12.02.13, 11:01
Dziewczyny poradźcie wink Jestem w 9 tc. I pierwszy lekarz do którego trafiłam kazał mi brać lueinę dopochwową, 2 x dziennie. Nie było ku temu żadnych wskazań, nie plamiłam, ale to podobno było profilaktycznie ze względu na mój wiek (31,5). Oczywiście lekarza posłuchałam, bo ciąża jest upragniona i w końcu się udało smile Jednak lekarza w zeszłym tygodniu zmieniłam, i ten drugi lekarz powiedział, że nie powinnam brać luteiny i mam ją stopniowo odstawiać. No i panicznie się boję. Od kilku dni brałam już jedną tabletkę, teraz mam zamiar brać co drugi dzień. Aż za kilka dni spróbuję przestać. Jednak moja psychika w ciąży nie jest tak silna i boję się. Czy któraś z Was odtawiła luteinę tak wcześnie??
Obserwuj wątek
    • zabaaa1984 Re: Luteina 12.02.13, 11:40
      Nie sądze zeby tylko wiek byl wskazaniem do jej brania skoro nic innego za tym nie przemawia. Takie jest moje zdanie. Jak chcesz byc spokojna sprawdz sobie poziom progesteronu i wtedy niech lekarz zdecyduje czy luteina potrzebna czy nie. Jak nie bedzie wskazan, nie ma chyba po co sie faszerowac.
      • czarna.mysza Re: Luteina 12.02.13, 11:50
        Też mi się to wydało dziwne, dlatego zmieniłam lekarza.. Ten drugi powiedział, że wszystko jest ok, i niepotrzebne została mi przepisana luteina..
        • kotkowa Re: Luteina 12.02.13, 15:10
          Dla spokoju zbadałabym progesteron i tyle. Jeśli jest wysoki, to możesz stopniowo odstawiać, Twoja dawka jest mała, ja biorę 6 tabletek i pewnie też będę stopniowo schodziła z dawki.
          • czarna.mysza Re: Luteina 15.02.13, 12:19
            Odstawiłam.. I kurczę jakoś tak piersi przestały mnie boleć a pobolewały mnie od samego początku.. Czy jeśli nie mam żadnych upławów (innych niż białe oczywiście) to myślicie, że jest ok..? Progesteronu jeszcze nie zbadałam..Dam radę dopiero w poniedziałek się zbadać.
            • agusia_mamusia Re: Luteina 15.02.13, 12:29
              dla mnie ta cala sytuacja jest bardzo dziwna.
              Ja mozna decydowac o braniu/lub odstawieniu luteiny bez badania progesteronu?! przeciez to podstwa i wyznacznik. Na pewno nie wiek jest tutaj istotny.
              • czarna.mysza Re: Luteina 15.02.13, 12:45
                Dla mnie też. Ale staram się ufać lekarzom...
    • sharzan-ka Re: Luteina 15.02.13, 22:31
      Posłuchaj tego lekarza, któremu bardziej ufasz smile
      JA Ci nie doradzę, lekarzem nie jestem i nie chcę brać odpowiedzialności za Twoją ciążę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka