julia.777 07.09.09, 18:38 Witam Prosze Was mamy i przyszle mamy o rade. Czy ta kolderka z poduszka bedzie dobra dla noworodka? podaje link www.allegro.pl/item722507461_kolderka_antyalergiczna_120_90_poduszka_od_ss.html Prosze o odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olenka_a Re: Prosze o Porade;-) 07.09.09, 18:41 Kupiłam przed narodzinami synka, a poduszkę zaczeliśmy uzywać teraz, jak mały ma 18 miesięcy. Kołderki nie lubi do tej pory, spi pod kocykiem, więc uważam, że w ogóle dla noworodka takie rzeczy sa nieprzydatne. Teraz dla córci - jeszcze w brzuszku - w ogóle na razie nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Prosze o Porade;-) 07.09.09, 18:55 zadna tam kolderka z podusia spiworek i na plasko ma dziecko spac Odpowiedz Link Zgłoś
genie.in.the.bottle Re: Prosze o Porade;-) 07.09.09, 19:36 Abolutnie.Poczytaj sobie na jakiej powierzchni powinien spac noworodek. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Prosze o Porade;-) 07.09.09, 21:39 żadnych poduszek i kołderek dla noworodka!!! Dziecko, które samo nie potrafi się przekręcić, kiedy uzna że chce zmienić pozycję, nie powinno absolutnie tego używać. Wystarczy śpiworek lub rożek na sam poczatek, potem np. kocyk i tyle. Pielucha tetrowa pod główkę do łóżeczka, żeby nie prać od razu całego prześcieradła, jak np uleje trochę, materacyk lekko poniesiony pod niewielkim kątem i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Prosze o Porade;-) 07.09.09, 22:01 Żadnych poduszek! Chyba, że chcesz przetrzymać przez jakiś rok w szafie. Kołderka przez pierwsze miesiące też się nie przyda. Dla moje synka Babcia zakupiła piękną pościel, kolor dobrany, misiaczki, wszystko, do tej pory (ponad trzy miesiace) nie używałam. Dokłądnie tak jak dziewczyny piszą - pod głowę pieluszka rozłożona, najpierw zawijałam w rożek, później okrywałam lekkim kocykiem, a teraz wogóle sie na śpiworki przerzuciliśmy. Kołderkę jak sądzę użyję dopiero za jakiś roczek, a na razie służy mi za osłonę łóżeczka od tej strony gdzie nie ma ochraniaczy Odpowiedz Link Zgłoś