Dodaj do ulubionych

pas ciązowy-marki i opinie

07.05.09, 12:24
Witajcie dziewczyny,
przesledzilam kilka watkow ale nie znalazlam interesujacej mnie
informacji nt. pasów ciążowych ortopedycznych/podtrzymujacych
(zaznaczam nie chodzi o te kolorowe zkrywajace brzuch). Prosze wiec
doswiadczone kolezanki o podanie jaki pas nosily (marka, ew. jakies
jego parametry) i jakie sa wasze doswiadczenia tzn. czy rzeczywiscie
to sie sprawdza w uldze dla kregoslupa oraz czy po porodzie brzuch
jakos szybciej dzieki temu doszedl do formy.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • osa551 Re: pas ciązowy-marki i opinie 07.05.09, 14:13
      Nie wiem jakiej marki pas nosiłam, ale kupiłam go w Pępku Świata w Galmoku.
      Sprawdził się świetnie jeśli chodzi o odciążenie kręgosłupa.

Ws prawie brzucha po porodzie się nie wypowiadam, bo moim zdaniem wchłanianie
      się tego wszystkiego to cecha osobnicza i nie zależy od pasa ciążowego.
      • cafe_tee Re: pas ciązowy-marki i opinie 07.05.09, 14:25
        Tak jak większość lekarzy, jestem przeciwniczką pasa po porodzie.
        "Rozleniwia" własne mięśnie.

www.we-dwoje.pl/zapytanie%3Bo%3Bpas%3Bciazowy%3Bpodtrzymujacy,artykul,9350.html

www.samosia.pl/pokaz/87953/pas_ciazowy
        • osa551 Re: pas ciązowy-marki i opinie 07.05.09, 15:02
          Ale autorce wątku chodziło o pas ciążowy, taki który podtrzymuje brzuch w ciąży
          i odciąża kręgosłup.

sklep.pepekswiata.com.pl/product/191
          Moja lekarka go polecała.
    • eska790 Re: pas ciązowy-marki i opinie 25.05.09, 13:06
      Ja nosiłam Belly Up i byłam zadowolona. Nie bolały mnie plecy, a o to głównie mi chodziło. Do formy i figury powróciłam bardzo szybko, być może to też była zasługa tego pasa.
      Główne parametry dobrego pasa to podwójne zapięcie (dół brzuszka i góra), no i oczywiście ważne aby był regulowany i elastyczny, żeby łatwo było go dopasować do swojej figury.
      Pozdrawiam!
      • eliszka25 Re: pas ciązowy-marki i opinie 25.05.09, 21:11
        www.mamanazakupach.pl/odzie-ciowa/pasy-ciazowe/Anita-Pas-ciowy/
        nosilam taki pas, jak w linku powyzej, tylko bialy. rozmiar najlepiej dopasowac
        w sklepie na sobie. ja tak wlasnie zrobilam. pas pomogl mi bardzo, bo mam lekkie
        sprzywienie kregoslupa, wiec w czasie ciazy dawalo mi sie to ostro we znaki. pas
        pomagal, odciazal kregoslup. poza tym po polowie ciazy zaczely mi dokuczac bole
        w pachwinach, ktore utrudnialy chodzenie. z pasem w ogole nic mnie nie bolalo.
        dzieki temu funkcjonowalam normalnie do konca ciazy, a bez pasa pewnie pod
        koniec prawie bym nie chodzila. polecam bardzo, bo to bardzo pomaga.

jestem przeciwniczka noszenia pasa poporodowego. no, chyba, ze np. macica sie
        slabo obkurcza i sa do tego wskazania. poza tym ten pas ciazowy sie do takich
        celow nie nadaje, bo nie sciska brzucha. na brzuchu jest bardzo elastyczny,
        cienki matarial. to, co podtrzymuje znajduje sie pod brzuchem.
    • martalidka Re: pas ciązowy-marki i opinie 23.07.09, 12:36
      Hey smile Jesli chodzi o pas ciazowy to sama ostatnio poszukiwalam i kubipam jeden z serii NIXIE kolezanka mi polecila stronke www.medpatent.com.pl nie wiem czy po porodize brzuch przy uzyciu pasa spadnie ale moze warto sprobowac smile pozdrawiam i czekam na relacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka