tansavea1 05.07.10, 20:58 Witam, Czy po luteinie dopochwowej normalne są wodniste upławy? Mam wrażenie że w nocy lub rano zaraz mi poleci po kolanach... bielizna jest cały dzień wilgotna, czy to norma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hop_angel Re: Wodniste upławy po luteinie dopochwowej? 05.07.10, 22:37 potwierdzam, sygnaturke zmienie wiec prosze nie usuwać Odpowiedz Link Zgłoś
majka-1980 Re: Wodniste upławy po luteinie dopochwowej? 06.07.10, 00:15 Tak, tez tak mialam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tansavea1 Re: Wodniste upławy po luteinie dopochwowej? 06.07.10, 07:59 Dzięki, trochę sie uspokoilam Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: Wodniste upławy po luteinie dopochwowej? 06.07.10, 08:18 No przecież wkładasz sobie tamże tabletkę (ja nawet wkładałam dwie) i ona nie wchłonie się w całości - no to reszta wypływa. Ja nosiłam wkładki panty. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury czy wiecie, że 06.07.10, 22:54 od dobrych kilku lat na świecie nie stosuje się już suplementacji progesteronem w celu zapobieżenia poronieniom i porodom przedwczesnym? badsnia naukowe, w tym testy kliniczne nie potwierdziły skuteczności tej metody Odpowiedz Link Zgłoś
tansavea1 Re: czy wiecie, że 07.07.10, 13:44 Dziwne bo mi pomaga na skurcze, które właśnie powodują porod przedwczesny... Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: czy wiecie, że 07.07.10, 14:20 Luteina dopochwowowa wycisza czynnośc skurczową macicy, działa miejscowo, mi pomagała bardzo.Nie chodziło o to by podnieść poziom progesteronu tylko by tonizować niejako macice która była nadwrażliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: czy wiecie, że 07.07.10, 16:41 No i właśnie te teorie nie znalazły potwierdzenia w wynikach badań klinicznych prowadzonych w Europie Zachodniej i USA. Tam progesteron podaje sie tylko ciężarnym ze stwierdzonym niedoborem tego hormonu, a nie jako profilaktyke przeciwskurczową. Niestey nasze położnictwo i perinatologia są lekko opóźnione, i mimo jednoznacznych wyników badań nadal kobietom w ciazy przepisuje się te leki. O ich skuteczności przekonałbyście się mając porównanie nie biorąc ich, a przeciez żadna z was sie na to nie zdecyduje, skoro llwkarz zalecił, prawda? A lekarze się nie dokształcają, nie czytają... Odpowiedz Link Zgłoś