27.04.09, 22:00
Użytkownik "-next-1" co sądzicie?? Przejmowac się negatywami, czy
nie sprawiedliwe?
Obserwuj wątek
    • tosieuda Re: Allegro:( 27.04.09, 22:13
      ostatnio był poruszany temat tego uzytkownika, poszukaj w wątkach,
      wiele osób się nacięło niestety i załowało sad
    • leila78 Re: Allegro:( 27.04.09, 22:14
      coś już o nim było na forum z tego co pamiętam.
      • duszka30 Re: Allegro:( 27.04.09, 22:25
        No wiem, pamiętam, tylko jak w wyszukiwarkę wpisuję jej nick, to mi
        wychodzą wszystkie wątki powiązane z nextem...a tego jest mnóstwosad
        • sinceramente Re: Allegro:( 27.04.09, 22:32
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=92874976&a=92874976
          • duszka30 Re: Allegro:( 27.04.09, 22:36
            Jesteś wielkasmile
            • kropkacom Re: Allegro:( 28.04.09, 07:32
              Z tego co zauważyłam to ta pani jednak zwraca pieniądze. A wracając do meritum,
              wystawia rzeczy które dopiero zamawia i zastrzega sobie prawo do późniejszej
              wysyłki i tego że towaru może nie być. Ale oczywiście nikt nie czyta takich
              bzdur przed kupnem smile
              • duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 08:32
                No wiesz, tym bardziej, że w regulaminie Allegro takie praktyki są
                wyraźnie zabronione, mam na myśli wystawianie przedmiotów, których
                fizycznie nie masz...i takie tłumaczenie to jest chyba nie na
                miejscu.
                • kropkacom Re: Allegro:( 28.04.09, 09:25
                  Ilu handlarzy Nextem na Allegro ma fizycznie wystawione rzeczy w domu czy w
                  Polsce? Niewielu. Ci którzy mają często mają też wyższe ceny. Tu na prawdę nie
                  trzeba być detektywem aby się tego domyśleć. To tak jakbyś zamawiała u pośrednika.
                  • kropkacom Re: Allegro:( 28.04.09, 09:25
                    Żeby nie było, nie handluje Nextem smile
                    • patrice7 Re: Allegro:( 29.04.09, 17:10
                      Jeden negatyw to nic.Kilka w przypadku wiekszego handlu to tez nic.
                      Ale jak ktos ma cala mase .. to nie kupuje u niego.
                • inches Re: Allegro:( 28.04.09, 09:29
                  Również zamawiałam u tej Pani na początku grudnia 2008. Byłam
                  zapewniana kilkakrotnie iż paczka była wysłana. Niestety paczka
                  nigdy nie dotarła. Zaproponowano mi wybór innego towaru, gdyż ten co
                  zamówiłam sprzedał się. Z kolei coś innego w tej cenie
                  jakoś mi się nie podobało. Chciałam koniecznie sweterek z Peppą i 2
                  pack spodenek dersowych. Wybrałam inny sweterek i spodenki. Rzeczy
                  były droższe i przysłano mi bez żadnej dopłaty. W sumie to się
                  opłacało.
                  • kachho Re: Allegro:( 28.04.09, 09:51
                    ja kupowałam coś u tego sprzedającego na początku jego kariery na
                    allegro i nie było problemów. Od tego czasu jednak narosło nieco
                    negatywów i chyba najbardziej niepokojąca jest treść niektórych ,
                    tzn niski poziom kultury prezentowany przez NEXT-1 sad
                • anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 10:42
                  duszka, mylisz się. W regulaminie jest wyraźnie napisane, że mozna
                  wystawiać rzeczy, których się nie ma, z zastrzeżeniem, że trzeba je
                  zagwarantować w póxniejszym terminie. Ja kupowałam dawno u -next-1,
                  ale teraz nie, bo ma wysokie ceny w porównaniu do innych. zamówiłam
                  kilka razy u a_o_wroc i sklepiczek1 i mimo negatywów, wszystko ok.
                  trzeba też poczytac te neagtywy, bo najczęściej jest tak, że dotyczą
                  braków magazynowych w next, a to niestety u nich standard i
                  sprzedający nie jest winny.
                  • duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 10:57
                    Ona ma na stronie o mnie napisane, że termin realizacji nawet do 40
                    dni, ale sądząc po komentarzach nawet tego terminu nie może
                    dotrzymać niejednokrotnie...same komentarze mnie nie przerażaja tak
                    do końca, tylko raczej jej odpowiedzi na te komentarze, bo ona
                    skruchy jak widać nie czuje żadnej...
                    • anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:00
                      masz rację, same negatywy nie są straszne, tylko niektóre
                      odpowiedzi sad a, co chcesz kupić u tej allegrowiczki? jedną rzeczy
                      czy więcej? bo tak patrzyłam teraz na ceny, to ma chyba najwyższe ze
                      wszystkich sprzedawców next.
