Dodaj do ulubionych

migrena help

15.10.11, 14:49
Męczy mnie od wczoraj.jestem uczulona na paracetamol.co robić? Zaraz zwariuje! Jestem w 7 tyg.
Obserwuj wątek
    • kasiek-kd Re: migrena help 15.10.11, 18:36
      zacznij mierzyc cisnienie krwi
      przy wyższym niż 140 i dolnej wartosci poniżej 60 nalezy zgłosic sie do lekarza
      (takie dostałam wskazanie - w ciązy miałam 2 kilkudniowe migreny)

no i dużo pij, odpoczywaj, farmaceutyków nie jestem kompetentna doradzac
      • anielka20 Re: migrena help 15.10.11, 22:50
        Współczuję. Przez pierwsze miesiące ciąży też miałam migreny a także zwykłe bóle głowy, które zamieniały się w kilkudniowe horrory. Też jestem uczulona na paracetamol oraz na kilka innych leków. Ani ginekolog ani neurolog nic mi nie poradzili tylko kazali przeczekać. Minęło po 20 tygodniu.
        • jagnaborynowa Re: migrena help 15.10.11, 23:34
          Spróbuj świeżo zmielonego (prosto z młynka, albo rozgniecionego) pieprzu, np. na pomidorka, do rosołu albo do czegokolwiek - mnie często pomaga. Tylko nie od razu, a po jakiejś godzinie-półtorej. Następnego dnia migrena wraca (bo ja mam dwu-trzydniowe), ale znów pieprz i przeżyć się da.
          • magda.tyl Re: migrena help 17.10.11, 10:15
            Mnie pomagają lodowate okłady na czoło, są w aptekach plastry chłodzące, przyklejasz na czoło i fajnie chłodzą. Ja nawet spryskiwałam czoło sprejem chłodzącym do stóp, super działał. Przez pierwsze 2,5 mies miałam straszne migreny z aurą, oczywiście skutkiem były uszkodzone naczynia w oku, brałam wit pp. Neurolog powiedział, że jeśli nie przejdą do połowy ciąży zastosuje leczenie typowo przeciwmigrenowe, mimo iż jest groźne dla dziecka(naprawdę momentami myślałam że nie wytrzymam). Całe szczęście wszystko przeszło do 20 tyg.
            • martens1978 Re: migrena help 22.10.11, 21:00
              Też miałam w ciąży, najgorsze w I trymestrze i o dziwo pomagało mi wcieranie Amolu, oczywiście nie jednorazowo. ale jak przychodził atak to leżałam z "butelką" przy łóżku i jak przestawał szczypać w czoło to smarowałam znowu, pomagało zasnąć i przetrwać...
    • margoltamama Re: migrena help 27.10.11, 19:42
      Oj też się męczę. Ja stosuję paracetamol, zimne okłady, czasem w pierwszej fazie pomaga masaż karku. Siostra, która jest lekarzem podała mi raz dożylnie pyralginę - podobno na oddziałach lekarze podają. Ale nie wiem czy w I trymestrze mozna.
      Jestem w trzeciej ciąży, w każdej nasilenie migren przypada na przełom I/II trymestru- potem zanikają. warto się pomeczyc - myśl o późniejszej nagrodzie!!!!
      Pozdrawiam
    • kobietka_29 Re: migrena help 28.10.11, 09:28
      zglos sie do lekarza. migrena w pierwszym i ostatnim trymestrze moze byc objawem zatrucia ciazowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka