monika19782 16.03.09, 12:47 www.allegro.pl/item576487567_104_110_wystrzalowa_dziewczynka_mega_paka_3_5l.html Co znaczą dobre zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna266 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:00 ludzie maja ostro napieprzone w głowach zeby dwac tyle za siate uzywanych ubranek.nie mam nic przeciwko lumpkom ale ta cena z nie pokazuje jak durni sa niektórzy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
anika.777 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:00 Dla mnie też szok. A nabywcy współczuję, kiedy otrzyma paczkę. Wprawne oko od razu zauważy, że wiele ubranek jest w stanie średnim. No ale obróbka zdjęć super, ktoś się napracował. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:02 tak. bedzie maly szok po otwarciu paczki Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:04 moim zdaniem ubranka nie warte tej ceny, nawet gdyby były nowe to bym ich nie kupiła, no ale jak ktoś chce je kupić za tyle to tylko super dla sprzedawcy, nie ma co zazdrośćic i liczyc cudzych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:10 o masakra!!! a zwrócie uwagę że jeszcze jest kilka takich szokujących cen na innych licytacjach tej osoby! pogratulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 13:13 Idiotyzm totalny! Jak mozna płacić tyle pieniędzy za niemodne już ciuszki! Jedynie sukienki są ok, a reszta...szkoda słów w zyciu bym takiego zestawu nie kupiła, pozbawiać się latania po sklepach, wybierania... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella okropne lalki 16.03.09, 13:56 ona ma te okropne lalki, sztuczne dzieci www.allegro.pl/item579453578_90_szt_mega_wyprawka_dla_letniej_krolewny_0_6m.html Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: okropne lalki 17.03.09, 16:18 myslałam,że rzygnę jak popatrzyłam na tą lalkę, zwłaszca te włosy- brrrr.Wręcz odstrasza.Odrzuciło mnie od razu od obejrzenia do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Re: okropne lalki 17.03.09, 17:17 No i ceny za te lalki (reborny) też zwalają z nóg. Taki "prawdziwy" kosztuje ponad 1000 zł, a zdarza się że więcej! Popatrzcie na co można wydać nadmiar gotówki- to już lepsza ta paczka ciuchów allegro.pl/item582293122_reborn_olivia_jak_niemowle.html Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: okropne lalki 17.03.09, 17:23 ta też okropna, widac one wszytkie mają takie fuj włosy Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Re: okropne lalki 18.03.09, 12:17 no bo to ma być niby "realne niemowlę", czyli właściwie takie tuż po porodzie, opuchnięte, z wybroczynami i "takimi" włosami. Chyba bała bym się spać, mając w domu taką lalę Odpowiedz Link Zgłoś
coronella ubrania z lumpka 16.03.09, 13:54 to jest moim zdaniem przykład osoby, która sprzedaje ubrania skupowane w lumpkach (?) lub innych tego typu sklepach. Któraś sie martwiła (paliwodaj?), że wystawiając rzeczy po trójce dzieci zostanie uznana za handlarę. To sie da poznac. Tu nie ma mozliwości, by ktoś miał tyle dzieci, w tak róznym wieku, i tyle czasu na obróbkę aukcji. Wiem, ile to pracy- sama od 3 tyg. "robię" zestaw po synku, jestem w połowie dopieszczania zdjęć może do jesieni się wyrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: ubrania z lumpka 16.03.09, 14:28 To ze z lumpka to widac, bo ile w koncu mozna miec bluzek z Dora (rzyg), ubranka kompletnie nie w moim guscie (wsciekle roze, koronki - ble). A co do obrobki zdjec, to nie napisala chyba, ze sama je obrabia. Moze zatrudnia kogos do tego, bo faktycznie dopieszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ubrania z lumpka 16.03.09, 14:36 tak obrobic zdjęcia jest dosyc prosto, wystarczy namiot bezcieniowy i podtawowa znajomość photoshopa. Tylko zajmuje to sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Nie wydaje mi się... 16.03.09, 23:31 przecież nikt z ludzi kupujących u tej osoby na aukcjach nie sądzi, że kupuje ubrania po jej dzieciach!Czy w aukcji jest tak gdzieś napisane? To jest normalna firma. Popatrzcie na stronę "o mnie". Osoba ta prowadzi hurtownię odzieży używanej i jednocześnie handluje tym na allegro (wystarczy w google wpisać selabe). A poza tym jeśli te ciuchy byłyby tak beznadziejne, to gwarantuje, ze na koncie tego użytkownika było by mnóstwo negatywnych opinii, (a nie ma ani jednej!), tym bardziej nikt by się nie "czaił płacąc taką kasę. Powiem szczerze, że takich pieniędzy tez bym za ubranka jednorazowo nie wydała, ale jakby tak dobrze policzyć, to niezłą kasę można wydać na ubrania dla dzieci, kupując w sklepach, tylko że kto liczy, jeśli kupuje się tak "od czasu do czasu" na sztuki? Sama kupowałam na allegro ubranka dla córki w zestawach i byłam zadowolona: ciuszki wyprane, wyprasowane, ładne, co do mody to rzecz gustu- każdy widzi co kupuje, a wybór jest duży. 100 razy wolę używane "angielskie" ubranka niż te z polskich sklepów (w większości drożyzna i chińszczyzna). Odpowiedz Link Zgłoś
coronella ha, juz wiem skąd te ciuszki :-D 16.03.09, 14:40 akurat zrobiłam sobie przerwe w pracy, i tak z ciekawosci popatrzyłam na aukcje, kobitka ma albo współpracuje z lumpeksem o nzawie SELABE (?) pewnie wybiera te firmowe i zarabia dodatkowo. I to niezle, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: ha, juz wiem skąd te ciuszki :-D 16.03.09, 14:50 A ta lalka jaka obrzydliwa - posklejane włosy...blee Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 15:03 może i szok, ale nagatywów jakoś brak, same och i ach a zestawy w podobnym guście i w podobnej cenie... mnie i tak bardziej zszokowała cena berecika www.allegro.pl/item553527615_gymboree_mega_hitowy_berecikdetective_girl_2_5_la.html no ale może ja się zwyczajnie nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 15:33 jeśli chodzi o ten berecik, to widziałam aukcje, gdzie szedł za duzo większe pieniądze, to wcale nie rekordowa suma Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 15:36 właśnie dla mnie aukcje 1 rzeczy, które sprzedają się za kosmiczne pieniądze są niepojęte. sama lubię ładnie ubrać córeczki, ale mam ustalone "granice szaleństwa". Wolę zamówić beret zrobiony wg mojego widzimisię na szydełku (włóczka, kolory, wzory, dodatki), będzie niepowtarzalny i cały " mój", a za 20 zł. No ale co robi magia metki.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 15:58 a ja mam czasami wrażenie, że niektórym tak bardzo się nudzi, że kupowanie takiego berecika za niebotyczną (jak dla mnie) sumę jest jedyną rozrywką, metka metką ale to nie jest jakaś wieeeeeelka metka... jesli w tych katergoriach ktoś na to patrzy i ciekawe do ilu dolecieli z tym drugim berecikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 16:15 ceny berecików tnij.org/c2sm Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 16:20 Ło matko! Fajnie, że mam synów A tak na serio: co czuje mamusia, której pociecha zgubi w przedszkolu berecik za 160 zł!? Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 18:14 Te dzieci pewnie nie chodzą do przedszkola........ Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Allegro - szok jak dla mnie 17.03.09, 12:42 Mam wrażenie, że oceniasz innych po zawartości ich portfela? Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 17:03 Moim zdaniem to zależy głównie od zarobków rodziców, jeżeli ktoś zarabia np 10 tysięcy miesięcznie berecik za stówę nie jest jakimś niebotycznym wydatkiem tylko fajnym gadżetem, przy przeciętnych zarobkach za tą kwotę można kupić berecik a do tego kurtkę i buty. Z drugiej strony nawet jak byłoby mnie stać na takie zakupy wolałabym chyba pieniądze wydać na jakiś inny cel dla dziecką bo tak naprawdę dla mojej córki nie ma większej różnicy ile jej ubrania kosztowały. Kupuję głównie w sieciówkach i często na wyprzedarzach,dziś np. kupiłam córkom dwa wiosenne szaliki Hello Kity po 10 zł każdy przecenione z 39. Czasemmam ochotę zaszaleć ale z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 17:10 ale to nie o to chodzi.mnie stac na kupowanie dzieciom drogich rzeczy ale nie potrafie skumac jak mozna wywalic ponad stowe za uzywany berecik i dac sie sobie samemu nabic w butelke.przeciez ta szmatka w lumpku kosztowalaby góra 10 zl.a w ciuchlandzie czasem kupuje załuje ze tak rzadko mam mozliwosc:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 18:21 ja myśle, ze te bereciki dlatego tak się sprzedają, ze poza allegro po prostu nie mozna ich dostac, bo nie są z aktualnej kolekcji, a poza tym dostepne tylko w Stanach, a mamy chcą, zeby ich dziecko nosiło wyjątkowe, niepowtarzalne ciuszki, no tak to sobie tłumaczę, bo w przedszkolu i na placach zabaw, gdzie okiem sięgnąć dzieci jak sklonowane, prawie wszystkie w ciuszkach z H&M Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 19:35 Wierz mi, zarabiajac 10 tys. nie kupuje sie berecików za 160 zł Chyba trzeba te 10 tys. pomnozyć przez, nie wiem, kolejne 10? Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 19:52 Ktos to zarabia m-cznie 100tys nie kupuje uzywanych ciuchow na Allegro dla dziecka Jest to juz czlowiek na tyle myslacy, iz potrafi zamowic ten przedmiot nowy w necie, tudzien kupic bilet lotniczy Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 23:39 Moze to mąż zarabia, a żona wydaje na Allegro? Moze uzależniona od kupowania na aukcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Allegro - szok jak dla mnie 16.03.09, 20:02 za taaakie pieniadze mozna kupić pakę nowych ubrań Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Mnie bardziej przekonują 16.03.09, 23:55 takie "naturalne" zdjęcia, np. ta aukcja www.allegro.pl/show_item.php?item=581456396 może trochę niedopracowane, ale chyba bardziej wiarygodne? No i lalka jakaś ładniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
zirczik Re: Allegro - szok jak dla mnie 17.03.09, 08:27 ja tam myślę że tym kobietom to jeszcze szok poporodowy nie minął Odpowiedz Link Zgłoś
coronella a to??? 18.03.09, 14:14 www.allegro.pl/item577200409_burberry_szal_i_czapka.html ktos sie dziwił berecikowi za 140 zł, a ten komplet? Co to za firma, ta burberry?? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: a to??? 18.03.09, 14:16 coronella napisała: > <a href="www.allegro.pl/item577200409_burberry_szal_i_czapka.htm > Co to za firma, ta burberry?? żartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: a to??? 18.03.09, 14:24 z tym Co to za firma, ta burberry?? www.burberry.com/ pl.wikipedia.org/wiki/Burberry Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: a to??? 18.03.09, 14:27 wiesz co, ja mam ich kilka rzeczy, m.in płaszcz, który jakościowo jest średni ale pojęcia nie miałam, że robia rzeczy dla dzieci TAK drogie!! strone umiem sobie znależc, wikipedii pytac nie musze, zszokowała mnie cena, ale to zupełnie nie moja półka , może dlatego nie zanm. Odpowiedz Link Zgłoś
hania1001 Re: Allegro - szok jak dla mnie 20.03.09, 07:44 Moim zdanie zdjęcia są profesjonalnie zrobione i jesli ktoś ma pojęcie o fotografowaniu i nie złej jakości lustrzankę, to spokojnie może zrobić takie właśnie zdjęcia nawet bez żadnej obróbki w Photoshopie czy innym programie do obróbki zdjęć. A jesli chodzi o cenę, to fakt, na raz taka kwota dla mnie byłaby zarzynająca, ale jesli podzielić kwotę wylicytowaną czyli 1325zł przez liczbę sztuk 55, to za sztukę wyjdzie 24 zł, co jest raczej normą przy takich mega-pakach. Jeśli kogoś stać żeby wydać 1300zł na raz na ubranka, to super, a widzę że tu na forum większość oczy by wydrapała, że ktoś sobie może pozwolić na taki wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Allegro - szok jak dla mnie 20.03.09, 07:58 hm, w sumie to nawet spora oszczędność- gdyby to kupić z osobna to jeszcze z 350pln na przesyłki trzeba by było wydać Odpowiedz Link Zgłoś