                      • duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:05
                        Mnie w ogóle Next nie kręcisad

No dobra przyznam sie o co chodzi...mam z nią na pieńku jako
                        sprzedający...miałam niewielkie opóźnienie w wysyłce paczek, ale
                        informowałam ją o tym na bieżąco (kulturalnie oczywiście), a zrobiła
                        taką rozróbę, jakby sama była czysta jak łza, dlatego uciekłam się
                        troche do podstępu, żeby wybadać reakcje kupujących. Chyba
                        wybaczyciesmile

Ania, Błażej i Makary
                        • anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:20
                          Wybaczamy wink wystawiła ci negatywa?
                          • duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:26
                            Oczywiściesmile
                            • anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:30
                              a jesli można wiedziec, to po jakim czasie od zakupu wysłałaś towar?
                              • duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:39
                                Po ok. dwóch miesiącachsad Ale na swoje usprawiedliwienie mam fakt,
                                że ona wpłacała pieniądze miesiąc i zrobiła wpłatę dopiero po
                                upomnieniu przez Allegro. Gdyby pieniądze wpłynęły od razu po
                                zakupie, to towar byłby od razu wysłany. a potem miałam opóźnienie z
                                powodu problemów zdrowotnych a nie złośliwości, no i oczywiście
                                informowałam ją o tym. A wiesz co mi napisała w komentarzu?? Że jak
                                się nie ma towaru, który sie sprzedaje to lepiej nie
                                sprzedawać...czy to nie hipokryzja?
                                • kama_msz kropkacom 28.04.09, 23:18
                                  ok, ja rozumiem, że ona ma napisane na stronie o mnie, że trzeba czekać - i
                                  wyobraź sobie, że czytałam te "bzdury" zanim kupiłam u niej to co chciałam.
                                  ale 21 dni to nie prawie 2 miesiące. poza tym mail - towar już wysłany, a
                                  tydzień później - towar zostanie niedługo wysłany, bo są braki w magazynie,
                                  chyba świadczy coś o tej pani.
                                  na zwrot pieniędzy czekałam prawie 3 miesiące. i znowu mail - zrobiłam przelew,
                                  a dzień później mail - proszę przesłać potwierdzenie przelewu, bo nie wiem ile
                                  mam oddać.
                                  żałosne, tej oszustki i krętaczki nic nie usprawiedliwia.
                                  • kropkacom Re: kropkacom 29.04.09, 07:18
                                    Patrzyłaś ile ma tygodniowo komentarzy? Pewnie nie ogarnia tej ilości
                                    transakcji. Wiem, że to wkurzające ale dla mnie liczy się że oddała. Na drugi
                                    raz zamów u kogoś kto nie ma takiego ruchu. Tylko że pewnie będzie mniejszy
                                    wybór towaru i drożej ale jednak.
                                    • kama_msz Re: kropkacom 29.04.09, 10:45
                                      jak się ma taki ruch to się zatrudnia pracownika, żeby ogarnąć wszystko.
                                      poza tym ja rozumiem, że ok, nie ma czegoś, ale wtedy się pisze maila "nie ma,
                                      trzeba poczekać", a nie "już wysłane", prawda?
                                      poza tym co z tego, że oddała, jak musiałam zaprzęgnąć do tego allegro, urząd
                                      ochrony konsumenta i wysłać diabli wiedzą ile maili?
                                      sorki, ale jak dla mnie nic jej nie usprawiedliwia.
                                      ostatnio kupowałam od babki, która tez ma zajebisty ruch, a potrafiła zmieścić
                                      się w terminie (o dziwo, nawet wcześniej dostałam spodnie!), była miła i nie
                                      ściemniała w mailach.
    • szurkas nie wiem co ma w sobie ... 29.04.09, 15:11
      ... ta Pani -next-1 ze mimo tylu negatywow ludzie nadal u niej
      zamawiaja.Jej odpowiedzi jus sama mowia co to za czlowiek wink Wcale
      ceny nie sa konkurnecyjne czesto sprawdzalam i inni mieli w nizszej
      cenie te same produkty.Czasami warto przejrzec allegro zanim sie cos
      kupi u sprzedawcy z tyloma negatywami.
      Ja moge polecic pania tola-23 i 1979milka bardzo kulturalni
      ludzie,wspolpraca na 6 i co najwazniejsze mozna negocjowac ceny smile
    • wszystko_gra Re: Allegro:( 30.04.09, 00:10
      Czy ja dobrze widzę, czy konto ma zawieszone? Ceny wysokie w
      porównaniu do innych sprzedających. Fajny jest a_o_wroc i incogniwink
      Ale to nie ja!
      • kama_msz Re: Allegro:( 30.04.09, 00:49
        no i dobrze, że ją zawiesili - to co ona robiła, to była kpina normalnieuncertain
        zresztą miałaby więcej negatywów, gdyby nie to, że ludzie się boją odwetowców -
        bo ja np. nie wystawiłabym pozytywa, za aukcję, którą wygrałam w lutym a towar
        otrzymuje pod koniec kwietniauncertain
        • duszka30 Re: Allegro:( 30.04.09, 06:35
          Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka