Dodaj do ulubionych

opuchlizna w 37 tc?

01.12.10, 18:45
dziewczyny jestem w 37 tc,od jakiegoś czasu strasznie puchną mi nogi,w okolicach kostek,mam dwie banie,wiem ze w końcówce ciąży opuchlizna jest zazwyczaj normalnym objawem,mnie jednak martwi-ponieważ nie schodzi po nocnym odpoczynku,wizyte u gina mam za 1.5 tyg,badania moczu wyszły dobre,ciśnienie mam 112/68czyli w normie,rece tez popuchniete minimalnie,moze nie powinnam czekac do wizyty tylko zglosic sie jak najszybciej do lekarza?
Obserwuj wątek
    • mozyna Re: opuchlizna w 37 tc? 01.12.10, 18:56
      Moze po prostu zadzwon do swojego lekarza.
    • czaarodziejka Re: opuchlizna w 37 tc? 01.12.10, 19:44
      Jeśli badanie moczu masz ok,to znaczy,że nie masz żadnego zakażenia,więc spokojnie.
    • waforki [...] 01.12.10, 19:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 waforki 01.12.10, 21:11
        w sprawie wielkosci regulaminowej sygnaturki odsylam do watku na szpilce.Suwaczek,ktory masz nalezy do suwaczkow-mutantow a na dodatek ten napis nad nim...Zmodyfikuj calosc do wielkosci odpowiadajacej 4 linijkom tekstu i bedzie dobrze.
        Pozdrawiam.
    • aagje Re: opuchlizna w 37 tc? 01.12.10, 20:43
      pamiętam, jak po przyjściu na świat mojego pierwszego dziecka byłam zaskoczona, widząc (wreszcie!) moje kostki, kolana i palce u nóg, które już nie przypominały serdelków.

zapytaj jakiegoś lekarza, jeśli się niepokoisz.
    • bonda2 Re: opuchlizna w 37 tc? 01.12.10, 21:47
      Mam to samo od jakichs 2 tyg. czyli od 35 tc, teraz też mam 37 tc. Moj ginekolog powiedzial ze tak moze być pod koniec ciąży a ponieważ też naczytałam się ze opuchlizna powinna zejść po nocnym odpoczynku a wszyskie moje znajome rodzily latem i miały prawo byc popuchnięte od upałów nie mialam kogo się radzić i byłam zestresowana ta permanentną opuchlizną. Zadzwoniłam do swojego ginekologa i gin powiedzial ze jeśli chcę to dla pewnosci mozna zrobic badania wskazaujące na zatrucie ciążowe (tzw. próba nerkowa i wątrobowa). Po badaniach okazalo się że mam ale nieznacznie podwyzszony kwas moczowy ale cisnienie jest w normie a wiec tak musi byc w tych ostatnich tygodniach ciąży. Zadzwon do swojego lekarza i zapytaj go co robić, w razie czego zrob badania i mierz sobie codziennie cisnienie. Pozdrawiam
      • kedziorek2 Re: opuchlizna w 37 tc? 02.12.10, 16:05
        Ja tez puchne od 35 tyg.Bylam przerazona,nawet moj maz sie wystraszyl tej opuchlizny.Za porada forumowiczek zmienilam troche diete w bezsolna.Jezeli opuchlizna schodzila ze stop rano to mniej sie martwilam.Badania krwi, moczu wyszly ok jednak bardzo duzo prztylam w osmym miesiacu -6 kg.A lekarz powiedzial ze taka opuchlizna jest normalna w tym miesiacu.Chcial mi przepisac specjalne rajstopy,a zalecil wkladac pod stopy poduszki do snu.Dziala.
    • gwen_s Re: opuchlizna w 37 tc? 01.12.10, 21:50
      ja miałam podobnie, bańka do potęgi się robiłam, na domiar złego właśnie w 37tc wyszło mi kilka rozstępów, dobrze, że w 38 urodziłam bo pewnie byłabym w nich cała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka