Dodaj do ulubionych

Ile sie płaci położnej??

25.09.04, 09:35
Hej dziewczyny!
Niby do porodu jeszcze daleko, bo dopiero poczatek 4 miesiąca, ale już sobie
planuje poród. Chciałabym, aby przy porodzie była znajoma połozna, tylko nie
mam bladego pojęcia ile zapłacić kobiecie za dodatkowy dyżur. Czy któraś może
mi pomóc?Kasia
Obserwuj wątek
    • bdominika Re: Ile sie płaci położnej?? 25.09.04, 10:18
      W różnych szpitalach jest bardzo różnie. W Warszawie to przeciętnie ok. 600 zł
      (oczywiście na Żelaznej ceny są wyższe), ale np. w Bródnowskim 350 zł. Z tego
      co wiem to jedna z niższych cen.
      Pozdrawiam
      Dominika i Mikołaj (34 tydz i 1 d)
      • maludam Re: Ile sie płaci położnej?? 25.09.04, 22:43
        u nas w poznaniu biorą 500 ale ja mialam znajoma kolezanki i dalam jej 200
    • atlantis75 Re: Ile sie płaci położnej?? 25.09.04, 16:26
      Kasiu smile W Olsztynie koszt prywatnej położnej to 300-450 zł. Zawsze mozna się
      targować smile Rozmawiałam z położną, która bierze 400 zł, ale zgodziła się na 300.

Pozdrawiam. Atlantis
      smile
      • grochalcia Re: do Atlantis 25.09.04, 16:29
        acha, a do tego jeszcze lekarzowi, nie? Czy kogos jeszcze pominelam???Dziekuje
        za odpowiedz.
        • atlantis75 Re: do Atlantis 25.09.04, 16:36
          Niekoniecznie lekarzowi. Wystarczy dobra położna, a lekarz i tak będzie na
          dyżurze i będzie zaglądał. Lekarz kosztuje dużo, dużo więcej. Moja znajoma
          zapłaciła za prywatnego lekarza 2 tys. zł.
          • grochalcia Re: do Atlantis 25.09.04, 16:40
            Dzieki Bogu lekarzem moim jest przyjaciel Arka, czyli mojego meza. jestem
            panikara, wiem, ale jakby go nie bylo przy mnie( tym bardziej, ze smiejemy sie,
            ze bedzie musial reanimowac mojego meza), to nie wiem, czy bym dala rade. No to
            jak masz w koncu na imie, bo dopytuje sie i nic. Musze zaraz leciec, bo
            tesciowie przychodza na urodziny meza, a tu jeszcze nic nie gotowe. Pa
    • magdulka26 Re: Ile sie płaci położnej?? 25.09.04, 16:41
      U mnie w szpitalu połozna bierze ok.150 zł.Straszne ceny trzeba płacić ,a tak
      trzeba cierpieć sad(Zapraszam na poród do Dębicy smile))))Poród rodzinny jest
      gratis.Brzmi kusząco prawda ,a i szkoła rodzenia też gratis .Pozdrawiam.

Chcę zajść tak jak słoneczko
      • grochalcia Re: do magdulki 25.09.04, 16:48
        Debica za daleko od Ostrowca....a u mnie ani nie ma szkoly rodzenia a za porod
        rodzinny wolaja 200 zl. A ja narzekam, ze mojego meza nie ma ciagle w domu,
        ktos na to wszystko musi jakos zarobic, nie??? Pozdrawiam
    • mama_debiutantka Re: Ile sie płaci położnej?? 25.09.04, 17:48
      800 zł
      • grochalcia Re: Ile sie płaci położnej?? 26.09.04, 14:50
        jezu Chryste, a gdzie takie ceny??? ja niewile wiecej zarabiam w szkole!!!!
        • adanik Re: Ile sie płaci położnej?? 26.09.04, 15:52
          CZy wy tu piszecie o kwotach, jakie placi sie za obecnosc "dodatkowej, wybranej" polorznej, czy o tzw. "podziekowaniu" juz po porodzie polorznej, ktora normalnie jest w szpitalu? Jestem swieza w tym temacie, uswiadomcie mnie, bo planuje dziecko w niedlugim czasie.
          • neti87 Re: Ile sie płaci położnej?? 26.09.04, 16:03
            Czytam własnie na stronie szpitala św. Zofii (W-wa), że taka indywidualna pomoc
            położnej przy porodzie kosztuje 1000-1500 zlotych (nie popełniłam błędu w
            pisowni!!!).
            Nie wiem ile daje się w dowód wdzięczności. Ja takich nie stosuję. Albo jest
            cennik albo go nie ma. Jeśli ktoś ma znajomą położną, ktora będzie przy porodzie
            i twierdzi, że nic za to nie chce albo nie wie ile wziąć to trzeba to jakoś
            razem ustalić. Najgorzej, gdy ta druga strona (położna) poczuje się potem
            wykorzystana. Najlepsze są jasne sytuacje. Obie strony będa miały komfort.
        • mama_debiutantka Re: Ile sie płaci położnej?? 27.09.04, 16:22
          szpital na solcu
          zzo 660 zł
          poród rodzinny gratis (nawet bez opłaconej położnej)
          • madeyowa Re: Ile sie płaci położnej?? 27.09.04, 17:17
            Gdańsk 400-500 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka