Chciałabym uprzedzić tym wątkiem przed zakupami na Allegro u sprzedawcy HurtowniaStylu. Pierwszy raz zetknelam sie z takim chamstwem ze strony kontrahenta.
Kupiłam u tych państwa buty. Wpłatę wykonalam blyskawicznie. Od razu po otrzymaniu przesylki i przymierzeniu butow spytalam o mozliwosc wymiany na inny rozmiar (dodam, że spytałam tylko o możliwość, nad samą wymianą jeszcze się zastanawiałam, bo buty były tylko odrobinę za duże). Skierowano mnie na strone "o mnie", przeczytałam zasady i znowu stwierdziłam, że mam parę dni na zastanowienie się.
Jednak gdy wybrałam buty z pudełka po raz drugi, od jednego odpadł przyklejany ozdobnik w kształcie kwiatu. Najpierw pomyślałam o reklamacji, ale znowu - na stronie "o mnie" było wspomniane (co jest moim zdaniem niedorzeczne), ze elementy ozdobne nie podlegaja reklamacji.
Dlatego tez ZREZYGNOWALAM z wymiany, stwierdziłam, że nie chcę się bawić w odsyłanie, dopłacanie itp, postanowiłam sama dokleić ten element, a buty oddać koleżance.
Jednak nie mogłam wystawić jednoznacznego pozytywa, buty były naprawdę marnej jakości, dlatego wpisałam komentarz neutralny, w którym dokładnie napisałam, co było na plus (np. szybka wysyłka), a co na minus (jakość butów). Po to sa komentarze, żeby następni kupujący wiedzieli coś nie tylko o sprzedającym, ale i o kupowanym towarze.
W odpowiedzi otrzymałam chamski komentarze negatywny, cyt.:
*********WIELKI NEGATYW**********Kwiatek to oderwałaś aby wymienić rozmiar na nasz koszt, i ta próba sie nie udała wiec neutral od nas będzie Negatyw i czarna lista Allegro :] Buty marnej jakosci? Zal ze tacy kupuja. Gdzie ty masz mozg???
Pomijam już fakt, że system komentarzy na Allegro sluzy nie dla osobiste vandetty, ale ocenieniu tego, czy kontrahent wywiazal sie ze swoich obowiazkow. Ja sie wywiazalam - wplata w terminie, nawet nie robilam problemow z powodu trefnej jakosci! Liczyłam się z tym, że za neutrala mogę nie dostac pozytywa, ale dosłownie zwalił mnie z nóg dobór słów, TY-kanie, po prostu brak kultury i kłamstwo (wymiana na ich koszt?!)
Sama jestem sprzedawca w internecie od ponad roku. Szacunek do klienta jest podstawa dobrego biznesu. Wiem, że czasami bywa ciężko się dogadać z klientem. Ale takie podejście jak wyżej?
Wysłałam wniosek o unieważnienie komentarza, ale z drugiej strony w sumie może nawet nie chcę go unieważnić

ten jeden negatyw na pewno będzie dobrze widoczny na moim koncie i każdy zainteresowany będzie mógł go sobie przcezytać - takim doborem słownictwa HurtowniaStylu wystawiła negatywną opinię nie mi, ale sobie. Niech sobie będzie ku przestrodze innych! Naprawdę dzisiaj można przebierać w ofertach i nie ma musu kupować i prostaków.
To tyle w tym temacie. Podczytuję zakupowe forum od jakiegoś czasu, nieraz znalazłam tu potrzebną informację, dlatego też postanowiłam opisac moją sytuację, żeby poinformowac i przestrzec kupujacych