Dodaj do ulubionych

do dziewczyn po cc

16.01.12, 17:43
i które są ponownie w ciąży. jestem obecnie w 32tc no i pobolewa mnie blizna po cc. a dodam ze cięcie miałam ponad 4 lata temu! Nie jestem ani otyła ani nie mam gigantycznego brzucha- chociaż mam już 104cm. Powiedzcie mi czy wy też tak macie lub miałyście? jest to powód do zmartwienia?
Obserwuj wątek
    • madziulaz [...] 16.01.12, 18:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • makarcia Re: do dziewczyn po cc 16.01.12, 18:27
      Ja miałam cc 5 lat temu i lada moment mam kolejne. Czasami boli mnie blizna, ale lekarz na usg ją oglądał i jest stara i niegroźna. Rozciąga się poprostu.
      • mad-25 Re: do dziewczyn po cc 16.01.12, 18:44
        U mnie była różnica 4 lata i 4 miesiące , nie wiem czy bolała mnie blizna , bolało mnie wszystko dosłownie więc blizna pewnie też smile a cesarkę drugą zrobili mi bo miałam zagrożenie pęknięciem macicy. Sama byłam w szoku. Ale miałam beznadziejniego prowadzącego dobrze że przy końcówce poszłam do innego lekarza. Ale druga ciąża to zero porównania do pierwszej, miałam olbrzymi brzuch i juz w 6 mc wyglądałam jakby miała rodzić. Więc nie dziwie się że blizna rozciągnęła się do maksimum.
    • letniwietrzyk Re: do dziewczyn po cc 16.01.12, 20:30
      cesarkę miałam 4 lata temu i ponownie jestem w ciąży, rodzę w marcu i blizna w ogóle mnie nie boli. jestem w 30tc
    • renatamalinows Re: do dziewczyn po cc 16.01.12, 20:49
      Ja jestem rok po cc a teraz 28tyd. i blizna swędzi i boli dość często. Rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił, że jeżeli brzuch nie twardnieje, nie ma skurczy to nie ma co się obawiać. Blizna ma prawo pobolewać bo brzuszek rośnie.
    • criss.cross Re: do dziewczyn po cc 17.01.12, 10:36
      Hej.Miałam cc a następnie 1,5 r. później (wrzesień 2011) urodziłam w terminie też przez cc drugie dziecko.Blizna od czasu do czasu pobolewała,lekarka mówiła że ma prawo,ale przy okazji każdego usg była dokładnie oglądana.Miałam dodatkowo dużą bolesność brzucha i lekkie spięcia.Pediatra homeopatka,do której chodziłam z pierwszym dzieckiem mówiła żeby w ciąży nie brać nospy tylko spascupterheel (czy jakoś tak),to jest lek homeopatyczny na skurcze mięśni,mi pomagał,a dziecku ponoć nie szkodził.Szymuś urodził się zdrowy smile Pozdrawiam i trzymam kciuki.
      • sylwia175 Re: do dziewczyn po cc 17.01.12, 13:12
        ja jestem w 37 tc. mialam cesarke 5 lat temu i blizna ostatnio zaczela mnie bolec. niestety nie tylko po cc ale rowniez po wyrostku robaczkowym ktory mialam wycinany 25 lat temu! wiec mysle ze po prostu skora sie rozciaga.
    • marzeniee22 Re: do dziewczyn po cc 17.01.12, 17:13
      Ja jestem po cesarce 2 lata i 4 miesiace. Blizna mnie pobolewala w drugiej ciazy, przewaznie z jednej strony. Terez mnie to martwilo, ale wszystko bylo ok. urodzilam drugie dziecko silami natury. To ponoc normalne, ja dodatkowo mialam ciagle twardnienia brzucha i nic sie nie stalo. urodzilam 7 tyg temu.
    • justyna9926 Re: do dziewczyn po cc 17.01.12, 21:50
      Jestem też w 32 tc a poprzedni poród zakończony cc 7 lat temu ale mnie w ogóle nie boli blizna po cc - nic takiego nie odczuwam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka