Dodaj do ulubionych

Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu

14.08.09, 23:47
w sklepach pilotażowych. Cena: 149 zł, dla chłopców niebieskogranatowy, dla
dziewczynek różowofioletowy. Szelki i ekspres do przypięcia kurtki do spodni.
Rozmiary 86/92, 98/104, 110/116.
Oprócz tego będą buty zimowe (74,99), 3-paki bluzek, rajstopy, pidżamki,
trochę rzeczy dla maluchów (body, śpiworki)
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 01:02
      z tego co pamiętam z zeszłego roku, najpierw będzie na forum szał na te
      kombinezony (kto widzial? , czy jeszcze są?,kto może kupić?) a za jakiś czas
      wątki rozczarowanych jakością i funkcjonalnością kombinezonu wink
      • anjazzielonego Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 06:55
        Czy mi się dobrze wydaje, że cena podskoczyła?
        • tosieuda Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 07:41
          z tego co pamiętam cenę tych kombinezonów,
          to cena podskoczyła 3-krotnie!
          Moze to jakaś pomyłka wink
          • s.sylwia77 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 08:08
            w zeszłym roku płaciłam w sklepie tchibo 129,00
          • clio_1 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 08:52
            To nie pomyłka, cena podskoczyła, w zeszłym roku były po 119 albo 129 (najpierw
            w sklepach pilotażowych chyba po 119, ceny w pilotażowych i zwykłych często się
            różnią).
            Ja kupiłam w zeszłym roku kombinezon tchibo w Realu za bodajże 39 zł - z
            wyciętymi metkami. Jest ok, na ten rok też pewnie będzie dobry, ale nie
            zapłaciłabym za niego 150 zł.
            Natomiast jestem bardzo zadowolona z butów zimowych z tchibo.
            • tosieuda Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 08:59
              aaaa to ja myślałam własnie o tych za 39zł, bo pamiętam, ze sporo
              osób kupiło i nawet na allegro 2x drozej były sprzedawane później smile
              • kinas3 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 09:30
                Ja uważam ze kombinezony Tchibo są fantastyczne.
                U nas sprawdził się w 100%.
                Bardzo żałuję że nie ma ich w rozmiarze 122/128.
                • minkapinka Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 22.08.09, 11:14
                  kinas3 napisała:

>
                  > Bardzo żałuję że nie ma ich w rozmiarze 122/128.
                  Są w rozmiarze 122/128, pojawią się później.
          • coronella Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 09:50
            2 krotnie????????
            w ub roku w pilotażowych kosztowały 119 zł, potem 129 zł
            Wyglądem nie róznia sie od ubiegłorocznych, maja nieco inne kolory.

Nie wiem czy w tym roku będzie jeszcze szał, w ubiegłym roku można je było kupic dosyc długo, leżały w sklepach.

• angie07 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 10:24
              nie mogę znaleźć, sierota ze mnie.
              • mmala6 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 10:46
                bo nie ma na stronie. Za tydzień będą w sklepach pilotażowych, w
                pozostałych później.
                Mieliśmy w zeszłym roku i kombinezon i buty. Byłam zadowolona i z tego
                i z tego.
                • coronella Re: wrzućcie linka 15.08.09, 13:19
                  kombinezony TCM, jak do tej pory, miały jedną wielką zaletę. Sprzedawały się doskonale na allegro. I to nie tylko nowe, ale i używane. Ubiegłoroczny kombinezon można było sprzedać za duzo wyższą cenę, niż się go kupiło. I m.in z tego powodu kupowałam bez obaw. Ciekawe jak będzie w tym roku.
                  • carpediem30 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 14:47

Allegrowy szał na kombinezony minął zdecydowanie od kiedy Tchibo otworzyło sklep internetowy,zresztą w zeszłym roku można było bez problemu kupić te kombinezony przez cały sezon, a potem jeszcze real sprzedawał je z wyciętymi metkami za grosze. Nie liczyłabym więc na uzyskanie dobrej ceny smile Ja kupiłam dla syna na wyrost w outlecie za jakieś 90 zł ten zeszłoroczny z szelkami i będzie akurat miał na ten rok (150 zł chyba bym jednak za niego nie dała, tym bardziej że oprócz kolorystyki niczym więcej nie różnią się te modele, a i kolorystyka mało się różni bo już któryś rok z kolei dla chłopców robią niebieskie wink ). Córka natomiast wyrosła już z ich rozmiarówki i będziemy musiały poszukać czegoś innego. Pozatym uważam, że zeszłoroczne połączenie kolorów w modelu zeszłorocznym dla ziewczynek było wyjątkowo nieudane! Nie dość, że ten jasny róż był bardzo niepraktyczny i po jednym szaleństwie na śniegu kurtkę trzeba było prać, to jeszcze w naszej kurtce zafarbował fioletowy kolor i kurtka ma na plecach fioletowe plamy. Niestety nie mogłam znaleźć paragonu i nie reklamowałam. Czy komuś też się to zdarzyło?!
                    • angie07 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 15:43
                      a które to są sklepy pilotażowe? jak je odróżnić od innych?
                      • coronella Re: wrzućcie linka 15.08.09, 15:54
                        są dwa, w warszawie i w łodzi.

o samym kombinezonie:
                        dla mnie osobiście kolor i komplet dodatków ma najmniejsze, prawie żadne, znaczenie. Również to, czy wyglądaja one podobnie jak w ubiegłym roku, czy inaczej.
                        Lubiłam je za coś innego, za to, że dzieci chodziły w kurtkach od wczesnej jesieni do wiosny, i nigdy nie było im ani za ciepło, ani za zimno (oczywiście w granicach rozsądku), podobnie jak w butach z gore-tex ecco. Za to, że uprane wieczorem rano były suche. Są cieńkie, ale ciepłe, nie krępują ruchów, dzieci wygladają i czują się jak dzieci, a nie jak teletubisie. (jak np w kombinezonach cocodrillo). Piorą się doskonale, wszystkie plamy schodzą bez zadnych problemów.

Piszę tylko o swoich odczuciach, nie mam porównania, bo od początku kupowałam TCM, jeszcze zanim weszli na rynek polski. Baaardzo lubiłam ich jednoczęściowe kombinezony, z resztą mam je do tej pory, na syna będzie dobry w tym roku.
                        Czy je kupię w tym roku? nie wiem, zalezy od cen innych kombinezonów, ale podejrzewam, że tez pójdą w górę. Kupic kupię, najwyżej oddam, jak znajdę coś ciekawszego.

Reklamacja- spróbuj jednak pójść do sklepu i porozmawiac z szefem. Od niego będzie zalezało, czy reklamacje przyjmie bez paragonu. Reklamowałam 2 rzeczy bez paragonu- robot ręczny i rękawiczki, ekspedientki odesłały mnie do szefowej, ona obiecała, że "zobaczy co się da zrobić". W przypadku obu rzeczy dostałam zwrot kosztów, bez żadnych problemów. Jesli chodzi o załatwianie reklamacji Tchibo jest super.
                        • mmala6 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 19:13
                          co do kombinezonów mam to samo co Coronella.
                          Poza tym nadal się dobrze sprzedają na allegro, nie wszędzie jest
                          Tchibo i nie wszyscy wiedzą o sklepie online. Tylko tu na tym forum
                          wydaje się, że 'wszyscy' noszą tchibo i 'wszyscy' kupują next i eccowink
                        • dunia34 Re: wrzućcie linka 15.08.09, 23:26
                          Gdzie w Warszawie jest sklep pilotażowy?
                          • owianka Re: wrzućcie linka 16.08.09, 21:14
                            W King Crossie na Jubilerskiej
                    • pasik Re: wrzućcie linka 19.08.09, 18:04
                      minął?????
                      ..specjalnie wrzuciłam do obserwowanych
                      uzywka TCM
                      może sprzedam nasz leży w kartonie nie ruszony od zeszłego roku bo za duży był
                      • tzka Re: wrzućcie linka 24.08.09, 19:45
                        Mi tez trudno zauwazyc, by szal minal:
                        www.allegro.pl/item721180589_tchibo_tcm_fantastyczny_kombinezon_98_104.html
                        To juz jest wyrazna przesada. Zwlaszcza, ze do konca aukcji jeszcze
                        4 dni...
    • paproszek57 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 15.08.09, 20:16
      kombinezony są super i dałabym te 150 bo za sama kurtke trzeba koło
      100 zapłacić, w zeszłym roku syn miał rozm.86/92(ze sklepu inter.129
      +wysyłka) zaczął nosić kutke już w październiku i jeszcze w kwietniu
      zakładał, na szczeście udało mi sie kupić w realu najpierw za 39zł
      rozm. 98/104 a potem były jescze bardziej przecenione i kupiłam za
      32 zł!!! rozm.110/116smile
      • tzka Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 16.08.09, 10:15
        O co chodzi z tymi cenami "bezmetkowych" kombinezonow w Realu?
        I przylaczam sie do pytania, gdzie w Wa-wie jest sklep pilotazowy
        Tchibo.
        • coronella Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 16.08.09, 10:24
          w katalogu jest zaznaczone który to (king kross?)

o co chodzi z metkami- ja tez nie wiem, ale wiem, że w Realu, na normalnych stoiskach odziezowych, sa rzeczy TCM, mają powycinane metki, ale sa to normalne, pełnowartościowe ubrania TCM, np teraz sa kurtki przeciwdeszczowe, które w sklepach Tchibo pojawią się w przyszłym tyg. O te:
          www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=JCnmvhKwZ1zmv1g35e3s2hEvdIKE0aWHs7M=?ProductSKU=M17365
          za 35 zł tongue_out
          • leigh4 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 16.08.09, 12:37
            Szczerze mówiąc,nie spotkałam osoby niezadowolonej z kombinezonu
            tchibo, więc rozumiem entuzjazm, że znowu się pojawiają. Cena jak
            cena. Ani wysoka ani najniższa. Dobrego kombinezonu dwuczęściowego w
            cenie poniżej 200zł nie znalazłam(chyba, że na wyprzedażach, ale
            zima zaczyna sie wczesniej i na wyprzedaży można co najwyżej kupowac
            kombinezon na kolejny rok). Sama kurtka w H&M czy innych sieciówkach
            nie kosztuje mniej niż 100zł. Z drugiej strony fajnie, że w realach
            można upolować ubranka tcm. Ale w ubiegłym roku też było to dopiero
            podczas wyprzedazy, chyba w styczniu lub lutym. Żałuje, że mój synek
            wyszedł juz zrozmiarówki 110/116 tcm, bo to były nasze najbardziej
            udane kombinezonysad
            • clio_1 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 16.08.09, 20:58
              Kombinezony w realu były wcześniej, chyba w listopadzie albo w grudniu, tak mi
              się przynajmniej wydaje - pamiętam, że niezbyt długo po tym jak kombinezony były
              w normalnych sklepach tchibo, bo cieszyłam się, że nie kupiłam w tchibo i udało
              mi się kupić kombinezon za niewielkie pieniądze
    • pia_ A dla starszych dzieci? 17.08.09, 14:25
      Były w zeszłym roku w Tchibo kurtki i spodnie narciarskie
      sprzedawane osobno dla starszych dziewczynek, od rozmiaru 122/128.
      Czy będą w tym roku podobne?
      • coronella Re: A dla starszych dzieci? 17.08.09, 16:48
        w tym katalogu nie ma, są jeszcze tylko kurtki. Ale te kombinezony były chyba pózniej? czy razem z małymi?
        • bluestarfish Re: A dla starszych dzieci? 17.08.09, 21:51
          Na pewno w ofercie zimowej z "małymi" rozmiarami tych dużych kurtek
          i spodni narciarskich nie było, jesli były, to później (może z
          dorosła kolekcją zimową, bo taka też była)
          • kinas3 Re: A dla starszych dzieci? 17.08.09, 22:05
            Większe rozmiary były w tym katalogu chyba na początku listopada w
            zeszłym roku.
        • minkapinka Re: A dla starszych dzieci? 22.08.09, 11:16
          coronella napisała:

> w tym katalogu nie ma, są jeszcze tylko kurtki. Ale te kombinezony
          były chyba p
          > ózniej? czy razem z małymi?
          kombinezony większe pojawiły się później - 12 listopada.
    • monia19722 czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 17.08.09, 23:31
      chodzi mi o kolor dziewczęcych kombinezonów; czy ten różowy jest taki jasny jak
      w zeszłym roku czy intensywny ?
      • bluestarfish Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 18.08.09, 00:06
        Zdecydowanie jasny róż, choć odcień na zdjęciu jakby
        bardziej "brudny". Jaki jest faktycznie, okaże się w sklepie jutro wink
        Za kompletne nieporozumienie uważam jednak, że spodnie są w tym roku
        również jasnoróżowe! Nie wiem, czy bym kupiła - moja córka, na
        szczęście, mieści się jeszcze w ubiegłoroczny. Może wreszcie w
        przyszłym roku będą jakieś zupełnie inne, ciekawe kolory...
        • angie07 Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 18.08.09, 08:55
          jeśli ktoś kupi jutro ten kombinezon to bardzo proszę o wrzucenie fotek. Od
          kiedy będą one dostępne w innych sklepach Tchibo?
          • jj555 Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 17:58
            czy już ktoś widział nowy kombinezon?
            • coronella Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 18:32
              ja go mam w domu, chłopięcy. chłopięcy jest baaardzo podobny do ubiegłorocznego
              a dziewczęcy, hmmm, moim zdaniem jest brzydki. Ten róz wyglada jak brudny, sprany, jakby ktos wyprał rózowy kolor z innymi ciemnymi, no nie podobał mi się. Córka wyrosła juz z rozmiarówki, więc nie kupiłabym i tak.
              • jj555 Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 18:43
                a chłopięcy ma spodnie jasne czy ciemne?
                • coronella Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 18:44
                  ciemne, granatowe,
              • bluestarfish Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 20:04
                Zgadzam się z Coronellą, różowy ma faktycznie odcień jakby go ktoś
                przez pomyłkę z ciemnymi rzeczami wyprał, taki "bury" róż. Kurtka ma
                tylko po bokach niewielkie wstawki jasnego różu, chyba właśnie tego
                ubiegłorocznego - kontrast między jednym i drugim jest znaczny.
                Dolne części rękawów są z tego materiału, z którego w zeszłym roku
                były spodnie (b. ciemny fiolet/bakłażan). Tegoroczne spodnie są za
                to "buro"różowe...
                • primavera12 Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 20:06
                  czy te kombinezony są już w sprzedaży w sklepach pilotażowych?

• bluestarfish Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 19.08.09, 20:09
                    tak, od wtorku
                    • jj555 Re: czy rózowy jasny jak w zeszłym roku ?? 22.08.09, 08:28
                      na allegro można już sobie obejrzeć chłopięcy
                      • monia19722 a może chłopięcy dla dziewczynki bedzie ok :) 22.08.09, 11:02
                        czy w tym niebieskim są jakieś typowo chłopięce aplikacje, dodatki? zastanawiam
                        się nad kupnem niebieskiego dla córki smile
                        • coronella Re: a może chłopięcy dla dziewczynki bedzie ok :) 22.08.09, 15:43
                          nie, nie ma, moim zdaniem nadają się dla dziewczynki.
    • monia19722 są już na allegro 22.08.09, 15:13
      pojawiły się dziś na all; można zobaczyć kolorystykę i pomyśleć nad ewentualnym
      zakupem w sklepie; a czy ktoś wie po ile będą w sklepach i necie-czy cena
      powinna być niższa czy wyższa niż w pilotażowych ?
      • coronella Re: są już na allegro 22.08.09, 15:44
        w ub roku była o 10 zł wyższa, ale w pilotazowych cena była taka jak 2 lata temu. teraz w pilotazowych juz zdrożały, więc nie sadzę, że zrożeją jeszcze bardziej.
        • primavera12 Re: są już na allegro 22.08.09, 22:52
          koleżanka pytała w sklepie pilotażowym, powiedziano jej, że cena w
          normalnych sklepach będzie raczej wyższa. niestety nie wiem o ile.
          nie wiem jaka cena była 2 lata temu ale w pilotażowym skoczyła już o
          30 pln w stosunku do roku ubiegłego. myślałam, że będą tańsze ale i
          tak uważam, że są warte swojej ceny.
          • kika155 Re: rozm. 110/116 24.08.09, 08:47
            czy ktoś juz ma kombinezon w rozm. 110/116 i może mi podać wymiary?
            będą kupowac przez internet i chcę uniknąć ewentualnego zwrotu.

z góry dziękuję
            • mmala6 Re: rozm. 110/116 24.08.09, 09:46

też jestem ciekawa. Na allegro są wymiary 98/104 i wydają mi się
              duże.
              • izryn Re: rozm. 110/116 24.08.09, 09:58
                Moja córka miała w zeszłym roku rozmiar 98/104 i pasował na 104 cm wzrostu.
                Widzę że tegoroczne 98/104 ma niemal identyczne wymiary jak zeszłoroczny. O tych
                110/116 dziewczyny w zeszłym roku pisały że pasuje lepiej na wzrost 116 niż na 110.
                • mmala6 a jakie kolory butów 24.08.09, 12:58
                  wydawało mi się, że zeszłoroczne były mniejsze ale może faktycznie
                  są takie same. Mój syn kończył zimę w 98/104 na styk. Teraz ma 106cm
                  więc powiedzmy, że zimę skończy na 110.
                  Jeden z mały, drugi za dużysad

Jeszcze a propos butów- czy są takie same jak w zeszłym roku?
                  • mamanatalki87 Re: a jakie kolory butów 24.08.09, 13:05
                    Wg mnie te sweterki przyjadą z resztą zimowej kolekcji ...

Czyli wg sprzedawcy to kwestia dni .

Ja np czekam na czapki zimowe , jak narazie są tylko niemowlęce . Dziecięce maja
                    dojechać , podobnie jak kurtki /kombinezony zimowe ...
                  • agni71 Re: a jakie kolory butów 24.08.09, 13:22
                    > Jeden z mały, drugi za dużysad

Niestety, ta podwójna rozmiarówka jest beznadziejna. Zeszłoroczny
                    kombinezon na 86/92 za mały, a w 98/104 to sie moja drobna 3-latka
                    utopi sad
                    • coronella Re: a jakie kolory butów 24.08.09, 14:39
                      ja mam 116 dla syna, później go zmierze,
                      kupiłam mu (4 lata skończone w lipcu), ale chyba spodnie będa sporo za duże. na razie mierzyłam kurtkę, tak na szybko, i była dobra. ale przy kurtce nie przeszkadza, że jest większa.
                      W ub roku miał 98/104 i pod koniec zimy był jeszcze dobry, więc jesli dziecko kończyło tak na styk, ten większy powinien być dobry.

Moja córka w ub roku miała 110, miała wtedy 6 lat (w lutym), i był dobry, chociaz kurtka mogła by byc nieco większa.

jesli ktoś z was ma jakies pytania, piszcie do mnie na gg: 510964
                      od kilku dni mam problemy z wejsciem na gazetę.
                  • clio_1 Buty 24.08.09, 14:43
                    Buty są granatowe, mnie się podobają. Nie mam niestety katalogu pod ręką, ale
                    spróbuję opisać: za kostkę, na rzepy, wzmacniane palce (tzn. jest taka guma na
                    przodzie).
                    • kika155 Re: do Coronella 24.08.09, 15:05
                      będę bardzo wdzięczna za te wymiary.

pzdr.
                    • mmala6 Re: Buty- takie? 24.08.09, 15:46

www.allegro.pl/item707911743_tchibo_tcm_fajne_kozaczki_28_29.html

Coś mi się kojarzy, że dziewczyny pisały rok temu, że przeciekają.
                      • clio_1 Re: Buty- takie? 24.08.09, 16:18
                        Nie, inne. Mój synek ma takie jak zalinkowałaś, tylko całe zielone (oliwkowe???)
                        i nic nie przeciekało, sprawdziły się w 100% - z tego co pamiętam, to model
                        sprzed 2 lat
                        • katka74 Re: Buty- takie? 24.08.09, 19:06
                          Ja kupowałam takie same jak w linku wyżej, w zeszłym roku. Sprawdziły sie super, w tym roku tez kupię.
                        • mmala6 Re: Buty- takie? 24.08.09, 20:46
                          no właśnie my też mieliśmy zielone i były super. Ale ponoć te granatowe
                          były gorsze od zielonych- tak pisały rok temu użytkowniczki obu.
                          No ale niektórym Ecco też przeciekająwink
                          w każdym razie dziękuję za info. Mam nadzieję, że uda się kupić
                          odpowiedni rozmiar bo coś czuję, że z kombinezonu nici w tym roku.
                          • mozynka Re: Buty- takie? 25.08.09, 10:09
                            te butki wyglądają raczej na chłopięce- a dla dziewczyn me dają innych kolorów,
                            jak było w zeszłych latach?
                            • katka74 Re: Buty- takie? 25.08.09, 11:48
                              Te są uniwersalne, typowo dziewczęcych czyli różowych nie było.
    • ola25 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 26.08.09, 19:36
      Dziewczyny! Czy taki kombinezon to kolorystyka z tego czy tamtego roku? Wydaje mi sie, że gdzieś widziałam tegoroczny dla chłopca z jasną kurteczką?
      www.allegro.pl/item724676797_kombinezon_tchibo_tcm_98_104_3w1_nowy_solidny.html
      • mmala6 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 26.08.09, 19:43
        zeszłoroczny też nie jest. Może jeszcze wcześniejszy?
        • ju_mi Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 26.08.09, 19:53
          Wydaje mi się, ze jest to model z 2007r, albo nawet jeszcze
          wcześniejszy. To własnie te kombinezony były w ubiegłym roku w Realu
          za 39zł z wyciętymi metkami TCM.

Zeszłoroczny model miał błękitną kurtkę i granatowe spodnie.
          O taki:
          www.allegro.pl/item720509180_kombinezon_tchibo_86_92_idealny.html
          • annalalik Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 26.08.09, 21:01
            Ja pamietam ze w zeszłym roku w sklepie widziałam i te z jasna
            kurtka i te z ciemna. Tych z ciemna nie dalo sie połączyc - tzn nie
            dopinało sie kurtki do spodni.
            • anjazzielonego Skąd taki ogólny zachwyt Tchibo? 26.08.09, 21:07
              Przyglądam się zdjęciom na allegro, i szczerze mówiąc, nie wiem, skąd ten
              zachwyt nad Tchibo.
              Przecież te kombinezony NIE są specjalnie ładne!
              Może to te " stare" z poprzednich sezonów takie nieciekawe?
              Zgodzę się, zdjęcia samych kombinezonów, odpowiednio zaaranżowane, bez tła, są
              fajne - ale na zdjęciu np. z chłopcem widać, że jakieś takie nieforemne są,
              kurtka długa.....
              • agni71 Re: Skąd taki ogólny zachwyt Tchibo? 26.08.09, 22:23
                > Przyglądam się zdjęciom na allegro, i szczerze mówiąc, nie wiem,
                skąd ten
                > zachwyt nad Tchibo.

U mnie zachwyt stąd, ze:
                1.kombinezon jest ładny (wypowiedam sie o zeszłorocznym dziewczęcym,
                chlopiece mnie nie interesują, a tegorocznego dziwczęcego nie
                widziałam na żywo)
                2. jest lekki, a ciepły
                3. nie jest zbyt sztywny
                4. jest nieprzemakalny
                5. ma szereg praktycznych rozwiązań, typu pas przeciwśnieżny,
                podwojne rekawy i nogawki, regulację szer. spodni, w peni regulowane
                szelki, odpinany kaptur
                6. do tego wszystkiego jest stosunkowo tani - w zeszłym roku zestaw
                spodnie i kurtka kosztował 129 zł. W wielu innych firmach za te
                pieniądze mozna było kupic co najwyżej jedną część.
                • anjazzielonego Re: Skąd taki ogólny zachwyt Tchibo? 26.08.09, 22:32
                  Fakt, dziewczęcy różowo - fioletowy z zeszłego roku był fajny, bo już ten
                  czerwono - różowy nie...
                  • coronella Re: Skąd taki ogólny zachwyt Tchibo? 28.08.09, 16:10
                    w kombinezonach NIE jest najwazniejsze to, jak wyglada.
                    Więcej o zachwycie pisałam wyżej.
                • ola25 Re: Skąd taki ogólny zachwyt Tchibo? 27.08.09, 18:14
                  Na stronie allegro piszą że ten ciemny da się łączyć spodnie z kurtką...Nie wiecie czy kurtka chłopięca z tegorocznej kolekcji jest jasna czy ciemna?
    • uloni Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 27.08.09, 20:16
      Ten ciemny można złączyć ze spodniami zamkiem, rzeczywiście jest to model z zimy 2007-2008, ubiegłoroczny ten z jaśniejsza kurtka tez da się połączyć, w stosunku do poprzednika jest na tyle ulepszony ze ma szelkii chyba troche wyższy stan. Mam akurat obydwa, oba kupione rok temu, jaśniejszy kupiłam za 129zł, a ciemny jak był w realu za 39zł jako zapasowy.
      • ola25 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 28.08.09, 13:09
        Dziewczyny! Please napiszcie jaka jest kurtka chłopięca niebieska jasna czy
        granatowa, bo nie wiem czy kupić ten czy z aukcji czy tez z obecnej kolekcji,
        ale jeśli kurteczka jest jasna to sad
        • s.sylwia77 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 28.08.09, 13:26
          kurtka ciemna tzn granatowa- chłopieca, była w kolekcji z 2007 r,od
          2008 kurtki są jasno niebieskie
          • kika155 Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 28.08.09, 14:18
            Niestety z roku na rok są coraz jaśniejsze. Ta z najnowszej kolekcji
            jest jaśniejsza od zeszłorocznej.

pzdr.
        • uloni Re: Tchibo kombinezony w przyszłym tygodniu 28.08.09, 14:21
          Biorąc pod uwagę kurtkę ubiegłoroczną to mimo że jasna nie była
          bardzo brudząca, ta ciemna sprzed 2 lat ma kolor bardzo ciemnego
          granatu. Wszystko zależy od tego o co się dziecko zabrudzi na jasnej
          bardziej było widac błoto, ale w ciemnej jak się gdzies oparł o
          jakiś kurz to też było widać.
          Patrząc na ten model tegoroczny zaryzykowałabym i kupiłabym nowy,
          zwłaszcza patrząc jakie ceny osiągaja te sprzed dwóch lat na
          allegro. Byc może ubiegłoroczne modele znowu będą w realu i będziesz
          żałowała że kupiłaś na allegro za znacznie wyższą cenę. Ale to jest
          tylko moje zdanie.
          • kalina886 Chętnie odkupie... 29.08.09, 23:19
            Chętnie odkupię od kogoś z Warszawy zeszłoroczny model kombinezonu
            dziewczęcego w rozmiarze 98/104 lub 110/116 (chociaż nie jestem
            pewna, czy ten drugi nie będzie za duży.. przymierzę przed zakupem).
            Ten z ciemniejszymi spodniami i fioletowo - różową kurtką.
            Tegoroczny, jasny to jakaś pomyłka.
            Chętnych proszę o kontakt na adres kalina171@op.pl.
            Z góry bardzo dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka