Dodaj do ulubionych

Ciąża a upały

29.07.13, 21:04
Jak radzicie sobie z upałami bedąc w ciąży ? Ja piję wodę i staram się odpoczywać niestety mój prawie 2letni synek jest na etapie że mamunia na każdym kroku jest potrzebna i trzeba wymyślać przeróżne zabawy w domu ( mieszkamy w bloku ) a duchota mnie powala i nie mam siły na nic .
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: Ciąża a upały 29.07.13, 21:44
      > Jak radzicie sobie z upałami bedąc w ciąży ?

Identycznie jak poza nią, no bo cóż innego można zrobić?
    • nalod Re: Ciąża a upały 29.07.13, 21:47
      ja mam roczną córcię, która też tylko "mamuje" i nie chce nikogo innego, a co do upałów, to może jestem głupia, ale siedzę na ogrodzie z małą i się opalam hehehe(oczywiście w granicach rozsądku) a tak to piję duuuuużo wody i jak jestem na ogrodzie to polewam się zimną wodą.

• kondolyza Re: Ciąża a upały 29.07.13, 21:56
        moja sprawdzona metoda na zaawansowaną ciążę (38tydzien) z nadcisnieniem zagrożoną gestozą:
        niania do 2,5 latki + klima w domu + nie wychodzenie z domu nawet na minutę + dużo wody z dużą ilością lodu + zimne prysznice dla ochłody + dopegyt w dawkach większych niż zwykle + diosmina nie raz a dwa razy dziennie
        a do jedzenia malinysmile
        i życie jest pięknesmile

ale juz bym chciala urodzic
        • joanmary Re: Ciąża a upały 30.07.13, 20:05
          U mnie to już 25 tydzień.
    • podkocem Re: Ciąża a upały 29.07.13, 22:38
      Kupiłam 3 letnie sukienki i chodzę w nich na zmianę od 3 tygodni praktycznie na okrągło. Ciążowe spodnie leżą nieruszane w szafie. W sumie co innego można zrobić?
    • elvira88 Re: Ciąża a upały 30.07.13, 10:33
      Okna pootwierane w całym mieszkaniu, pozasłaniane rolety, prysznic w ciągu dnia, zimna woda, nie przemęczanie się, lekkie zwiewne ubranie. Jestem w 31 tyg ciąży.
      • doral2 Re: Ciąża a upały 30.07.13, 19:25
        elvira88 napisał(a):

> Okna pootwierane w całym mieszkaniu, ,,"

bez sensu.
        za oknem jest wyższa temperatura niż w pomieszczeniu.
        otwieranie okna powoduje, że w mieszkaniu masz taką temperaturę jak na zewnątrz.
        o to ci chodziło?
        • elvira88 Re: Ciąża a upały 02.08.13, 20:33
          Przy otwartych oknach jest jakiś obieg powietrza, mnie mdli jak na godzinę lub dwie zamknę się w tym piekarniku.
    • pecja Re: Ciąża a upały 30.07.13, 11:00
      Niestety średnio. Dojeżdżam do pracy nagrzanym pociągiem. W pracy - ukrop, nie mamy klimatyzacji, wracam jeszcze bardziej nagrzanym pociągiem, tuptam w słońcu do domu i padam jak nieżywa. Ale odliczam już dni do urlopu, ufff.
      • elvira88 Re: Ciąża a upały 30.07.13, 11:02
        Może wachlarz smile
    • elvira88 Re: Ciąża a upały 01.08.13, 11:10
      Współczuję tym dzieciom w brzuszkach podczas 30st upałach, przecież to zagotować się można w tych wodach ech... sad
      • agacia_28 Re: Ciąża a upały 01.08.13, 22:59
        Moja Pani ginekolog powiedziała, że mają tam w środkusmile stałą temperaturę.
        Ja nie wychodzę z domu, piję jak najwięcej, staram się leżeć jak najwięcej, bo ruch u mnie w mieszkaniu sprawia, że jestem mokra...
    • zurekgirl Re: Ciąża a upały 02.08.13, 00:31
      Ja mam wieczorem saune w domu, okna na poludnie. 38 tydzien, wylaze na lake przed domem, siadam w cieniu z butla chlodnej, ale nie lodowatej zielonej herbaty mrozonej z cytryna, opieram glowe o poduszki i piekne niebieskie niebo podziwiam. Moja starsza corka zaiwania z pilka dookola mnie, czasem nawet mnie ta pilka trzasnie, zebym nie zasnela. Leje sie ze mnie, ale trudno, ciesze sie cieplym latem, zima sobie na lace nie poleze. A za rok bede musiala ganiac za roczniakiem. Korzystam z zycia...no i nikt nic ode mnie nie chce, bo goraco wink Nie gotuje, tatus robi zakupy, dziecko ma cicha zgode na bajki z ipada. Nie jest zle, choc bez brzucha pod sam nos pewnie byloby lzej.
      • maciusiowka Re: Ciąża a upały 05.08.13, 09:14
        Ciężko w ciąży w bloku i jeszcze z ruchliwym dwulatkiemsmile Ja zastanowiłabym się nad jakąś pomocą, albo wyjazdem na wieś - do dziadków, ciotek, znajomych?? Poza tym może jakiś stacjonarny klimatyzator, albo dobrym sposobem jest tez porozkładanie mokrych ręczników w mieszkaniu, cóż poza tym dużo wody pić. A maluchowi może zorganizować jakiś basenik na balkonie żeby miał chwilę zajęciasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka