jasmin80 26.04.09, 21:57 Planujemy kupić na wakacje nosidełko dla synka, w tej chwili ma 9 mieisęcy. Chcemy takie żeby można było go nosić i na brzuchu i na plecach. Czy ktoś ma i może polecić, albo jakoś doradzić na co zwracać uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaszymka Re: Nosidełko dla dziecka 26.04.09, 22:06 Ja bym zwróciła uwagę na wage do jakiej można nosić dziecko w nosidełku. My kupilismy nosidełko i użyte było góra 3 razy. Po pierwsze synuś wolał rączki, po drugie wagowo zaraz z niego wyrósł Odpowiedz Link Zgłoś
ilonsa Re: Nosidełko dla dziecka 26.04.09, 22:29 ja polecam nosidła ergonomiczne typu: manduka, ergo. Można nosić dziecko z przodu i na plecach. Przy zakupie zwróć uwagę na pozycję dziecka- nóżki nie powinny zwisać tylko być odwiedzine w pozycji żabki. Zerknij tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=94541977 Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Nosidełko dla dziecka 26.04.09, 22:32 ja mam manduce i syna 8,5 mies. Super zestaw Manduca sprawdza się rewelacyjnie, syncio zadowolony i ręce nie bolą. Można w niej nosić dziecia do 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Nosidełko dla dziecka 22.05.09, 20:54 widzialam ze na allegro pojawily sie rewelacyjne (znam je z UK) nosidełka firmy LittleLife - gorąco polecam super bezpieczne i dostosowane super do potrzeb rodzicow i malucha... ale nosi je tylko na plecach, Jesli twoj maly ma juz 9 mies. juz calkiem niedlugo nie da sie go nosic z przodu - malo wygodne - wiec ja bym na twoim miejscu szukala tego tylko na plecy Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Nosidełko dla dziecka 22.05.09, 23:00 oj dziewczyno takie plecakowe nosidla sa duzo mniej wygodne niz miekkie nosidla, takie jak wspomniana manduca, czy beco, czy ergo Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Nosidełko dla dziecka 22.05.09, 22:31 dla noworodka jednak lepsza będzie moim zdaniem chusta od nosidełka, bo pozwoli na zachowanie fizjologicznych krzywizn kręgosłupa i dostosuje się do dziecka - nosidełko to "sztywna forma" w którą wkładasz malucha.. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Nosidełko dla dziecka 22.05.09, 22:59 9 miesiecy ma teraz, no to chyba juz nie noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Nosidełko dla dziecka 23.05.09, 11:36 Ale dziecko autorki wątku ma 9 miesięcy, więc noworodkiem już nie jest. Ja też uważam, że nosidła ergonomiczne typu manduca, ergo są bardzo dobre zarówno dla młodszego jak i starszego dziecka. Do tych dwóch dodałabym jeszcze nosidło Mei Tai, które sama posiadam. Jest to "uproszczona wersja chusty"-jest tańsze niż pozostałe dwa nosidła a równie dobre. Można nosić w nim nawet 3 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka831 Re: Nosidełko dla dziecka 23.05.09, 08:59 Witaj. Ja proponuje żebyś zajrzała tutaj www.chusty.info/forum/index.php i tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603. Właśnie kupiłam sobie Mei Tai i bardzo żałuje, że wcześniej nie zrobiłam tego ,tylko męczyłam się z zwykłym nosidełkiem takim sztywnym.Teraz też się dowiedziałam że nie można nosić dziecka buzią do kierunku jazdy ,jest to niedobre na plecki. Mój nowy zakup ze względów zdrowotnych jeszcze nie był testowany na dworze ale przeszedł testy domowe i jest wspaniały. Wygodniejszy i dla mnie i dla dziecka od sztywnego nosidła. Odpowiedz Link Zgłoś