Dodaj do ulubionych

jestem w ciazy a rodzilam w marcu

31.07.04, 11:14
witam,jestem dosc czesto biernym obserwatorem tego forum.
W marcu urodzilam blizniaki i dowiaduje sie ze jestem w 3 tyg ciazy,,dodam
nieplanowanej,mam 28lat,ciaza blizniacza byla dla nas zaskoczeniem nie wiem
jak powiem partnerowi o kolejnym dziecku,nie wiem co mam robic?
Obserwuj wątek
    • aleksandrynka Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 11:24
      Wow, to rzeczywiście mogło zaskoczyć...
      Powiedz, co sama czujesz w związku z tym, co ci się pojawia w głowie, kiedy o
      tym myślisz. Czy rozmawialiście kiedyś na temat kolejnych dzieci? Jak mąż się
      czuje w nowej sytuacji z bliźniakami, i - ważne - jak Ty się w tym odnajdujesz.
      Podejrzewam, że nie jest łatwo! U nas rewolucja z jednym... Podziwiam
      • anetkarobert Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 13:11
        a czy karmisz bliźniaczki? i jak sobie radzisz?
    • aga_piet Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 16:55
      Myślę, że powinnaś zajrzeć na forum „Trojaczki i więcej” czy jakoś tak. Zresztą
      jako mama bliźniaków pewnie też tam zaglądałaś. Kiedyś przez przypadek trafiłam
      na post „Więcej niż czworo” czy jakoś tak. Czytając wypowiedzi rodziców z
      rodzin wielodzietnych poczujesz że nie jesteś sama. Bo pewnie problem tkwi nie
      w ilości, tylko że tak szybko, nieprawdaż? Więc pewnie lżej Ci będzie nastawić
      się mentalnie że masz trojaczki, bo niewielka różnica między nimi.
      A rodzice trojaczków jakoś sobie radzą i mam wrażenie że jest im dobrze.
      Wiadomo, że zawsze lżej jak się ma do kogo wyryczeć, albo kogoś do pomocy.
      Dobry partner zawsze w cenie.
      Popisz sobie z mamami. Parę mam 5 dzieci widziałam że się udziela.
      NIE JESTEŚ SAMA.
      Pozdrawiam gorąco i życzę spokoju.
      Aga
    • mamiczkax3 Re: 31.07.04, 17:01
      dzieki dziewczyny za slowa otuchy,co do antykoncepcji to stosowalam globulki z
      prezerwatywa tabletek nie bralam bo karmie piersia moje zarloki,teraz juz tak
      pol na pol.dzis powiedzialam mezowi o ciazy,zrobil oczy,zrobil sie blado-
      zielony i usiadl,przytulil mnie po chwili i powiedzial bedzie dobrze,damy
      rade.ulzylo mi i juz nie widze tego tak czarno a Jas i Malgosia bede miec
      jeszcze braciszka lub siostrzyczke

pozdrawiam
      • tupelo Re: 31.07.04, 17:13
        Trzymaj sie!!!
        Pozdrawiam
    • dzadzia Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 17:57
      Wiem,że powinnam Cię pocieszyć ale jestem przerażona. też rodziłam w marcu,
      zabezpieczenie jak u Was, czasem nawet bez globulek...Jak to możliwe? Oj, mój
      mąż nie umiałby tak zareagować a ja przejde na antykoncepcję naturalną tzn,
      brak seksu(żartuję). Ja karmię wyłącznie piersią, ale moja mama tez mnie
      karmiła a dokładnie rok po moim urodzeniu urodziła się mój brat.Oj, chyba jest
      prawdopodobieństwo i u mnie. A jak poczułaś że jesteś w ciązy???
      • flurcia Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 11:49
        Są tabletki antykoncepcyjne dla kobiet karmiacych cerazette.
        • aga173 Re: do Mamiczkax3 01.08.04, 20:17
          Gratulujęsmile Nic się nie martw jakoś wspólnymi siłami dacie radę - jestem
          pewna,a dzieci trochę się odchowają i będzie Wam lżej a za to ile radości
          będzie u was?
          Pozdrawiam Aga
      • justin1 Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 08.08.04, 17:21
        Witam Was dziewczyny, ja też karmie piersią i stosuje od dwóch tygodni tabletki
        Cerazette, sa one przystosowane dla kobiet karmiących, po co się stresować????
        albo odmawiać sobie sexu, dla faceta to mordęga. Jest tylko jeden minus tych
        tabletek, sa cholernie drogie 35 zł opakowanie czyli na miesiąc.

Pozdrawiam
    • polibius Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 21:41
      na początku będzie Ci na pewno trudno, ale później już z górki. Zobaczysz jak
      dzieciaczki pięknie się będą bawiły. Wiem to od znajomych. Ja natomiast nie
      potrafię siebie wyobrazić w takiej sytuacji. Również rodziłam w marcu. Rana po
      cc jest jeszcze odczuwalna..
      Nie rozumiem jednego, dlaczego boisz się powiedzieć o tym fakcie mężowi. Z
      listu wynika, że jesteście już dojrzali, zatem w czym problem?? Jak
      zareaguje?? A jak Ty zareagowałaś? Skoro Ty przyjęłaś tą wiadomość, to i on
      przyjmie.
      Ale ja akurat nie muszę się martwić od porodu jakoś nie spieszno mi do sexu.
      MOże to jeszcze hormony, może karmienie piersią, ale zupełnie nie mam na to
      ochoty. Nie wiem jak znosi to mj mąż, na razie nic nie mówi i do niczego nie
      zmusza. Mamy zapewnioną antykoncepcję naturalną.
      • posay Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 31.07.04, 23:43
        polibius, nie rozumiesz jak nie mozna umiec powiedziec mezowi o ciazy... Dla
        mnie bardziej niezrozumiala jest Twoja postawa, ze NIE WIESZ jak znosi Twoj maz
        brak seksu!!! nie do pomyslenia u mnie jest nie rozmawianie z wlasnym mezem o
        potrzebach seksualnych. Pzodrawiam Cie i radze pogadac z nim o tym...
        • polibius Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 09:40
          o, przepraszam, pewnie, ze o tym rozmawiamy. Ale mąż mówi, ze sam jest
          strasznie zmęczony... Wiesz moje obawy ( o ile można tak to nazwać) dotyczą tak
          radykalnej zmiany pomiędzy tym co było kiedyś, a tym co jest teraz.
    • aga_piet Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 00:31
      Ale mam teraz gula...
      Mam 36 lat i troje dzieci. Nie chcę już zachodzić w ciążę ;-(((
      Karmię jeszcze moją 8 miesięczniaczkę, nie mam jeszcze okresu (przy poprzedniej
      dwójce pojawił się po 9 i 14 mies. karmienia). I co my karmiące mamy mamy
      robić? Przez pierwsze kilka miesięcy miałam sexowstręt, ale teraz to nawet mi
      czasami się zachce. Przecież nie można się cały czas stresować i myśleć o
      ewentualnym zajściu. Pytam na wszystkich możliwych forach: DLACZEGO NIE MOŻNA
      SIĘ WYSTERYLIZOWAĆ?!!!
      I w tym miejscu bardzo przepraszam autorkę tego postu, Mamiczkę - u Was nowe
      życie, cieszmy się więc. Sorry, ale dyskusja trochę nam zeszła na inny tor.
      Trzymam kciuki za łagodny i spokojny przebieg ciąży. Bądźcie wszyscy zdrowi.
      Aha, mam propozycję, skoro macie już Jasia i Małgosię, gdyby urodziła się
      dziewczynka, moglibyscie dać jej na imię Jagienka (tak jak moje najmłodsze
      Słońce). Byłaby (Baba) Jaga do kompletu. Kłopot z chłopcem, nie ma chyba Wilka
      ani Gajowego.
      Pozdrawiam gorąco
      Aga
      • umargos Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 01:36
        aga_piet napisała:

> Pytam na wszystkich możliwych forach: DLACZEGO NIE MOŻNA
        > SIĘ WYSTERYLIZOWAĆ?!!!
        W Polsce pewnie nie, ale gdybys miała możliwosci to za granicą chyba jest to do
        zrobienia. Bynajmniej nie namawiam, bo osobiscie, czyt. w odniesieniu do
        siebie, miałabym opory i tak "mentalnie" mi to nie leży...ale jest to jakieś
        wyjście.
        Pozdrawiam
        Ula
    • aga_piet Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 19:20
      Też miałabym opory przed sterylizacją, ale akurat mój mąż wyraża chęć wzięcia
      tego na siebie. Wiem że za granicą dałoby się to zrobić ale barierą jest kasa.
      Przynajmniej na razie.
      Coraz częściej odnoszę wrażenie, że nie dopuszczają do tego koncerny
      farmaceutyczne, które mają zbyt duży interes w sprzedaży środków
      antykoncepcyjnych.
      Zresztą... chyba dyskusję trzeba przenieść na inny wątek, bo tu niezręcznie się
      czuję dyskutując o sterylizacji. Toć nasza siostra - Matka Polka potrzebuje
      wsparcia, a nie gadek-szmatek. (Chyba)
      Pozdrawiam
      Aga
    • elgosia Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 20:33
      Gratuluję i trochę zazdroszczę, bo chciałam bardzo mieć drugie od razu, a to
      miesiączka dopiero po pół roku i już trzy razy się nie udało...Powodzenia i
      życzę zdrówka. Gosia (a bliźnięta rodziłaś naturalnie, czy przez cc?)
      • wiiiki Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 01.08.04, 21:51
        Hm... jak to wzyciu jest. Jedni pragną mieć choć jedno dzieciątko i nie mogą, a
        inni nie są w stanie nadąrzyć za prezentami od losusmile
        Myslę, że nie bedzie Wam łatwo, ale na pewno ciekawie!
        Gratuluje i trzymam kciuki za cała piatkę!smile
        ......................

Mama 6 miesięcznej Wiktorismile
        • anecik1 Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 02.08.04, 08:08
          hej,
          to ja tylko życzę, żeby teraz było jedno, a nie dwoje, troje...... no i żeby
          było zdrowe oczywiście
          Nett
          • mamiczkax3 Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 02.08.04, 08:19
            dziekuje za mile slowa,jakos sie trzymam nie jeste tak zlesmile

dzieciaczki rodzilam naturalnie Jas(3300g,57cm)Malgosia(2900g55cm)nie bylo tak
            zle chociaz strasznie sie balam,dobrze ze byl ze mna moj maz

co to antykoncepcji to tabletek nie polecala mi moja gina poniewaz karmilam
            piersia dzieciaczki tak sie cudnie skladalo,ze maluchy jadly o roznych
            porach,dwa razy tylko jadly razemsmile och co za widok...

uciekam do maluszkow pozdrawaim
    • holendry Re: jestem w ciazy a rodzilam w marcu 07.08.04, 17:40
      Gratulacje!!! Niech bliźniaki chowają się zdrowo a maleństwo spokojnie rośnie w
      brzuszku. Ja urodziłam w kwietniu a moja druga połowa już chciałaby
      następne wink. Masz cudnego męża i niech taki zostanie na zawsze.
      Pozdrawiam, Ula
      • olivia9 do mamiczkax3 09.08.04, 09:32
        Witajsmile
        Ja coprawda mam starszą córeczkę a potem synkasmile, więc o jedno dzieciątko
        mniej, ale Oliwka miała niecałe 5 m-cy jak byłam w ciąży już z Dawidkiemsmile,
        mówiąc szczerze to się ucieszyłam, choć też nie wiedziałam jaka będzie reakcja
        mojego męża.
        Ale jak mu powiedziałam to najpierw zaniemówił a potem ucałował mnie i brzuszek
        i powiedział , będzie dobrze przecierz miały być najpierw bliżniaki( tak
        podejżewał na początku 1-szej ciąży lekarzsmile)
        Oliwka miała niecały rok i 2m-ce jak się urodził Dawidek i naprawdę byłam
        bardzo mile zaskoczona jej reakcją , myślałam , że będzie bardzo zazdrosna ale
        myliłam się.
        Choć miała dopiero troszkę ponad roczek to tylko ona podawała pieluszki ,
        chusteczki i pomagała przy kąpielismile)))) jak potrafiła oczywiściesmile, uciszała
        wszystkich w domu jak braciszek spałsmile
        Jestem bardzo szczęśliwa , że tak się stało i gdybym miała lepsze warunki
        mieszkaniowe , to nawet bym się nie zastanawiała i robiła z mężem trzecie
        dzieciątkosmile
        Rzyczę Ci powodzenia i cierpliwości do swoich skarbów, jak również dużo zdrowia
        Pozdrawiam Ewa z Warszawy
        • olivia9 przepraszam za "rzyczę:)" powinno być życzę:))) 09.08.04, 09:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka