Dodaj do ulubionych

Bole stawow

29.09.11, 10:30
Czy ktoras z Was w trakcie lub po urodzenia miała przewlekłe zapalenie stawow i bole "wszystkich kosci". Nie wiem co z tym robic. W ciąży też za bardzo oprocz gimnastyki się nie da. A te "zastanie" się stawow w nocy to już koszmar- nie da się obrocic na drugi bok bez jęczeniasad JAk do tego urosnie mi jeszcze brzuch to ciekawe,chyby będę musiała jakąs wyciągarkę stosowac! smile pozdrawiam ciepło.
Obserwuj wątek
    • nives1 Re: Bole stawow 29.09.11, 11:44
      U mnie tego typu bóle spowodowane były problemami metabolicznymi. W pierwszej ciazy bezskutecznie poszukiwałam rozwiązania, w drugiej sie udało. Mi pomogło wyłączenie tłuszczu roślinnego - żadnej oliwy, margaryny, zadnych nasion....
      Jest zdecydowanie lepiej.
      Ale z tego co mówił mi lekarz to powodów i rozwiazań moogą być miliony.....
      • justynagl Re: Bole stawow 29.09.11, 15:16
        Mi wszyscy powtarzają, że jestem za bardzo "wyeksploatowana": jedna ciąża po drugiej,karmienia... Ale jeszcze nikt nie doradził mi co z tym robic. Najpierw mowili, że po roku od porodu "się zregeneruję". Jest już prawie 1,5 roku i nadalnic. No coż, może tak mi już zostanie a może kiedys rzeczywiscie mi "się zregeneruje" smile
        • bishop5 Re: Bole stawow 30.09.11, 11:51
          ja akurat mam problemy autoimmunologiczne (reumatologiczne) więc to typowe. Czy przed ciążą też miałaś jakieś problemy ze stawami bo często ciąża potęguje takie problemy?
          • justynagl Re: Bole stawow 30.09.11, 21:30
            nie, nigdy. Nikt też z mojej rodziny. Jestem bardzo szczupła, wysportowana i w czasie ciąż nie ważyłam nigdy więcej niż 65 kg przy 172 cm. tj.: tyłam około 10 kg. A te pierwsze BARDZO OSTRE BOLE pojawiły się miesiąc po urodzeniu czwartego dziecka. Leżałam bez ruchu, z dzidziusie na piersiach przez 4 dni a potem 2 miesiace chodziłam wcąż zgięta w poł i z bolem. Potem doszły te okropne bole stawow. I tak do dzisiaj. Choc ruszam się już sprawnie to w czasie i po każdej nocy potrzbuję godziny, żeby rozruszac wszystkie obolałe kosci.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka