duszka30 27.04.09, 22:00 Użytkownik "-next-1" co sądzicie?? Przejmowac się negatywami, czy nie sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosieuda Re: Allegro:( 27.04.09, 22:13 ostatnio był poruszany temat tego uzytkownika, poszukaj w wątkach, wiele osób się nacięło niestety i załowało Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Allegro:( 27.04.09, 22:14 coś już o nim było na forum z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 27.04.09, 22:25 No wiem, pamiętam, tylko jak w wyszukiwarkę wpisuję jej nick, to mi wychodzą wszystkie wątki powiązane z nextem...a tego jest mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Allegro:( 27.04.09, 22:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=92874976&a=92874976 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Allegro:( 28.04.09, 07:32 Z tego co zauważyłam to ta pani jednak zwraca pieniądze. A wracając do meritum, wystawia rzeczy które dopiero zamawia i zastrzega sobie prawo do późniejszej wysyłki i tego że towaru może nie być. Ale oczywiście nikt nie czyta takich bzdur przed kupnem Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 08:32 No wiesz, tym bardziej, że w regulaminie Allegro takie praktyki są wyraźnie zabronione, mam na myśli wystawianie przedmiotów, których fizycznie nie masz...i takie tłumaczenie to jest chyba nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Allegro:( 28.04.09, 09:25 Ilu handlarzy Nextem na Allegro ma fizycznie wystawione rzeczy w domu czy w Polsce? Niewielu. Ci którzy mają często mają też wyższe ceny. Tu na prawdę nie trzeba być detektywem aby się tego domyśleć. To tak jakbyś zamawiała u pośrednika. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Allegro:( 29.04.09, 17:10 Jeden negatyw to nic.Kilka w przypadku wiekszego handlu to tez nic. Ale jak ktos ma cala mase .. to nie kupuje u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
inches Re: Allegro:( 28.04.09, 09:29 Również zamawiałam u tej Pani na początku grudnia 2008. Byłam zapewniana kilkakrotnie iż paczka była wysłana. Niestety paczka nigdy nie dotarła. Zaproponowano mi wybór innego towaru, gdyż ten co zamówiłam sprzedał się. Z kolei coś innego w tej cenie jakoś mi się nie podobało. Chciałam koniecznie sweterek z Peppą i 2 pack spodenek dersowych. Wybrałam inny sweterek i spodenki. Rzeczy były droższe i przysłano mi bez żadnej dopłaty. W sumie to się opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
kachho Re: Allegro:( 28.04.09, 09:51 ja kupowałam coś u tego sprzedającego na początku jego kariery na allegro i nie było problemów. Od tego czasu jednak narosło nieco negatywów i chyba najbardziej niepokojąca jest treść niektórych , tzn niski poziom kultury prezentowany przez NEXT-1 Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 10:42 duszka, mylisz się. W regulaminie jest wyraźnie napisane, że mozna wystawiać rzeczy, których się nie ma, z zastrzeżeniem, że trzeba je zagwarantować w póxniejszym terminie. Ja kupowałam dawno u -next-1, ale teraz nie, bo ma wysokie ceny w porównaniu do innych. zamówiłam kilka razy u a_o_wroc i sklepiczek1 i mimo negatywów, wszystko ok. trzeba też poczytac te neagtywy, bo najczęściej jest tak, że dotyczą braków magazynowych w next, a to niestety u nich standard i sprzedający nie jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 10:57 Ona ma na stronie o mnie napisane, że termin realizacji nawet do 40 dni, ale sądząc po komentarzach nawet tego terminu nie może dotrzymać niejednokrotnie...same komentarze mnie nie przerażaja tak do końca, tylko raczej jej odpowiedzi na te komentarze, bo ona skruchy jak widać nie czuje żadnej... Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:00 masz rację, same negatywy nie są straszne, tylko niektóre odpowiedzi a, co chcesz kupić u tej allegrowiczki? jedną rzeczy czy więcej? bo tak patrzyłam teraz na ceny, to ma chyba najwyższe ze wszystkich sprzedawców next. