apetka 09.08.09, 15:59 Doradzcie doświadczone mamy,czy elektryczny rzeczywiście jest lepszy?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Laktator ręczny Avent czy Medela elektryczny? 09.08.09, 19:09 Wypróbowałm oba, elektryczny jest , moim zdaniem , duzo lepszy - szybszy, daje sie obsługiwac jedną ręką, ma duzo mniej części do mycia. Z wad - jest dość głosny (ale silniczek pieknie mi małą usypiał..) Córeczka nie umiała ssac piersi na poczatku, więc w nocy jedną ręką ja karmiłam, a drugą ściągałam mleko. Avent jest równie efektywny, więc jeżeli planujesz ściągac sporadycznie, to ci z zupeności wystarczy. Przey regularnym ściąganiu - polecam elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucka6 Re: Medela 09.08.09, 20:27 ja też wypróbowałam oba i jakoś z ręcznym lepiej sobie radzę. Przy córce miałam tylko ręczny, teraz przy synku kupiłam też medelę elektryczną, używałam jej trochę na początku, a potem znów się przerzuciłam na ręczny. Medela ściąga dobrze, ale faktycznie jest dość głośna - jak dzieci śpią (a zwykle wtedy ściągam) to używam ręcznego. Od pompowania wprawdzie boli ręka, ale powoli się przyzwyczajam. Swoją medelę wystawiłam dzisiaj właśnie na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Medela 11.08.09, 13:17 tak jak u poprzedniczki u mnie też lepiej sprawdził się avent ręczny elektryczny medeli spoko w dzien ale w nocy taki hałas! co do efektywności to oba sa ok. medela ręczny jednak odradzam ręka boli jak nie wiem co przy ciągnięciu tego tłoka..sprawdzałam w szpitalu i od razy wiedziałam ze to nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś