kuina 16.06.10, 13:07 Witam Mam duże odrosty na włosach no i oczywiście jestem w ciąży. Dzaiewczyny co muślicie o farbowaniu w drugim trymestrze??. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafaellka Re: Przesądy 16.06.10, 13:22 Nic - jak nie chcesz wyglądać jak chodzące nieszczęście, to o siebie zadbaj. Teraz są juz takie farby, które nie szkodzą i nie zmieniają koloru na włosach, wybieraj te o minimalnej zawartości lub pozbawione amoniaku. Ja całą ciążę chodziłam do fryzjera, farbowałam włosy średnio co 1,5 miesiąca i ani mnie ani mojemu dziecku to nie zaszkodziło, a czułam się piękna, atrakcyjna, a mąż był dumny, że jego żona pomimo ciąży wygląda pięknie. Zatem dziewczyno nie żałuj sobie urody i odrobiny luksusu Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dollyparton Re: Przesądy 16.06.10, 13:22 Spoko, ja farbowałam w 24 tc ostatnio, teraz też się niedługo wybieram. Można fabować, robić pasemka. Takie są najnowsze doniesienia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: Przesądy 16.06.10, 13:25 Tu nie chodzi o jakieś przesądy tylko o stosowaną chemię.Ja nie wiem jaka ta chemia jest, czy ingeruje w nasz organizm na tyle silnie, ze moze to zaszkodzić dziecku... Odpowiedz Link Zgłoś
douglas.beauty Re: Przesądy 16.06.10, 13:26 kuina napisała: > Witam > Mam duże odrosty na włosach no i oczywiście jestem w ciąży. Dzaiewczyny co muśl > icie o farbowaniu w drugim trymestrze??. Myslimy,ze powinnnas isc szybko do fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
jus-tynka Re: Przesądy 17.06.10, 22:11 Mi się wydaje że to chodzi o to aby nie wdychać zapachu z farby do włosów najlepiej wybrać bez zapachowe podobno są już takie w sklepach...lub o małej zawartości alkoholu i innych chemicznych substancji...Moja koleżanka jest fryzjerką i całą ciąże pracowała w swoim zawodzie i nic jej ani dziecku nie zaszkodziło.. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka24 Re: Przesądy 16.06.10, 13:29 Farbowalam kilka razy w ciazy Lekarz nie mial nic przeciwko Polecam farby Loreala Casting Jest to szampon koloryzujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Przesądy 16.06.10, 13:35 wrzuc temat w wyszukiwarke zanim zalozysz go po raz milionowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: Przesądy 16.06.10, 19:57 tyle kobiet farbuje całą ciążę i nic im nie jest ani dzieciom też ja sama farbuje. jedynym przeciwwskazaniem jest drażniący niektóre przyszłe mamy zapach amoniaku Odpowiedz Link Zgłoś
canon001 Re: Przesądy 17.06.10, 18:52 nie szkodzą farby, chodziłam przez cały okres ciąży regularnie co 2 miesiące, należy wystrzegać się tylko trwałej ondulacji i o tym każdy pożądny fryzjer powinien poinformować klientkę... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Przesądy 18.06.10, 13:29 poprostu zafarbuj wlosy i wygkladaj ladnie , tak robilam podczas pierwszej ciazy i dziecko urodzilam zrowe, a teraz tez farbowalm juz wlosy a jestem 15 tc a troche zwlekalam nie z powodu przesadow ale za bardzo draznil mnie zapach farby Odpowiedz Link Zgłoś