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:05 Mnie w ogóle Next nie kręci No dobra przyznam sie o co chodzi...mam z nią na pieńku jako sprzedający...miałam niewielkie opóźnienie w wysyłce paczek, ale informowałam ją o tym na bieżąco (kulturalnie oczywiście), a zrobiła taką rozróbę, jakby sama była czysta jak łza, dlatego uciekłam się troche do podstępu, żeby wybadać reakcje kupujących. Chyba wybaczycie Ania, Błażej i Makary Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:30 a jesli można wiedziec, to po jakim czasie od zakupu wysłałaś towar? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 28.04.09, 11:39 Po ok. dwóch miesiącach Ale na swoje usprawiedliwienie mam fakt, że ona wpłacała pieniądze miesiąc i zrobiła wpłatę dopiero po upomnieniu przez Allegro. Gdyby pieniądze wpłynęły od razu po zakupie, to towar byłby od razu wysłany. a potem miałam opóźnienie z powodu problemów zdrowotnych a nie złośliwości, no i oczywiście informowałam ją o tym. A wiesz co mi napisała w komentarzu?? Że jak się nie ma towaru, który sie sprzedaje to lepiej nie sprzedawać...czy to nie hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz kropkacom 28.04.09, 23:18 ok, ja rozumiem, że ona ma napisane na stronie o mnie, że trzeba czekać - i wyobraź sobie, że czytałam te "bzdury" zanim kupiłam u niej to co chciałam. ale 21 dni to nie prawie 2 miesiące. poza tym mail - towar już wysłany, a tydzień później - towar zostanie niedługo wysłany, bo są braki w magazynie, chyba świadczy coś o tej pani. na zwrot pieniędzy czekałam prawie 3 miesiące. i znowu mail - zrobiłam przelew, a dzień później mail - proszę przesłać potwierdzenie przelewu, bo nie wiem ile mam oddać. żałosne, tej oszustki i krętaczki nic nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: kropkacom 29.04.09, 07:18 Patrzyłaś ile ma tygodniowo komentarzy? Pewnie nie ogarnia tej ilości transakcji. Wiem, że to wkurzające ale dla mnie liczy się że oddała. Na drugi raz zamów u kogoś kto nie ma takiego ruchu. Tylko że pewnie będzie mniejszy wybór towaru i drożej ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: kropkacom 29.04.09, 10:45 jak się ma taki ruch to się zatrudnia pracownika, żeby ogarnąć wszystko. poza tym ja rozumiem, że ok, nie ma czegoś, ale wtedy się pisze maila "nie ma, trzeba poczekać", a nie "już wysłane", prawda? poza tym co z tego, że oddała, jak musiałam zaprzęgnąć do tego allegro, urząd ochrony konsumenta i wysłać diabli wiedzą ile maili? sorki, ale jak dla mnie nic jej nie usprawiedliwia. ostatnio kupowałam od babki, która tez ma zajebisty ruch, a potrafiła zmieścić się w terminie (o dziwo, nawet wcześniej dostałam spodnie!), była miła i nie ściemniała w mailach. Odpowiedz Link Zgłoś
szurkas nie wiem co ma w sobie ... 29.04.09, 15:11 ... ta Pani -next-1 ze mimo tylu negatywow ludzie nadal u niej zamawiaja.Jej odpowiedzi jus sama mowia co to za czlowiek Wcale ceny nie sa konkurnecyjne czesto sprawdzalam i inni mieli w nizszej cenie te same produkty.Czasami warto przejrzec allegro zanim sie cos kupi u sprzedawcy z tyloma negatywami. Ja moge polecic pania tola-23 i 1979milka bardzo kulturalni ludzie,wspolpraca na 6 i co najwazniejsze mozna negocjowac ceny Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: Allegro:( 30.04.09, 00:10 Czy ja dobrze widzę, czy konto ma zawieszone? Ceny wysokie w porównaniu do innych sprzedających. Fajny jest a_o_wroc i incogni Ale to nie ja! Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: Allegro:( 30.04.09, 00:49 no i dobrze, że ją zawiesili - to co ona robiła, to była kpina normalnie zresztą miałaby więcej negatywów, gdyby nie to, że ludzie się boją odwetowców - bo ja np. nie wystawiłabym pozytywa, za aukcję, którą wygrałam w lutym a towar otrzymuje pod koniec kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Allegro:( 30.04.09, 06:35 Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś