co lubie u p.Magdy to przemily kontakt i to ze umie bardzo fajnie
                      dobrac wzor i kolor do konkretnej rzeczy
                      nie mam zadnych zastrzezen co do wysylki - ostatnio nawet bylam
                      zdziwiona ze tak szybko przyszlo
                    • oda2006 Re: Czapeczki od Anilorak...:))) 18.03.09, 15:25
                      hm....wydaje mi sie ze gdybys poprosila kogos o zrobienie czapeczki w
                      kolorystyce ktora Ci odpowiada nie byloby problemu.Ja zamowilam tak beret,jestem
                      zadowolona i mialam go blyskawicznie bez oczekiwania.Nawet sprzedajaca pojechala
                      specjalnie po kolor wloczki bo go nie miala i w cenie nizszej niz w ofercie
                      miala Pani Magda.Zasada robienia czapeczek przynajmniej sciegiem scislym jest
                      taka sama przynajmniej tak jeszcze pamietam z zajec ZPT smileKiedys zamowilam u
                      kogos getry,pozniej komplet getry i czapeczke rowniez bylam zadowolona mialam
                      tak jak chcialam.Dostalam zdjecie gotowej robotki,Pani pomogla mi dokonac
                      pomiaru.. Tak sie wlasnie teraz zastanawiam czy aby sama nie odswiezyc pamieci
                      smile)oczywiscie czapeczkowej bo beret to podejrzewam ze przerosnie moje jakze
                      skromne umiejetnosci
                      • anjazzielonego ja nadal czekam 20.03.09, 12:37
                        Ja NADAL czekam.
                        w końcu dostałam wczoraj zdjęcia, potwierdziłam że OK, a aukcja nie została
                        wystawiona, zero kontaktu.
                        przypominam, że pani zapewniała, że w poniedziałek nada przesyłkę. minęło 5 dni,
                        a tu nic, ani aukcji, ani odpowiedzi na maile....

oj nie rozumiem, jak można tak działać.
                        • mielin Re: ja nadal czekam 20.03.09, 15:10
                          Ale po co Ci aukcja??? Ani razu nie kupowałam prze All. u niejsmile
                          Płacisz na konto i zaraz masz. Mi nawet ze dwa razy wysłała czapki nim zdążyłam
                          zapłacić, no ale się dobrze już znamysmile
                          • anjazzielonego Re: ja nadal czekam 20.03.09, 15:17
                            Bo tak się umawiałyśmy, to była propozycja p. Magdy.
                            W mailu ze zdjęciami NIE podała mi żadnych danych do zapłaty, nic! Wysłałam mail
                            z prośbą o dane do przelewu.
                            Więc czekam i czekam…
    • malowanka06 Re: Czapeczki od Anilorak... 23.03.09, 19:42
      Kurcze, ja też czekam a zdjęcie miało byc w piatek i dane też((Do
      tej pory kontakt był super, od p.Magdy wiem, że ten wątek zrobił
      swoje i ma mnóstwo zamówień.Mam nadzieję że odezwie się najpóźniej
      jutro.Bardzo mi zależy na rzeczach
      • anjazzielonego Dostałam! 24.03.09, 08:19
        Berety dostałam wczoraj, są śliczne!
        P. Magda wysłała je PRZED zapłatą, widocznie wymiana wielu maili wystarczyła, by
        uwierzyć, że na pewno zapłacę, i pewnie opóźnienie w wykonaniu miało na to wpływ.
        POLECAM, trzeba jednak chyba przyjąć jakiś zapas czasowy na wykonanie....
    • malowanka06 Re: Czapeczki od Anilorak... 23.03.09, 22:49
      Jednak można polegać na p.Magdzie, zdjęcie i aukcja planowo, teraz
      czekam na przesyłkę.Sądząc po aukcjach-ma pełne ręce roboty.Ale to
      dobrze bo rzeczy są sliczne
      • mamaemmy Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 00:15
        tez jestem jedną z zadowolonych klientek smile
        • mamaemmy Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 01:27
          acha,dodam ze miałam dosc duze zamówienie(zbiorowe)i czekałam troszke na zdjecia
          ..Ale było warto-własnie jutro moja idzie w cieplutkich getrach do
          przedszkola.getry sa identyczne jak next tyle,że cena inna smile
          • dzidzia_ch Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 08:10
            cudenka p.Magdy smile!
            fotoforum.gazeta.pl/5,2,anilorak_2005,0.html
    • pchelka831 Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 08:53
      Hej. Prace tej pani znam tylko ze zdjęć,a sama jestem osoba robiącą na drutach i
      szydełku i jak dla mnie to one jakieś dziwne. Tak jakby ona pozbywała się
      resztek i to w dodatku z lumpeksu ( nic nie mam przeciwko temu że włóczka z
      lumpeksu bo sama czasem kupuje , ale czy wy o tym wiecie skąd ona jest)bo cena
      jest jakaś dziwnie niska jak na robione ręcznie i wszystko to jest takie
      pstrokate, no chyba że to mamusie wybierają takie kolory. A i jestem ciekawa jak
      wygląda szef z taką ilością kolorów i łączenia nitek.
      • anjazzielonego ???? 24.03.09, 09:11
        Jak to niskie ceny?
        18-20 zł za jedną czapkę to jest dziwnie niska cena?
        Owszem, jak za robótki ręcznie to nie jest drogo, ale też nie jest okropnie tanio, po prostu po tyle są takie czapki, robione ręcznie przez różne panie – oferowane na allegro.
        A może chodzi o to, że są wystawione albo jako kup teraz, albo w licytacji od 1 zł?
        Nie ma w tym nic dziwnego, wiele osób tak robi, a aukcje kończą się właśnie w granicach 20 zł.
        Kolory uważam przeważnie za bardzo ładne, super dobrane; tak, mamy same mogą wybrać jakie chcą, widocznie takie „ pstrokate” im się podobają.
        Włóczka na pewno nie jest z ciucholandów, na czapkę włóczka kosztuje pewnie z 5-7- 10 zł, co w tym dziwnego, że gotowa czapka sprzedaje się za 20 zł?
        • pasik Re: ???? 24.03.09, 11:17

> brać jakie chcą, widocznie takie „ pstrokate” im się podobają.
          > Włóczka na pewno nie jest z ciucholandów, na czapkę włóczka kosztuje pewnie z 5
          > -7- 10 zł, co w tym dziwnego, że gotowa czapka sprzedaje się za 20 zł?

Jak znajdziesz dobre źródło to 4,50 a z jednego motka można zrobić 2-3 czapeczki
          przy obróbce tylko jednym kolorem.
          • pchelka831 Re: ???? 24.03.09, 12:38
            Wam się wydaje ze to dużo a mi jako osobie robiącej to jest mało w stosunku do
            czasu spędzonego nad robótka, a sprzedają po tyle dlatego że nikt więcej nie
            da,a muszą jakoś zarobić lub dorobić do emerytury albo wloczka z jakichś resztek
            np. Anilux ma drugi gatunek. A jeśli chodzi o ceny włóczki to robiłam z różnych
            i już z najtańszych nie robię bo się mechaci, brzydko wygląda, rozciąga się
            bardzo szybko.
            • anjazzielonego Re: ???? 24.03.09, 12:44
              Ja mam mnóstwo czapek dla dzieci, zamawianych u różnych osób, za wszystkie
              płaciłam od 10 do 20 zł za sztukę. NIC im się nie dzieje, niektóre mamy ponad
              rok, a są intensywnie użytkowane.
            • malowanka06 pchelko 24.03.09, 13:44
              a ja mam wrażenie,że ty zazdrościsz kobiecie i tyle.Ma wyczucie
              kolorów, ładnie je dobiera i watpie(chociaż jeszcze swoich nie
              dostałam),zeby była to gorszego gatunku włóczka lub z lumpeksu.Gdyby
              tak było szybko by sie p.Magdzie zamówienia skonczyły a tak wiele
              osób zamawia i to poraz kolejny.
              Patrzac na allegro, w takiej cenie są czapeczki.Znajdziesz też
              tańsze i co?ich wykonawcy z czego je robią?z kolorowych nitek?
              A wynika że jednak nie znasz się tak dobrze skoro nie wiesz jak
              wyglada szew przy tylu kolorach.
              Zamieść swoje "robótki"na allegro i zobaczymy jaką markę sobie
              wyrobisz
              • pchelka831 Re: pchelko 24.03.09, 14:10
                Nie zjadłam wszystkich rozumów, cały czas się uczę i wiem ze ciężko ładnie jest
                zszyć dzianinę wykonana z tylu nitek. Rodzina mnie namawia żebym wystawiała, bo
                bym miała swój grosz bo chwilowo nie pracuje, ale za tyle ile wy chcecie kupować
                to wole robić swojej córci, bo to poprostu szkoda pracy za takie wynagrodzenie.
                • agni71 Re: pchelko 24.03.09, 14:29
                  Pchełko, ja jeszcze nie mam czapeczki od anilorak, ale chetnie
                  kupowalabym w tym stylu czapki wykonczone od wewnatrz podszewka
                  bawelniana. Myslę, ze to pozwoliloby ukryc te wszystkie niteczki, a
                  jednocześnie czapeczki byłyby praktyczniejsze, bo sama dzianina jest
                  jednak przewiewna. Może cos takiego spróbowałabys oferować na All. ?
                  Ja na pewno byłabym zainteresowana, bo do takich robótek recznych
                  mam dwie lewe rece.
                  • pchelka831 Re: pchelko 24.03.09, 15:00
                    Z ta podszewką to super pomysł- nitki nie uwierają dziecka , ale jak chodziłam
                    do sklepów lub hurtowni z materiałami żeby sobie kupić materiał na podszewki do
                    czapek to nigdy albo nie mogłam dostać bawełny 100 % lub flaneli a jeszcze
                    dobrać kolor, panie sprzedające przeważnie odsyłały mnie do lumpeksów. A jeszcze
                    dodatkowo po dodaniu tej podszewki koszt czapki by wzrósł . Ile byś była w
                    stanie zapłacić za taką czapkę.
                    • agni71 Re: pchelko 24.03.09, 16:39
                      A jeszcz
                      > e
                      > dodatkowo po dodaniu tej podszewki koszt czapki by wzrósł . Ile
                      byś była w
                      > stanie zapłacić za taką czapkę.

za czapke zrobiona na indywidualne zamówienie, w wybranym przeze
                      mnie wzorze i kolorystyce dopasowanej do ubrań na pewno bylabym
                      sklonna zapłacic troche wiecej niz w sklepie, mysle, ze jakieś 40
                      zł. Nie mam pojęcia czy jest to kwota zapewniajaca godziwy zysk?
                      • pchelka831 Re: pchelko 24.03.09, 16:50
                        Taka cena zadowoliłaby mnie i nie tylko mnie , także inne robótkujące panie. Ja
                        lepiej już nie piszę bo zarzucają mi reklamę swoich wyrobów i antyreklame
                        konkurencji.
                  • mielin Re: AGNI 24.03.09, 16:06
                    Ale tam nie ma żadnych nitek, łączenie od wewnątrz jest płynne bo to jest
                    robótka szydełkowa, nic mojej małej nie uwiera, podszewka absolutnie nie jest
                    potrzebna, bo w czapeczce byłoby zwłaszcza wiosennej za gorącosmile
                    • agni71 Re: AGNI 24.03.09, 16:41
                      podszewka absolutnie nie jest
                      > potrzebna, bo w czapeczce byłoby zwłaszcza wiosennej za gorącosmile

No to, akurat chyba indywidualna sprawa smile Ja nie lubie, jak czapke
                      przewiewa. Wole juz nieraz zalozyć szczelnie okrywajaca uszy opaskę,
                      niz przewiewna czapkę.
                      • mielin Re: AGNI 24.03.09, 17:07
                        One są robione z grubszej bawełnianej nici, ściegiem b.zwięzłym, nie są wogóle
                        przewiewające, raczej ciepłe. Ja jestem zmarźlak, a taka którą Magda zrobiła mi
                        na zimę z Akrylu, też nic nie przewiewa, nieprzewiewnością dorównuje ona nawet
                        beretom z wełny 100%.

Jednak mam jedną czapeczkę dla małej od Magdy, tak zwany ażurek, no ta to jest
                        baardzo przewiewna, ale taka ma być, tylko jako ozdoba głowysmile
                • malowanka06 Re: pchelko 24.03.09, 16:15
                  Jednak widać,że zazdrościsz.Jak chcesz to rób dla swojej córki, ale
                  odnoszę wrażenie że reklamę chcesz sobie zrobić a komuś antyreklamę.
                  Ktoś też może powiedzieć że i za 2000 nie bedzie pracował bo woli
                  być w domu itp.
                  Jednak jak ktoś ma wprawę to czas wykonania czapeczki nie jest
                  długi, a jeśli ty robisz cały dzień to rzeczywiście 20 zł za dniówke
                  to mało.Ale dla jednych 20 to niewiele a inni nie wzgardzą, nawet
                  jeśli maja 100 razy tyle.Poprostu szanują każdy preznet.A bawełniana
                  podszewka na wiosnę-powodzenia, nawet jeśli bedzie ze wspominanych
                  przez ciebie czesto lumpeksów
                  • malowanka06 Re: pchelko 24.03.09, 16:16
                    *miało być-pieniądz zamiast prezent
      • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 16:13
        Moim zdaniem ten tekst jest bezczelnysad. Jak możesz tak pisać nie widząc tych
        prac naocznie! To oszczerstwo. Kupuję czapeczki u Pani Magdy regularnie, często
        szukała w pasmanterii właściwej włóczki do koloru ubrania ze zdjęcia jakie jej
        przesyłałam. Jakość tych włóczek nie odbiega od jakości czapeczek Next, wiem bo
        mam i takie i takie. Właśnie to u niej jest unikalne, ze zdaje sobie trud
        dobrania właściwych kolorów, umie je łączyć jak nikt i do tego realizuje
        wszelkie "fantazje" klientów. A przy tym ceny są rozsądne, nie wyższe niż w
        sieciówkach.

Po co wypisywać takie bzdury,chyba jako nieuczciwa konkurencja!
        • mielin Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 16:14
          Mój powyższy post dotyczy oczywiście wypowiedzi Pchełki.
          • pchelka831 Re: Czapeczki od Anilorak... 24.03.09, 16:35
            No i rozpętałam wojnę a nie chciałam tego. Chodzi o to że na forum robótkowym
            teraz jest dyskusja o tym że panie nie znające się za bardzo na ręcznej robocie
            chcą takie rzeczy za darmo i to trochę mnie nakręciło. A jeśli chodzi o chowanie
            nitek to osoba nie znająca się może nie zauważyła, ale na tych zdjęciach co były
            wstawione to w dwóch miejscach w jednej czapeczce było widać supełki na
            wierzchu i jedna z forumek , która zamówiła te czapki stwierdziła że wykonanie
            jest nie bardzo. Nie robię sobie reklamy, ani nie zazdroszczę pani Magdzie,
            raczej współczuje że musi za grosze sprzedawać swoją ciężka prace, ma ona
            bardzo ciekawe pomysły ja jednak wole minimalizm . A jeśli chodzi o podszewki
            to szukałam bawełny lub cienkiego polaru do czapeczki na zimę , jesień.
            • anjazzielonego Pchełka 24.03.09, 18:51
              Pchełko,

nie rozumiem zarzutów, że my to chcemy za darmo.

Uważam, że 20 zł za czapeczkę to rozsądna cena, i dla kupującego, i dla pani robiącej na szydełku.

Włóczki są tanie, za 5 zł można zrobić spokojnie czapeczkę
              (wyżej jedna z dziewczyn pisała, że i dwie, lub trzy z motka za 4.50, i to nie jest byle jaka włóczka).
              Tego nie mogę potwierdzić ani zanegować, bo się na tym nie znam; ale nawet przyjmując, że koszt włóczki to 5 zł, zostaje plus minus 15 zł za robociznę.

Proste czapki doświadczone panie robią szybko - w godzinę?
              Tak sądzi moja koleżanka, biegła w robótkach, ale nie robiąca na zamówienie.
              Ceny pani Magdy nie są najniższe, są panie na allegro robiące po
              10- 12-15 zł, i jest ich wiele; widocznie im się to opłaca!

NIKT ich do tego nie zmusza, ja nie piszę do pani x czy z ,oferującej czapki np. po 20 zł, że kupię jak obniży mi ceny.
              Podoba mi się, cena odpowiada - to kupuję.

Sądzę, że te panie właśnie tak oszacowały swój czas i koszt; a że ktoś by chciał znacznie więcej, a nie ma chętnych - cóż na to można poradzić?

W Abrakadabra też są super szydełkowe rzeczy na chrzest, ale sukieneczkę za 300 zł kupują chyba nieliczni klienci na rok....

naprawdę nie wiem, co forum robótkowe uważa za rozsądne godziwe ceny.
              Skoro 20 zł za czapkę jest oceniane jako " za darmo"??
              Ile miałybyśmy płacić, po 50 zł za malutką czapkę?

Ja mam duże rozeznanie, bo zamawiam dla córeczek dużo, często, u różnych pań, różne wzory, dodatki - wiem, jakie są włóczki używane do robótek dla dzieci, są bdb gatunkowo; nigdy też nie było problemów, że ceny są jakoś okropnie zaniżane przez " klientki, które chcą takie rzeczy za darmo".
              • piastka Re: Pchełka 25.03.09, 10:07
                Jak dla mnie te 20 zł. to naprawdę mało za tak skomplikowaną
                czapeczkę (wieki temu szydełkowałam, ale co nieco pamiętam).

Jedno jest jednak w tym przypadku pewne - cena jest wykładową popytu
                i podaży...

A dzięki temu wątkowi zrobiłam zakupy - dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka