Dodaj do ulubionych

plamienie a luteina

04.10.11, 19:05
mam do was pytanie, jestem w 6tc a od kilku dni mam brazowe plamienia. dostalam duphaston i zastanawiam sie ile czasu potrzeba aby te plamienia ustapily. lekarka mowi, ze ciaza rozwija sie jak nalezy (wlasciwy przyrost bety)
ile u was jesli takie plamienia byly to ile trwaly?
Obserwuj wątek
    • carollka_27 Re: plamienie a luteina 04.10.11, 23:13
      też miałam na początku plamienia. po maksymalnie tygodniu po plamieniach ani śladu, ale profilaktycznie dobrałam do końca smile
    • pysio.koszmarek Re: plamienie a luteina 04.10.11, 23:38
      3 dni i po 2 tygodniach znowu 3 dni. Luteinę brałam do 5 miesiąca. Leż i odpoczywaj ile się da. powodzenia!
    • kotkowa Re: plamienie a luteina 05.10.11, 14:38
      Bralam luteine od razu po owulacji i potem az do 30 tc, a plamienia raz po raz po prostu mialam. Najwiecej w 6 i 7 tc, potem zdarzylo sie w 9 tc. Plamienie nie zawsze jest zwiazane z niskim progesteronem, czasem jest to np plamienie z szyjki, ktora jest w ciazy wrazliwa i ukrwiona. Jak masz jakies obawy to mozesz zbadac progesteron.
      • nefree Re: plamienie a luteina 05.10.11, 21:34
        ale to nie dziwne, ze w pierwszej ciazy w ogole nie mialam? nic a nic. i teraz... pierwszy tydzien po planowanej miesiaczce nic, czysciutko i ngle te plamienia brazowe, wlasciwie leci cos jak jakies male drobinki czegos... i tak wychodzi na to ze piaty dzien z takim samym natezeniem
        • kasiadwa Re: plamienie a luteina 06.10.11, 15:14
          ja biorę luteinę od pocżatku ciązy, dostałam 2x2 nawet jak miałam krwawienie które szybko ustąpiło. Okazało się że miałąm krwiaka, przed krwawieniem miałam lekki plamienia , taki zabrudzony śłuz ale nic pozatym. Teraz jestem w 23 tyg i jest ok
          • gosia_gd Re: plamienie a luteina 06.10.11, 21:17
            Ja plamiłam od samego początku, czasami z pojedynczymi dniami przerwy. Od zeszłego tygodnia jest cisza.

Teraz jestem na etapie odstawiania Luteiny, którą brałam od 5 tc z powodu niskiego progesteronu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka