matizka 28.12.03, 21:53 Hej, zastanawiam się czy wejdzie mi wózek do bagażnika? A jeśli to jaki? Właściciele matizów jakich firm (jakie modele) używacie wózków i fotelików? Może ktoś ma jakiś wózek trójfunkcyjny, który sprawdził się w Matizie? mąż Matizki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akcept3 Re: Matiz - jaki wózek i fotelik? 28.12.03, 23:40 Do bagażnka wchodzi wózek firmy Inglesina model: Max Super. To jest wózek typu parasolka (tak się składa) ale ma tez specjalny wkład dla niemowląd a po jego wyjęciu jest spacerówka. Jest też bardzo lekki i co najważniejsze bez jakiegokolwiek demontażu wchodzi do bagażnika. Fotelik raczej mamy duży, firmy Renolux czy jakoś tam... My teraz mamy problem jak zmieścić dwójkę maluchów w matizie)) Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: Matiz - jaki wózek i fotelik? 29.12.03, 15:31 Witaj Matizko, W prawdzie jestem emama a nie etata ))) ale czasem tu zaglądam. Myślę, że najlepiej zadac to zapytanie na forum edziecko-zakupy forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583 Ja miałam podobny problem, bo mamy Seicento. I na forum zakupowym, na pytanie "Jaki wózek zmieści się w bagażniku Seicento" dostałam mnóstwo odpowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=9153205&a=9153205 Nie porównywawałam bagażnikow obu autek ale nie spodziewam się różnicy. My w końcu kupiliśmy wózek Deltim Fokus i owszem, mieści się. Stelaż bez problemu a gondola tez się da upchnąć razem, bo się w tym jedynym modelu składa na płaściutko. A że to dla zimowego dzidziusia to parasolka odpada a nie chcieliśmy również narażać kręgosłupa dziecka na urazy, kupując mu tylko rozkładaną na płask spacerówkę. W komplecie jest gondola, spacerówka oraz fotelik samochodowy Grillo (forma polska ale foteliki robią im Włosi) - generalnie nam się wszystko wydaje super. My kupowaliśmy to wszystko w sklepie "Wózki" przy Solidarności 78 w W-wie. Jak się do nich zadzwoni wcześniej to pozwolą każdy wózek wynieść do auta i przymierzyć do bagażnika! Myślę, że w innych sklepach i miastach też to jest praktykowane. Życzę udanych zakupów. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
iwu1 Re: Matiz - jaki wózek i fotelik? 02.01.04, 13:35 My mamy wózek Inglesina - wchodzi ale po wyjęciu jednego tylnego zagłówka.Fotelik maxi-cosi wchodzi bardzo ładnie.Ale już myślimy o większym aucie,bo nie wiem jak się zabierzemy na wakacje(nasz mały potrzebuje tylu rzeczy...).Pozdrawiamy i życzymy udanego pakowania! A to nasz Kacperek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9756343 Odpowiedz Link Zgłoś