Dodaj do ulubionych

Peg Perego Tatamia - czy warto?

13.06.09, 15:51
Chcę kupić dziecku krzesełeczko, które wystarczy od etapu
niemowlęcego do 3-4 lat życia. Wydaje się że Tatamia spełnia te
kryteria, ale jednak - jest bardzo droga.

www.90n.pl/sklep/product/p/1323/peg,perego,tatamia.html#

Dodatkowo, akcesoria (pałąk z zabawkami + pokrowiec na siedzisko) to
dodatkowe 350 zł.

www.90n.pl/sklep/product/p/1396/peg,perego,tatamia,-,akcesoria.html#

Może ktoś z Was ma/używa, albo przynajmniej rozważał i ma jakieś
przemyślenia na ten temat?
Obserwuj wątek
    • majatusia Re: Peg Perego Tatamia - czy warto? 13.06.09, 23:22
      Mam w domu bardzo dużego 3 latka (110 cm wzrostu) wiec wielkościowo jak 4 latek i on spokojnie mieści się w fotelik chico, zwykle peg-perego są jeszcze większe więc na pewno też będą dobre dla 3-4 latka - nie ma więc co przepłacać.
      Każde dobre krzesełko odchyla się do pozycji połleżacej więc i za to nie ma co płacić.
      Jedyną innowacyjną rzeczą w tym krzesełku jest możliwośc złożenia do malutkich rozmiarów - ale mało znam domów gdzie jest małe dziecko i krzesełko na tak zawmy "dzień powszedni" się składa. Malucha karmi się na tyle często iż to po prostu nie ma sensu. A jak krzesłko jest fajne to i jest używane częściej niż do jedzenia. (Mój starszak uwielbia w nim oglądać TV) Ja osobiście składam fotelik tylko przed przyjściem Gości przez duże G wink
      Pałąk z zabawkami przy foteliku to bzdura. Z takiego fotelika kożysta dziecko co najmniej siedzące, czylu 6-7 miesiące - taki brzdące sa już zbyt ruchliwe by interesowały się patrzeniem na dyndające zabawki. W tym wieku to dziecko chce tą zabawkę mieć w dłoni i nią manipulować.
      Daszek przeciwsłoneczny do fotelika - bzdura jeszcze większa.
      Pokrowiec z materiału - hmm... moze jestem leń ale mi by się nie chciało ściagać go przed każdym jedzeniem i nakładać po posiłku - a w czasie posiłku nie ma jak zwywalna powierzchnia. Dodam iż mój syn mimo że w foteliku potrafi przesiedziec na prawdę sporo czasu to jakoś nigdy nie zauważyłam by się spocił na plecach od tapicerki - mimo iż w chicco ta tapicerka wydaje sie być ceratą.

• coronella Re: Peg Perego Tatamia - czy warto? 14.06.09, 11:59
        ale cena...
        miałam takie krzesełko tylko chicco, w sumie przydatne, ale nie wiem czy na tyle, by wydawac na nie ponad 1000 zł. Dziecko, które juz jakos sie samo porusza, nie bedzie w nim siedziec nie wiem ile.
        Do rysowania, czy tp prac lepiej sprawdza sie stolik z normalnym krzesełkiem.
        Do jedzenia- im mniej zakamarkow tym wygodniej potem umyc.

Miałam ze 4 rózne krzesełka i najlepiej wspominam zwykłe, proste, tanie z Ikei, A te wszytkie chicco i primapapa były, bo były, bez żalu sprzedałam.
        • mirszy Re: Peg Perego Tatamia - czy warto? 14.06.09, 22:37
          Ja miałam Probaby czy jakoś tak za 250 zł (coś koło tego) i nic
          więcej mi do szczęścia nie było potrzebne. Też się obniżało i
          odchylało, też mmiało tackę i na dodatek koszyk na zabawki pod
          spodem. Te 1000 zł to chyba sobie liczą za ten futurystyczny wygląd
          bo całą resztę mają wszystkie dostępone w normalnej cenie. NO ale
          jak Cię stać to kupuj, bo ładne jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka