Dodaj do ulubionych

intymne pytanie- orgazm w ciąży

13.05.10, 19:46
ostatnio podczas orgazmu odczulam bardzo silne bolesne skurcze w macicy
orgazm byl niekontrolowany (przez sen)
strasznie sie wystraszylam jestem w I trym. ciazy
czuje duze napiecie i boje sie ze znow w nocy cos mi sie przyśni i dostane
orgazmu, bardzo sie boje o ciaze
czy taki bol to normalne?
Silny troszkę jakby piekący ból?
wyraznie boli w miesjcu gdzie macica sie spuchnieta
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 13.05.10, 19:50
      jesteś pewna, ze to był orgazm?...
      • sffora Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 13.05.10, 19:53
        na milion procent, czesto tak mialam przed ciaza
        teraz jestem wypoczszona bo lekarz zakazal seksu
        zmartwil mnie strasznie ten bol
        boje sie isc spac.
        • a_lex Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 13.05.10, 20:48
          orgazm powoduje skurcze macicy - to normalne.
          skoro lekarz zakazał seksu, to są pewnie jakieś powody. być może dlatego, żeby
          unikac napinania się macicy własnie. no ale na orgazm przez sen nie masz wpływu wink
          powiedz o tym lekarzowi, mysle, że ten ból to nic zlego.
    • iwonkocia Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 13.05.10, 22:07
      tez mi sie zdazra orgazm przez sen, bo jetsem z dala od meza i
      rowniez powoduje to u mnie skurcze i brzuch mi twardnieje
      • sffora Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 13.05.10, 22:29
        ale to takie rwące bóle?
        Mocne skurcze?
        nie poronie od tego?
        • lukrecja34 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 07:47
          trudno powiedzieć czy nie poronisz-niech się gin wypowie.napiszę tylko,że w
          pierwszej ciąży miałam niewydolność szyjki i miałam zabroniony nie tylko
          normalny seks ale nawet "tylko" orgazm ( czyli nici z jakiejkolwiek przyjemnoścismile)
          • mwiha1 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 09:17
            Ja też miałąm zakazany sex-do tej pory nici-i na poczatku moje libido było tak
            wysokie jak nigdy w zyciu-rowniez zdrazaly mi sie takie sny-potem budziłam się
            z lekko napiętą macicą i cała w strachu-nic mi się nie stało.Ale jakoś nauczyłam
            się ze jak iałam taki sen to od razu się budziłam.
    • kozica111 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 09:18
      Też tak miałam, seks był zakazany a tu jak na złość przez sen orgazm, potem ból
      często długotrwały.Brałam na noc no-spe by niejako niwelować skutki takich
      zdarzeń i magnez trzeba brać tez pomaga.
    • bolsz Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 11:08
      Niestety nie mamy wpływu na to,co we śnie...Też mi się zdarza,że budzą mnie
      skurcze orgazmu i nie da się ich już powstrzymać.Ciążę mam zagrożoną od
      początku,leżę na l-4,zero seksu.Organizm się upomina o swoje...Nie widzę na to
      sposobu.
    • elutka24 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 11:39
      No to ja Ci powiem kochana,ze nie masz czym sie martwic. Wyobraz
      sobie,ze przez cala ciaze mam to samo!! Bardzo,ale to bardzo czesto
      mam orgazm przez sen!(Fajna sprawa)wink Mam takie same bole w
      podbrzuszu po orgazmie,ale to jest normalne,bo macica ma skurcze.
      Jezeli ciaza nie jest zagrozona,to takie skurcze w niczym nie
      przeszkadzaja. Dopiero pod koniec ciazy trzeba byc czujnym,bo mozna
      wywolac porodwink dlatego niewskazany jest seks na koncu ciazywink
      • em.haa Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 11:48
        Jakiś czas temu też obudził mnie potworny ból przy skurczach macicy.
        Jakoś mi się zebrało i aż spróbowałam czy teraz też będzie tak bolało.
        I mniej, poczułam kłucie i lekki ból ale nie było to już tak traumatyczne jak za
        pierwszym razem.
      • a_lex Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 14.05.10, 12:25
        elutka24 napisała:

dlatego niewskazany jest seks na koncu ciazywink

a to akurat jest nieprawda wink
        jeśli nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem, to można jak najbardziej do
        samego końca uprawiać seks. a nawet i przy zagrożeniu smile mój lekarz powiedział,
        że owszem, mogłabym, ale mam pessar i nie mogę... to prostaglandyny zawarte w
        spermie powodują skurcze i rozwieranie szyjki, więc można użyć prezerwatywy smile
        a na sam koniec to nawet wskazane są takie "ćwiczenia", coby właśnie rozwieranie
        szyjki ułatwić.
        • monika_bud Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 10:57
          Mam jak autorka wątku. Od początku ciąży, dodam, że zagrożonej, najpierw
          poronieniem, teraz porodem przedwczesnym (jestem w 32tc). Za każdym razem, budzą
          mnie bolesne skurcze i twardy brzuch. Potem cały dzień macica bardziej się
          napina niż zwykle.Za każdym razem okropnie się boję, że zacznę rodzić. Niestety
          nie ma na to rady, trochę było mi głupio ale spytałam lekarza.
          • mwiha1 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 17:31
            monika_bud i co Ci lekarz powiedział? Kurcze, ja dziś znowun miałam taki
            sen-dzieki temu, ze umiem kontrolować sny( nie wiem skąd i jak) więc się
            natychmiats "kaząłam"obudzić i do orgazmu nie doszło.Niemniej jednak miałam
            napiety brzuch-tzn nie czułam napięcia tylko jak dotknełam to był napiety-czy to
            też jest źle?
            • em.haa Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 17:46
              Ja też się "każe budzić" ale trudno się powstrzymać jak już tak dobrze jest smile
              • monika_bud Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 17:57
                Powiedział, że nie ma na to rady, zdarza się. W ciąży zagrożonej może to być
                niebezpieczne bo to wywołuje to skurcze macicy, ale nie mamy na to wpływu. Mi
                się czasami udaje obudzić, ale nie zawsze niestety.
              • magdi_82 Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 18:07
                ooo ciekawy wątek...my w ostatnich dniach raczej ograniczyliśmy seks,aby
                przypadkiem niczego nie przyspieszyć (musimy się jeszcze zdążyć przeprowadzić do
                nowego mieszkania przed porodem). I powiem Wam, że mam to samo...tzn. bardzo
                mocne orgazmy przez sen, a jest to tak przyjemne, że raz nawet jakoś świadomie
                pokierowałam snem, aby poczuć orgazmsmiletakże napina mi się brzuch, ale raczej się
                tym nie niepokoję. Nigdy wcześniej mi się takie przeżycia nie przytrafiały, a tu
                w 3 trymestrze masz ci lossmile
                • em.haa Re: intymne pytanie- orgazm w ciąży 15.05.10, 18:46
                  No właśnie ten przez sen u mnie jest bardzo silny a na jawie już nie tak bardzo,
                  a że przestraszyłam się strasznie tym bólem to teraz jak czuję, że mam ochotę to
                  wolę sama to z siebie wyrzucić lżej niż znów przez sen mieć orgazm.
    • ona9990 ciąża, orgazm, krwiak. 19.07.15, 12:09
      Ja też niestety miałam orgazmy "przez sen", ja się później okazało zrobił się krwiak (nie wiem czy to przez te niekontrolowane orgazmy) 30mmx0,5mm, ciąża przestała się prawidłowo rozwijać, bHCG nie przyrastało prawidłowo. I w 9 tygodniu poroniłam moją pierwszą ciążę. Dodam też,że nie miałam żadnych plamień, krwawień itp. Jak myślicie, są jakieś metody, żeby te orgazmy powstrzymać? Może No-spa, magnez od początku ciąży? Miła któraś z was podobnie? Boję się o moją kolejną ciążę i chciałabym temu zapobiec. Z góry dzięki za odpowiedzi.
      • iziula1 Re: ciąża, orgazm, krwiak. 19.07.15, 16:19
        Powstanie krwiaka nie ma nic wspólnego z orgazmem wywołanym przez erotyczny sen. Poronienie także nie zostało wywołane przez orgazm, tylko miało swoje przyczyny takie jak nieprawidłowy rozwój zarodka, lub inne.
        No-spa, tylko o ile lekarz tak zaleci - jest to lek, który nie jest obojętny w ciąży, magnez możesz spokojnie przyjmować jednak polecam go w naturalnej postaci - kakao, orzechy, czekolada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka